online sportschool

Jasper Alblas -
Online Sportschool

Sinds de pandemie in 2020 is thuissporten steeds meer een voorkomende sportactiviteit geworden. Lange tijd waren sportscholen gesloten en als ze open waren dan had je met veel beperkende maatregelen te maken waardoor het lekkere sporten, zoals je gewend was, er eigenlijk niet meer bij was. Daarom werd er veel thuis en in de natuur gesport, om toch lekker bezig te blijven en lekker in je vel te zitten.

Het voordeel van thuissporten

Ook anderen die voorheen wel wilde sporten, maar een sportschool niet zo zagen zitten, zagen in deze nieuwe aanpak tal van voordelen. Natuurlijk is het zo dat je in een sportschool veel meer attributen en toestellen tot je beschikking hebt om te trainen, maar wil je op een eenvoudige manier gewoon thuis trainen, dan heeft dat zeker zo zijn voordelen. Kijk maar eens op het schema hieronder waar het online sporten wordt vergeleken met sporten in een sportschool.

Om te beginnen zijn de maandelijkse kosten voor een sportschool best hoog, en als je dan maar één keer in de week gaat sporten, omdat je er elke keer weer de deur voor uit moet, dan is zo’n 30 euro per maand best een hele investering. Bij de online sportschool, waar je meerdere keren per week zo’n half uur kunt trainen, ligt dit tarief veel lager, maar op € 7,50 per maand. Groot voordeel: je hoeft er de deur niet voor uit en je hebt ook geen inschrijfgeld.

De online trainingen zijn 24 uur per dag beschikbaar wat betekent dat je zelf je optimale trainingstijd kunt bepalen. Wil je als je ’s avonds laat thuis komt na het werken, nog even lekker ontspannen sporten, dan kan dat. En voelde je je in de sportschool door andere sporters wel eens bekeken, ook daar heb je met de online sportschool geen last van. Geen last van pottekijkers meer!

In de Online Sportschool worden ook live groepslessen gegeven met professionele instructeurs. Gewoon elke week, op de zelfde dag, op dezelfde tijd weer even lekker sporten. Kun je een keer niet dan kun je de training ook later nog eens terugkijken.

beste sportschool

Op dit moment zijn de workouts op de volgende dagen/tijden:

  • Maandag 19.00 uur: Bodyshape & Kracht
  • Woensdag 19.00 uur: Yoga & Pilates
  • Donderdag 19.00 uur: Circuit Training
  • Vrijdag 10.00 uur: Vetverbranding & Kracht

 

Elke workout duurt een half uur. Je kunt tijdens de training vragen stellen via de chat maar dat kan ook na de training. Na de training is er altijd nog een kwartiertje tijd om eventuele vragen door te nemen en deze worden dan door de professionele instructeurs beantwoord. 

Wat als je niet op de aangegeven tijden kunt sporten?

Dat is het handige van online sporten: je bepaald zelf wanneer je gaat sporten. Het is goed om daar een bepaalde vaste tijd voor in te plannen, maar heb je bijvoorbeeld onregelmatige werkdagen, dan plan je het gewoon in wanneer het jou uitkomt. De eerder gegeven lessen kun je terugvinden in een app, de Online Spotschool app van Jasper Alblas. 

Ook als je eerder opgenomen lessen volgt, ook dan is het mogelijk om vragen te stellen aan de instructeurs, want het is belangrijk dat je de oefeningen goed en op een goede manier uitvoert. Uiteindelijk is het streven om op een gezond gewicht uit te komen en je fit te voelen.

De sportlessen zijn laagdrempelig en iedereen kan hier aan deelnemen. Het enige wat je nodig hebt is jezelf, een matje en eventueel een flesje water. 

Hoewel de sportlessen laagdrempelig zijn, zijn de oefeningen wel van verschillende niveaus. Zo is Yoga & Pilates een heel licht niveau, terwijl Vetverbranding & Kracht van een zwaar niveau zijn. Zo kun je voor jezelf bepalen welke oefening je wilt doen. Maar je kunt ze natuurlijk ook allemaal doen, heel veel deelnemers hebben zo een vast patroon met de lessen aan het begin van de avond en andere deelnemers starten de opgenomen training aan het begin van de ochtend en starten zo hun dag. 

Heel veel deelnemers zijn enthousiast over de Online Sportschool methode, hieronder geef ik enkele van hun ervaringen en reviews weer:

 

alleen maar positief!
5/5
Zojuist weer gebruik gemaakt van de online sportschool. Dit was mijn 4e les. Wat ben ik blij dat ik mij aangemeld heb. Iedere keer kijk ik weer naar de volgende les uit. Wat een enthousiasme stralen ze allen uit. Dat motiveert echt bij mij. Alleen lukt mij het moeilijk om ze de gegeven tijden te doen. Daarom is het fijn dat je later de les kunt inhalen. Ook fijn dat er vragen gesteld kunnen worden en beantwoord. Niveau is prima, geluid is goed, app werkt prima, uitleg is goed, oefeningen zijn leuk. Ik ben alleen maar positief er over. Wilde het even delen met jullie. Groetjes van een enthousiaste deelnemer.
Annelies
leuke afwisseling!
5/5
Ik volg de lessen van maandag, woensdag, donderdagavond en vrijdagochtend maar deze doe ik dan ‘ s avonds of soms zaterdag of zondagochtend. Ik vind alle lessen even prettig en vind juist de afwisseling hierin leuk. Allen bedankt voor de fijne lessen en de goede uitleg. Op deze manier sporten is voor mij een uitkomst en zeer waardevol.
Petra
bevalt erg goed!
5/5
In het algemeen wil ik tegen jullie zeggen dat het systeem van de trainingen me erg goed bevalt! Jullie zijn enthousiast, motiverend, gedreven!! Top! Ik ben vanaf de eerste week mee gaan doen en ik merk dat ik geleidelijk aan sterker word! En ik vind dat jullie een mooie variatie aanbieden, omdat de trainers rouleren en daarmee ook de accenten in de trainingen mooi gevarieerd blijven! Het is fijn dat er bij uitgelegd wordt hoe je de oefening wat minder zwaar of juist wat zwaarder kunt maken, etc. Ik merk dat ik bepaalde oefeningen die in het begin te zwaar waren, nu al beter mee kan doen! Ga zo door!
Rita

Nog even alle punten van de Online Sportschool op een rij:

Efficiënte trainingen van 30 minuten, voor ieder in te passen in zijn/haar dagschema.

Wel sporten met een professionele instructrice, maar er niet de deur voor uit hoeven.

4 keer per week de mogelijkheid om live mee te doen aan een work-out en je vragen te stellen.

7 keer per week de mogelijkheid om te sporten, met meer dan 100 verschillende replay-workouts in de Jasperalblas-app.

Elke work-out wordt gegeven op een ander niveau.

Zij zijn er om je verder te helpen

Tijdens het volgen van het programma kun je al je vragen stellen aan het support team. Dit team bestaat uit:

Esmee Peters
Sportinstructrice
Stelle Tersteeg
Sportinstructrice
Tayla Greyling
Sportinstructrice

Kom weer helemaal in vorm en voel je fit!

Lekker thuis sporten in je eigen tijd, wanneer jij dat wilt. Geen last van pottekijkers en in 30 minuten klaar.

Meer info over het Online Sporten Programma