Makkelijk Afvallen 50 dagen

50 dagen niet meer nadenken over wat je moet eten.

Da's pas makkelijk afvallen!

De vier belangrijkste punten uit het artikel wat ik heb geschreven over Koolhydraatarm Makkelijk Afvallen:

 1. Gemakkelijk afvallen met gezond eten: Het 50 dagen programma van Makkelijk Afvallen biedt een gestructureerde aanpak om af te vallen door gezonde voeding te eten zonder honger te lijden. Met dagmenu’s en recepten die de juiste balans bieden tussen koolhydraten, eiwitten en vetten, wordt afvallen een haalbaar en genietbaar proces.

 2. Compleet programma met ondersteuning: Het programma omvat niet alleen dagmenu’s en recepten, maar ook opdrachten, tips en bonussen zoals boodschappenlijsten en smoothie-recepten. Deze ondersteuning helpt bij het aanpassen van de levensstijl en het behalen van langetermijndoelen.

 3. Flexibiliteit voor mannen: Hoewel het programma primair gericht is op vrouwen, kunnen mannen het ook volgen met enkele aanpassingen, zoals het vergroten van porties. Deze flexibiliteit maakt het programma toegankelijk voor een breder publiek.

 4. Bewust eten als sleutel tot succes: Naast de focus op voeding benadrukt het programma het belang van bewust eten en het creëren van een positieve relatie met voeding. Door aandacht te besteden aan het bereidingsproces en te genieten van elke maaltijd, wordt het gemakkelijker om een gezonde levensstijl te handhaven op de lange termijn.

Deze review gaat over het 50 dagen programma van Makkelijk Afvallen. Door dit programma zul je in 50 dagen makkelijk afvallen door gezond te eten en door de dagmenu’s te volgen krijg je precies de juiste hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten binnen om veel af te vallen zonder honger te lijden. Sterker nog, je mag 6 keer per dag eten (3 maaltijden en 3 tussendoortjes).

Het mooie aan dit programma is dat je nu voor 50 dagen niet meer na hoeft te denken over wat je moet eten. Geen calorieen meer tellen dus en gewoon zorgeloos genieten. Nadat de 50 dagen voorbij zijn, ben je gewend aan koolhydraat verantwoord eten. Je hebt geleerd hoe je gezond kunt eten.

Het uitgangspunt van dit programma is dat jij anders gaat eten, niet minder. Bij dit programma krijg je drie bonussen, namelijk boodschappenlijstjes voor 7 weken weken, 50 recepten voor afslank smoothies en daarnaast krijg je naast het fysieke boek, ook het digitale boek, zodat je hem ook op je iPhone of tablet kunt bekijken.

Oh ja, Bij alle recepten vind je een foto van het gerecht, veel van deze foto’s zijn gemaakt door een aantal leden van de Samen Slank Community tijdens hun 50 dagen programma!

WAT IS HET 50 DAGEN PROGRAMMA?

Het 50 dagen programma bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Deel 1: 50 complete dagmenu’s
 • Deel 2: 40 heerlijke koolhydraatarme recepten
 • Opdrachten & Tips: tijdens het 50 dagen programma krijg je verschillende opdrachten. Ook krijg je wekelijks waardevolle tips om je lifestyle aan
  te passen.
 • Bonus 1: Boodschappenlijsten voor 7 weken
 • Bonus 2: Wat mag ik drinken tijdens het 50 dagen programma?
 • Bonus 3: 100kha lekkernijen.

Deel 1, dagmenu’s voor 50 dagen

In deel 1 van dit programma vind je volledig uitgeschreven dagmenu’s voor 50 dagen. Ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Alles is voor je opgeschreven. Voor 50 dagen lang staat dus precies beschreven wat je kunt eten en wat de voedingswaarden zijn van elke maaltijd. Je hoeft dus niet meer na te denken over wat je gaat eten en wat je moet kopen in de supermarkt. Voedingswaarden tellen is verleden tijd!

Deel 2, koolhydraatarme recepten

In deel 2 van dit boek vind je 40 lekkere en makkelijke koolhydraatarme recepten. Bij elk recept vind je een foto en staan de voedingswaarden nogmaals vermeld. De recepten zijn door Niels Bosman persoonlijk samengesteld. Elk recept voldoet aan de volgende voorwaarden:
– makkelijk te maken,
– betaalbare ingrediënten (geen dure superfoods),
– goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten,
– en ze smaken heerlijk!

Opdrachten & Tips

Na elke week krijg je opdrachten en tips. Het is belangrijk om de opdrachten uit te voeren, want daardoor blijf je gefocust op het programma. Ook krijg je elke week de meest waardevolle tips om voor altijd minder koolhydraten te gaan eten.

grocery-listBonus 1: Boodschappenlijsten
Om het je nog makkelijker te maken, is er per week een boodschappenlijst samengesteld. Je kunt in één keer alle boodschappen doen voor de hele week. Met uitzondering van bijvoorbeeld sla, wat je niet 7 dagen kunt bewaren in de koelkast. Daarvoor zul je tussendoor toch nog een keertje op en neer naar de supermarkt moeten.

