Ik-ben-te-dik-maar-afvallen-lukt-niet

Ik ben te dik, maar afvallen lukt niet

Je wilt gezond eten maar je hormonen zitten je in de weg, en andere excuses waarom het niet lukt met afvallen

Het is een veelvoorkomende frustratie: “Ik ben te dik maar afvallen lukt niet.” Een aantal kilo afvallen kan een uitdagende reis zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat je niet alleen bent in deze strijd. In dit artikel ga ik in op de uitdagingen van het afvallen en geef ik tips om hiermee om te gaan en ik begin met de vier belangrijkste punten uit dit artikel:

 1. Het belang van een gezonde levensstijl: Het artikel benadrukt het belang van het aannemen van een gezonde levensstijl voor succesvol afvallen. Dit omvat het vermijden van extreme diëten en het focussen op een gebalanceerd dieet met veel groenten, fruit, volle granen en magere eiwitten.

 2. Effectieve lichaamsbeweging voor gewichtsverlies: Het artikel bespreekt verschillende vormen van lichaamsbeweging die kunnen bijdragen aan gewichtsverlies, zoals cardio en krachttraining. Het benadrukt ook het belang van het kiezen van een activiteit die bij je past om gemotiveerd te blijven.

 3. Psychologische aspecten van afvallen: Het artikel wijst op het belang van een positieve mindset, zelfacceptatie en zelfliefde bij het behalen van gewichtsverliesdoelen. Het benadrukt het belang van het ontwikkelen van een gezonde relatie met jezelf en je lichaam.

 4. Realistische doelen stellen: Het artikel adviseert om realistische en meetbare doelen te stellen en de voortgang bij te houden. Het benadrukt het belang van geduld, doorzettingsvermogen en het vieren van tussentijdse successen tijdens het afvallen.

Veel mensen ervaren het gevoel dat ze vastzitten in hun gewichtsverliesproces. Ze hebben talloze diëten geprobeerd, zijn lid geworden van sportscholen en hebben misschien zelfs enkele kilo’s verloren, maar uiteindelijk lijkt het afvallen te stagneren. Dit kan leiden tot gevoelens van frustratie en zelfs ontmoediging.

Een belangrijk aspect om te overwegen als je wilt gaan afvallen, is een gezonde levensstijl. Diëten met extreme beperkingen of snelle oplossingen zijn meestal niet duurzaam en kunnen leiden tot teleurstelling. Het is essentieel om te focussen op een evenwichtige voeding, rijk aan voedzame voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, volle granen en magere eiwitten. Door geleidelijke veranderingen in je eetgewoonten aan te brengen, kun je op de lange termijn succesvol zijn.

Naast voeding is regelmatige lichaamsbeweging van vitaal belang voor gewichtsverlies. Het vinden van een activiteit die je leuk vindt en die bij je past, kan je helpen om gemotiveerd te blijven en consistent te trainen. Of het nu gaat om wandelen, fietsen, dansen of een groepsles in de sportschool, kies iets waar je van geniet en maak er een gewoonte van.

Een ander aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, zijn de psychologische aspecten van gewichtsverlies. Een negatieve mindset en een gebrek aan zelfacceptatie kunnen het proces belemmeren. Het is belangrijk om te werken aan het ontwikkelen van een positieve relatie met je lichaam en jezelf. Verander je innerlijke dialoog, wees vriendelijk voor jezelf en focus op je sterke punten.

Realistische doelen stellen is ook cruciaal. Het verliezen van grote hoeveelheden gewicht op korte termijn is vaak niet haalbaar of gezond. Richt je in plaats daarvan op kleine, haalbare doelen. Bijvoorbeeld het verliezen van een halve kilo per week of het verbeteren van je conditie. Door realistische doelen te stellen, kun je succes ervaren en gemotiveerd blijven.

afvallen zonder dieetHeb je al eens overwogen om een online programma te volgen wat jou kan helpen? Waarschijnlijk denk je van: hoe kan ik via het internet afvallen, ik moet het toch zelf doen? Dat klopt, maar kijk eens bij het programma van Bianca L’abée. Zoals ik hier verder in mijn blog ook schrijf is duurzaam afvallen iets wat je niet binnen vier weken moet zien te bereiken. Het programma van Bianca duurt dan ook 5 maanden, maar het mooie is, dat je al wel vanaf dag 1 veranderingen gaat opmerken. Het heet “Ik verander wel” en geeft gelijk aan wat de bedoeling is: zorgen voor een blijvende persoonlijke verandering.

