Als je heel erg veel van ananas houdt, dan heb je geluk en is dit dieet echt wat voor jou. Ben je niet zo gek op ananas, dan heb je ook geluk, want dieet dieet duurt maar vier dagen.RVS Ananas Snijder- Ananas Snijden- Ananasboor- Tijdbesparende snijder

Een paar kilo afvallen in een paar dagen tijd, het kan met het ananas dieet. Als je pak of jurk net wat te strak zit en je moet over twee weken naar een feestje waar je dit wel graag aan wil trekken, dan kun je het ananas dieet gebruiken. Je kunt dan zo’n 4 a 5 kilo in een korte tijd kwijt raken.

Vier dagen lang bestaat je voeding uit ananas, ananas en ananas sap. Ananas bevat geen vet en geen eiwitten dus het aantal calorieen wat je binnenkrijgt gedurende die vier dagen is minimaal. Zo zit er in een kilo ananas maar 500 calorieën. 

Ananas bevat veel gezonde eigenschappen en is rijk aan verschillende vitamines en mineralen. Geen vet dus, weinig calorieën en veel vitamine B en C. Naast deze punten is de ananas op andere punten ook goed voor je lichaam.

  • Het versterkt de botten. Ananas bevat namelijk mangaan wat essentieel is voor het lichaam. Het zorgt voor het sterker worden van botten en bindweefsel.
  • Het draagt bij aan het herstel van de huid en zorgt er voor dat rimpels verminderen. Vitamine C in de ananas zorgt voor de aanmaak van collageen, een eiwit dat de huid ondersteunt.
  • Het kan een positief effect hebben op de vruchtbaarheid. De antioxidanten in de ananas zoals zink, foliumzuur en koper hebben een gunstig effect voor de vruchtbaarheid van mannen en vrouwen.
  • Het werkt bloeddruk verlagend. Kalium in de ananas heeft een bloeddruk verlagende werking en daarnaast is het belangrijk voor het versterken van de spieren en het beschermen van het brein.
  • Het beschermt tegen verkoudheid. Zowel vitamine C, maar ook bromeläine zitten in een ananas en deze stoffen kunnen helpen om een verkoudheid te voorkomen.
  • Het verbetert het immuunsysteem. De vezels die in de ananas zitten houden je darmen in een uitstekende conditie. Een goede darmflora zorgt er voor dat je algehele weerstand op een goed niveau ligt en dat je beter beschermd bent tegen virussen en ziektes.
  • Het bevordert de spijsvertering. Naast de al eerder genoemde vezels zorgt ook het aanwezige enzym bromeläine, wat aanwezig is in de ananas, dat eiwitten snel worden afgebroken.
  • Het voorkomt astma. In ananas zit het stofje betacaroteen, (wat ook in mango en wortels zit) en dit stofje biedt bescherming tegen astma en andere ziektes.
  • Heel veel goede eigenschappen dus, dus het is zeker raadzaam om ananas is een voedingspatroon op te nemen.

Het ananas dieet

Het ananas dieet is bedoeld om even snel een paar kilo’s kwijt te raken, niet om je een ander eetpatroon aan te leren, want na vier dagen kun je geen ananas meer zien. Het is wel zo dat ananas gezond voedsel is en dat het je lichaam reinigt. En lekkere frisse ananassap met een klontje ijs er in is ook prima te drinken. Ananas vult redelijk goed wat er voor zorgt dat je niet snel weer met een honger gevoeld zit en weer wat wil gaan eten. Het is wel een heel erg eenzijdig dieet, dus na vier dagen moet je echt weer wat anders gaan eten om de benodigde voedingsstoffen binnen te gaan krijgen.

Hoe werkt het ananasdieet?

Bij het ananas dieet, eet je om de vier uur, met vaste regelmaat. Je begint dus bijvoorbeeld om 8 uur s’ochtends, dan om 12 uur s’middages en het avondeten begint dan al om 4 uur. S’avonds om 8 uur is het laatste eetmoment van de dag. Tijdens deze eetmomenten mag je zoveel ananas eten zoals je wilt. Let wel: het moeten verse ananassen zijn want ingeblikte ananas bevat veel suiker. En je mag de hele dag door ananas drinken, zoveel je wilt. Daarnaast moet je ook 3 liter water drinken, of eventueel versgeperste vruchten drankjes. Thee en koffie mag je niet drinken gedurende deze vier dagen.

Voor degene die snel wat kilo’s willen kwijt raken, er geen probleem mee hebben om een krat met ananassen in huis te halen en vier dagen vol continue ananassen te eten en te drinken, is dit een prima dieet. Zorg er wel voor dat je de ananas goed kauwt want anders heeft je lichaam het wat lastig om deze te verteren.