Bonus 2: Afslank Smoothies
Inspiratiegids met meer dan 50 recepten voor de heerlijkste afslank smoothies.Wat je drinkt is minstens net zo belangrijk als wat je eet. Houd je daarom goed aan de drinktips uit bonus 2 van dit programma.

Bonus 3: Digitaal programma
Krijg naast het boek óók het e-book en neem je programma overal mee naar toe. 

VOOR WIE IS HET 50 DAGEN PROGRAMMA GESCHIKT?

Het koolhydraatarm 50 dagen programma is bedoeld voor vrouwen die meer dan 10 kilo willen afvallen. Het is een behoorlijke beperking van het aantal koolhydraten per dag, maar het is geen superstreng crashdieet. Het aantal calorieën ligt tussen de 1100 en 1600 per dag.

Is dit programma alleen geschikt voor vrouwen?

Het klopt dat het 50 dagen programma bedoeld is voor vrouwen. Maar dit programma is niet per definitie ongeschikt voor mannen.

Wat moet je doen als je een man bent?

man-holding-paper-bag– Start met het programma zonder het te veranderen.
– Voel of je honger hebt.
– Zo ja, pas het menu aan door 1 boterham te vervangen door 2. Of 2 eieren voor 3. Of 1 meergranencracker vervangen door 2 meergranen crackers. Je kunt ook altijd iets meer groenten nemen (nog beter!).
– Veel mannen kunnen dit programma gewoon volgen. Vooral als je niet te veel sport of geen zwaar fysiek werk doet, is het waarschijnlijk gewoon goed te doen.
– Dus kijk het gewoon even aan, je kunt gerust iets meer nemen van de volgende ingrediënten:
– groenten,
– vlees,
– eieren,
– brood / granen.

Hoeveel koolhydraten?

Deze dagmenu’s zijn gebaseerd op 50 gram koolhydraten per dag. Er is rekening gehouden met de meest ideale verdeling tussen eiwitten, vetten en koolhydraten in de verhouding: – 20% KH – 50% Eiwitten – 30% Vetten.

Er is geen rekening gehouden met allergieën, vegetariërs of andere specifieke wensen. Ben je allergisch of vegetariër? Dan is dit programma helaas niet geschikt voor jou.

Resultaten – Hoeveel kilo’s kun je afvallen door dit programma te volgen?

De menu’s zijn door verschillende personen getest. Zowel mannen als vrouwen. In alle gevallen was het resultaat na 50 dagen minimaal 7 kilo gewichtsverlies. In het meest positieve geval was dit 36 kilo.

– Het advies is om je eens per twee weken te wegen; zo vroeg mogelijk op de dag, voordat je water hebt gedronken en niet na een cheat day.

– Maak een paar duidelijke ‘voor’ foto’s en aan het einde van het programma een ‘na’ foto.

– Vergeet niet om je borst, taille en heup omtrek te meten voor je van start gaat. Dit doe je door het breedste gedeelte van je borst omvang en heupen (dus over je bil) en smalste gedeelte van je taille, boven je heupbotten te meten.

– “Help, ik val niet af”. Zoals gezegd geeft de weegschaal een slecht beeld van je situatie. Soms kun je door het vasthouden van vocht wel 3 kilo meer wegen. Het beste advies is om gewoon door te gaan met de gezonde recepten. Uiteindelijk zul je gegarandeerd afvallen. Is dit niet het geval aan het eind van het programma, dan kun jij je geld terugvragen (zoals door Makkelijk Afvallen is beloofd).