Wat kun je verwachten gedurende het 5 maanden programma waarbij gezond afvallen voorop staat?

 • Bianca brengt je in contact met het belangrijkste deel van je brein.
 • Je ontvangt je beste vriend(in) – de virtuele maagband.
 • Vanaf dag 1 ga je de eerste veranderingen al opmerken.
 • Je leert makkelijker en sneller te luisteren naar de signalen van je lichaam.
 • Je stopt met eten zodra je voldaan bent.
 • Je gaat automatisch kiezen voor (nog) gezondere maaltijden.
 • Het emotie-eten is passé.
 • Je sabotages stoppen.
 • Je lichaam wordt een vetverbrandings-machine.
 • Je valt op een gezonde en veilige manier af en komt op een gezond gewicht.
 • Je slechte gewoontes veranderen naar positieve gewoontes.
 • Je voelt je energieker en fitter, bewegen is zelfs leuk.
 • Je hebt geen enkele behoefte aan tussendoortjes. Je eet gezond en gevarieerd.
 • Je kunt makkelijker ‘Nee’ zeggen tegen snoep, chips, gebak, alcohol.
 • Je kijkt in de spiegel en je bent trots op jezelf omdat gezond afvallen is gelukt!

De rol van een gezonde levensstijl: gewicht verliezen doe je zo (tips en advies)

Een gezonde levensstijl speelt een cruciale rol in het streven naar een beter gewicht. Het is essentieel om te begrijpen dat een gezonde en evenwichtige voeding de basis vormt voor het bereiken van jouw doelen. Ik leg je dan ook graag uit wat het belang van gezonde voeding is en geef je advies en tips om gezonde eetgewoonten te implementeren.

Het begint allemaal met het maken van bewuste keuzes over wat je eet. Een gezonde en evenwichtige voeding bestaat uit het consumeren van voldoende groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Deze voedingsmiddelen bieden je lichaam de benodigde voedingsstoffen, terwijl ze tegelijkertijd de calorie-inname beheersen.

Een belangrijk advies is om crashdiëten en extreme methoden te vermijden. Hoewel het verleidelijk kan zijn om snel resultaten te willen zien, kunnen dergelijke diëten schadelijk zijn voor je gezondheid en leiden tot het beruchte jojo-effect. Het is beter om te kiezen voor duurzame veranderingen in je eetpatroon, waarbij je geleidelijk aan gezonde gewoonten ontwikkelt.

Om gezonde eetgewoonten te implementeren, is het handig om een aantal praktische tips te volgen. Ten eerste is het belangrijk om bewust te zijn van je portiegroottes. Leer luisteren naar je lichaam en stop met eten wanneer je je verzadigd voelt. Vermijd ook afleiding tijdens het eten, zoals tv-kijken of op je telefoon scrollen, zodat je je bewust bent van wat je eet.

Een andere nuttige tip is om maaltijden van tevoren te plannen en voor te bereiden. Door je maaltijden vooruit te plannen, kun je gezonde ingrediënten inkopen en gezonde maaltijden bereiden. Dit voorkomt impulsieve keuzes en helpt je bij het volgen van je gezonde eetplan.

Verder kan het nuttig zijn om een voedingsdagboek bij te houden. Door je voedselinname op te schrijven, krijg je inzicht in je eetgewoonten en kun je eventuele valkuilen identificeren. Het kan ook helpen om een gezonde omgeving te creëren, waarbij je ongezonde snacks vervangt door gezonde alternatieven en je keuken vult met voedzame voedingsmiddelen.

Effectieve lichaamsbeweging voor gewichtsverlies: de redenen waarom, verschillende vormen en het vinden van een activiteit die bij jou past

Regelmatige lichaamsbeweging speelt een essentiële rol om op het gewenste gewicht te komen,

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen waarom regelmatige lichaamsbeweging zo cruciaal is als je wilt afvallen. Lichaamsbeweging verhoogt je stofwisseling, helpt bij het verbranden van calorieën en bevordert de vetverbranding. Bovendien heeft lichaamsbeweging talloze andere voordelen, zoals het verbeteren van je algehele gezondheid en het versterken van je spieren en botten.

Er zijn verschillende vormen van lichaamsbeweging die kunnen bijdragen aan gewichtsverlies. Cardiovasculaire oefeningen, zoals wandelen, joggen, fietsen, zwemmen en dansen, zijn uitstekend voor het verbranden van calorieën en het verbeteren van je conditie. Krachttraining is ook belangrijk, omdat het je spieren opbouwt, je stofwisseling verhoogt en helpt bij het verbranden van vet.

Het vinden van een activiteit die bij jou past, is essentieel voor langdurig succes. Denk na over welke activiteiten je leuk vindt en waar je enthousiast van wordt. Als je bijvoorbeeld van dansen houdt, overweeg dan om deel te nemen aan danslessen of dansworkouts. Als je liever buiten bent, probeer dan wandelen, joggen of fietsen. Het kiezen van iets waar je plezier aan beleeft, maakt het gemakkelijker om gemotiveerd te blijven en consequent te oefenen.

Naast het vinden van een activiteit die bij jou past, is het belangrijk om geleidelijk aan je trainingsroutine op te bouwen. Begin met een haalbaar schema en verhoog geleidelijk de intensiteit en duur van je trainingen. Dit helpt blessures te voorkomen en zorgt ervoor dat je lichaam zich kan aanpassen aan de veranderingen.

Psychologische aspecten van afvallen: Mindset, zelfacceptatie en zelfliefde

Bij het streven naar gewichtsverlies spelen psychologische aspecten een cruciale rol. De juiste mindset, zelfacceptatie en zelfliefde zijn essentieel voor het behalen van succes.

Een positieve mindset is van groot belang bij het behalen van gewichtsverliesdoelen. Geloof in jezelf en in je vermogen om succesvol te zijn. Vermijd negatieve zelfpraat en richt je op positieve affirmaties. Visualiseer jezelf als een gezonder, fitter persoon en stel jezelf voor hoe je je zult voelen wanneer je jouw doelen bereikt.

Zelfacceptatie is een sleutelfactor bij het proces van afvallen. Accepteer jezelf zoals je bent, ongeacht je gewicht of lichaamsvorm. Laat je niet meeslepen door externe schoonheidsidealen. Focus op gezondheid en welzijn in plaats van op het streven naar een bepaald uiterlijk. Waardeer je lichaam voor wat het kan doen en richt je op het verbeteren van je algehele gezondheid.

Het ontwikkelen van een positief lichaamsbeeld is essentieel voor een gezonde relatie met jezelf en met voeding. Besteed aandacht aan de positieve aspecten van je lichaam en erken dat schoonheid in vele vormen en maten komt. Vermijd negatieve vergelijkingen met anderen en focus op je eigen vooruitgang en groei.

Om negatieve gedachten te overwinnen en zelfliefde te ontwikkelen, is het belangrijk om bewust te zijn van je innerlijke dialoog. Let op negatieve gedachten over jezelf en je lichaam en verander deze in positieve en ondersteunende gedachten. Praat tegen jezelf zoals je tegen een goede vriend zou praten, met vriendelijkheid en begrip.

Praktische zelfzorg-activiteiten kunnen ook bijdragen aan het ontwikkelen van zelf-liefde. Denk aan ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga of een warm bad nemen. Besteed tijd aan activiteiten die je vreugde brengen en je stressniveau verminderen.

Realistische doelen stellen: Het belang, concrete doelstellingen en het bijhouden van vooruitgang

Het stellen van realistische doelen is een belangrijk aspect van gewichtsverlies.

Het belang van het stellen van haalbare doelen kan niet genoeg benadrukt worden. Realistische doelen stellen is essentieel omdat het je helpt gefocust te blijven en succes te behalen. Het stellen van te ambitieuze doelen kan leiden tot teleurstelling en demotivatie. Het is belangrijk om rekening te houden met je huidige levensstijl, gezondheidstoestand en dagelijkse verplichtingen bij het formuleren van je doelen.

Advies voor het formuleren van concrete en meetbare doelstellingen is om specifiek te zijn. In plaats van te zeggen “Ik wil afvallen”, formuleer je een doel als “Ik wil in de komende drie maanden 5 kilo afvallen”. Dit geeft je een duidelijk doel om naartoe te werken en maakt het meetbaar. Bovendien helpt het om je doelen op te delen in kleinere, behapbare stappen. Dit maakt het gemakkelijker om je voortgang bij te houden en geeft je de mogelijkheid om tussentijdse successen te vieren.

Het bijhouden van je vooruitgang is een belangrijk onderdeel van het behalen van je doelen. Houd een dagboek bij waarin je je voedselinname, lichaamsbeweging en gewicht je hebt verloren, registreert. Dit helpt je om bewust te zijn van je keuzes en geeft je inzicht in wat wel en niet werkt voor jou. Het kan ook nuttig zijn om foto’s te maken of jezelf regelmatig te wegen om veranderingen in je lichaam te zien.

Om gemotiveerd te blijven, is het belangrijk om niet alleen te focussen op het uiteindelijke doel, maar ook op de kleine successen onderweg. Beloon jezelf wanneer je een mijlpaal bereikt, zoals het behalen van een bepaald gewicht of het voltooien van een bepaald aantal trainingssessies. Vier deze successen en gebruik ze als brandstof om door te gaan.

Het belang van doorzettingsvermogen om te zorgen dat afvallen lukt: een langdurig proces

Afvallen is een langdurig proces dat doorzettingsvermogen en geduld vereist. In dit artikel benadrukken we het belang van volharding en geduld, bieden we tips voor het omgaan met tegenslagen en geven we advies om motivatie te behouden tijdens het gewichtsverlies proces.

Het is belangrijk om te benadrukken dat afvallen een langdurig proces is. Het kost tijd om gezonde gewoonten te ontwikkelen en veranderingen in levensstijl door te voeren. Verwacht niet directe resultaten en wees geduldig met jezelf. Het is normaal om ups en downs te ervaren, maar blijf gefocust op je doelen.

Volharding is een sleutelfactor bij het behalen van succes op lange termijn. Wees vastbesloten om je gezonde gewoonten vol te houden, zelfs wanneer het moeilijk wordt. Accepteer dat er tegenslagen zullen zijn, maar laat deze je niet ontmoedigen. Leer van eventuele mislukkingen en zie ze als leermomenten die je sterker maken.

Geduld is essentieel als je wilt afvallen. Realiseer je dat duurzaam gewichtsverlies tijd kost. Verwacht geen snelle oplossingen of wonderdiëten. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en je te richten op geleidelijke vooruitgang. Kleine veranderingen in je levensstijl kunnen op lange termijn grote resultaten opleveren.

Om tegenslagen te overwinnen en motivatie te behouden, is het belangrijk om positief te blijven en je te concentreren op je doelen. Bekijk tegenslagen als leermomenten en als kansen om te groeien. Stel jezelf weer op na een tegenslag en blijf jezelf motiveren. Beloon jezelf voor je inzet en bereikte mijlpalen, zelfs als ze klein lijken.

Bovendien kan het nuttig zijn om een ondersteunend netwerk op te bouwen. Zoek steun bij vrienden, familie of gelijkgestemde individuen die ook streven naar gewichtsverlies. Deel je successen en uitdagingen met hen en ontvang de nodige ondersteuning en aanmoediging.

Tot slot nog twee elementen waar vaak vragen over worden gesteld: afvallen met een trage schildklier en hoe zit het nou met calorieën.

Het belang van calorieën, diëten en koolhydraten bij het opbouwen van spiermassa

Het opbouwen van spiermassa is een proces dat veel inzet en aandacht vereist. Het gaat niet alleen om het regelmatig beoefenen van krachttraining, maar ook om de juiste voeding. Calorieën, diëten en koolhydraten spelen allemaal een essentiële rol bij het bereiken van je spieropbouw doelen.

Wanneer je probeert af te vallen, is het belangrijk om te begrijpen waarom afvallen niet altijd lukt. Een trage schildklier, overgewicht, een verstoorde hormoonhuishouding en verschillende andere redenen kunnen de strijd tegen de kilo’s bemoeilijken. Echter, door bewust om te gaan met calorieën, diëten en koolhydraten, kun je je lichaam ondersteunen bij het verliezen van gewicht en het opbouwen van spiermassa.

Het eerste aspect om te overwegen is de hoeveelheid calorieën die je consumeert. Het verlagen van je calorie-inname is vaak een effectieve manier om gewicht te verliezen. Door minder te eten en porties te beheersen, kun je ervoor zorgen dat je jouw lichaam voorziet van de juiste hoeveelheid calorieën die nodig zijn om af te vallen en tegelijkertijd voldoende energie te behouden voor je trainingen.

Koolhydraten spelen ook een belangrijke rol bij het opbouwen van spiermassa. Hoewel het verleidelijk kan zijn om koolhydraten volledig te vermijden tijdens het afvallen, is het belangrijk om te begrijpen dat ze een bron van energie zijn voor je lichaam. Het is echter cruciaal om te kiezen voor complexe koolhydraten, zoals volle granen en groenten, in plaats van suikers en lege calorieën. Op die manier voorzie je jouw lichaam van de benodigde brandstof zonder onnodige gewichtstoename.

Daarnaast speelt een gezond eetpatroon een belangrijke rol. Een koolhydraatarm dieet kan nuttig zijn, maar het is belangrijk om ook voldoende eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten zijn de bouwstenen van spiermassa en kunnen helpen bij het herstel en de groei van spieren. Door voldoende eiwitten in je dieet op te nemen, geef je jouw lichaam de juiste voedingsstoffen om spiermassa op te bouwen en tegelijkertijd vet te verbranden.

Als je moeite hebt met afvallen of als je vragen hebt over je dieet, is het altijd verstandig om contact op te nemen met je huisarts of een diëtist. Zij kunnen je helpen bij het bepalen van de juiste hoeveelheid calorieën, het opstellen van een gezond voedingspatroon en advies geven over het sporten om af te vallen op een gezonde manier.

Hoe je afvalt met een trage schildklier: het belang van eiwitten, minder eten en het aantal calorieën

Het kan een enorme strijd zijn om af te vallen, vooral als je te maken hebt met een trage schildklier. Veel mensen met een trage schildklier ervaren moeilijkheden bij het kwijtraken van overgewicht, zelfs als ze hun best doen om gezond te eten en regelmatig te sporten. Maar waarom lukt afvallen niet bij mensen met een trage schildklier?

Een van de redenen waarom afvallen niet lukt bij een trage schildklier is de invloed ervan op je hormoonhuishouding. De trage schildklier kan ervoor zorgen dat je lichaam moeilijker vet verbrandt en dat het moeilijker is om gewicht te verliezen. Daarnaast kan een trage schildklier ervoor zorgen dat je metabolisme trager is, waardoor je minder calorieën verbrandt, zelfs als je weinig eet, waardoor het niet lukt om af te vallen.

Om op een gezonde manier af te vallen met een trage schildklier, zijn er enkele belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het essentieel om voldoende eiwitten in je dieet op te nemen. Eiwitten helpen bij het behouden en opbouwen van spiermassa, wat kan helpen om je metabolisme te verhogen en meer calorieën te verbranden. Zorg ervoor dat je eiwitrijke voedingsmiddelen zoals mager vlees, vis, eieren en peulvruchten opneemt in je maaltijden.

Daarnaast is het belangrijk om je calorie-inname te verminderen door minder te eten en je porties onder controle te houden. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te weinig calorieën te consumeren, is dat niet echt gezond. Het is belangrijk om een gezonde hoeveelheid calorieën te behouden om ervoor te zorgen dat je lichaam alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Een te laag caloriegehalte kan namelijk leiden tot een vertraagd metabolisme en het vasthouden van gewicht.

Naast een gezond eetpatroon kan het ook helpen om regelmatig te sporten om af te vallen. Kies voor activiteiten die je leuk vindt en die je kunt volhouden, zoals wandelen, zwemmen of fietsen. Sporten kan je metabolisme stimuleren en je helpen om meer calorieën te verbranden waarmee op een gezonde manier afvallen mogelijk wordt.

Het is belangrijk om te onthouden dat afvallen met een trage schildklier tijd en geduld vereist. Ga dus niet al te vaak op de weegschaal staan. Het is niet realistisch om snel resultaat te verwachten, dus wees geduldig en blijf gemotiveerd. 

Online afval programma “Ik verander wel!”

Heb je na het lezen van het bovenstaande het idee gekregen dat je echt wat aan je overgewicht wilt gaan doen, en heb je al die andere ervaringen van de deelnemers aan het afval programma gelezen? Kijk dan verder op de website “www.ikveranderwel.nl” van Bianca L’ abee en lees nog veel meer succesverhalen en hoe zij heel veel mensen van hun overgewicht heeft kunnen verlossen!

ik ben te dik maar afvallen lukt niet en nu wel!
ik ben te dik maar afvallen lukt niet en nu wel!
ik ben te dik maar afvallen lukt niet en nu wel!
ik ben te dik maar afvallen lukt niet en nu wel!

Vergelijkbare berichten