BELANGRIJKE INFORMATIE & TIPS

 • Brood en roggebrood mag je met een dun laagje (room)boter besmeren. Maar liever gebruik je geen boter.
 • Per week is het advies om één koolhydraatarm brood te bakken. Uit dit brood kun je ongeveer 20 sneetjes halen waar je de rest van de week van kunt eten.
 • Lust je geen vis, vervang dit dat dan door een stukje vlees. En andersom geldt natuurlijk ook, als je geen vlees lust, dan kun je het vlees vervangen door vis.
 • Werk je overdag of ‘s avonds? Interpreteer het kha 50 dagen programma dan flexibel. Maak het optimaal voor jouw situatie, pas aan waar nodig en zorg dat het voor jou werkt. Wissel menu’s om (bijvoorbeeld 2 dagen hetzelfde gerecht) of wissel lunches en avondeten om. Maak maaltijden eerder klaar als je op het tijdstip zelf geen tijd hebt.
 • Je kunt maaltijden of tussendoortjes ruilen. Houd dan wel rekening met de voedingswaarden. Als je een maaltijd vervangt, let dan op dat je een recept kiest met vergelijkbare voedingswaarden. Zorg dat je elke dag ongeveer 50 gram koolhydraten binnenkrijgt.
 • Lust je bepaalde producten niet? Vervang deze dan door een product uit het programma dat je wel lekker vindt.
 • Je mag de recepten aanpassen. Geen enkel probleem zelfs. Zolang je er maar voor zorgt dat het ongeveer dezelfde voedingswaarden bevat.
 • Heb je bijvoorbeeld wat groenten over die op moeten in verband met de houdbaarheidsdatum, dan kun je die groenten gebruiken in plaats van de groenten die eigenlijk in een recept staan.
 • Heb je gezinsleden die geen koolhydraatarm menu willen volgen? Geen enkel probleem. Pas de menu’s gewoon aan met wat aardappelen, pasta of rijst. Ook kun je jouw gezinsleden meer brood, roggebrood of crackers laten eten. 
 • Je kunt ook verse kaas van de Aldi gebruiken in plaats van hüttenkäse.
 • Overal waar je olijfolie nodig hebt om te bakken, mag je ook kokosolie gebruiken.
 • Als je groenten over hebt die over de datum dreigen te gaan, gebruik dit dan in plaats van de bevroren roerbakgroenten die in sommige recepten staan (ook als er bijvoorbeeld diepvriesspinazie staat).
 • Je kunt met de tussendoortjes ook afwisselen. Je hoeft niet elk tussendoortje te eten, wel wordt aangeraden om zo vaak mogelijk te eten. Maar als je echt geen trek hebt luister dan naar je lichaam.
 • Vleeswaren mogen ook afgewisseld worden. Vaak wordt kipfilet, salami of filet americain gebruikt. Maar je mag variëren met vleeswaren, die bevatten over het algemeen vergelijkbare voedingswaarden. Bekijk wel even het etiket of er geen E621 in het product zit. Dit is een hele slechte smaakversterker, die ervoor zorgt dat je meer gaat eten.
 • Sommige recepten staan zowel vermeld bij de ontbijtrecepten als bij de lunchrecepten. Dit komt omdat ze soms gebruikt worden als koolhydraatarm ontbijt en soms als lunch.
 • Peper en zout staan niet vermeld, maar kan uiteraard bij elk gerecht naar eigen smaak worden toegevoegd.
 • In de dagmenu’s zijn alle recepten waar je naar kunt doorklikken onderstreept.
 • Als er ergens staat ‘een lepel’ dan is dat 10 gram of milliliter.
 • Je mag smoothies vervangen. Als je een bepaalde smoothie bijvoorbeeld niet lust, dan kun je hem vervangen door een andere die je wel lekker vindt.

Wat moet ik doen als ik tussendoor trek hebt?

– Onderscheid echte honger van “breinhonger”. Breinhonger is geen hongergevoel, maar eerder een gewoonte waarbij je gewend bent om constant te eten of te snoepen. Breinhonger moet onderdrukt worden. Probeer in de eerste week je eetlust zoveel mogelijk te onder drukken. Zodra je hongerhormonen weer in balans zijn, zal je eetlust aanzienlijk dalen en heb je niet tot nauwelijks meer last van breinhonger.

– Als je tussendoor echt honger hebt, eet dan een extra tussendoortje, of vergroot de porties. Wanneer je de gezonde voeding eet uit dit programma, kun je bijna nooit teveel eten.

– Probeer na het avond eten niets meer te snoepen. Een langere periode tussen je avond eten en ontbijt stimuleert de vetverbranding. Zorg dat er minimaal 12uur zit tussen avond eten en ontbijt. 

Moet ik eten als ik geen honger heb?

– Als je geen honger hebt, hoef je niet te eten. Je eet voeding met een zeer hoge voedingswaarde. Hierdoor krijg je alle voedingsstoffen binnen en daalt je eetlust.

– Je mag porties dus verkleinen, snacks overslaan of vervangen door caloriearme snacks zoals groenten.

Wat te doen bij een terugval?

– Toch de fout ingegaan? Kan gebeuren, niets aan de hand. Probeer nu niet alle remmen los te gooien. Pak de draad dezelfde of de volgende dag gewoon weer op.

– Zoek hulp en afleiding. Als je op de bank blijft hangen of thuis in de keuken dan is de kans groot dat je weer de fout in gaat. Bel een vriendin, ga iets leuks doen of ga een stuk wandelen.

– Vraag de dames uit de community om hulp! Ben je nog geen lid van de Samen Slank Community? Je krijgt de eerste maand toegang voor 1 euro. De kans dat je slaagt is veel groter als je er samen voor gaat.

– Zorg dat je het programma samen met iemand uit je directe omgeving doet.

Hoe kan ik me zo goed mogelijk voorbereiden op het programma?

Veel vrouwen kiezen ervoor om het 50 dagen programma te kickstarten met een detox. Maar is het nodig is hiermee te beginnen?
Het antwoord is ‘ja’. Het is niet verplicht, maar als je jarenlang verslaafd bent aan suiker, helpt het om hiervan ‘af te kicken’ door te detoxen. Het is hierna makkelijker om van de suiker af te blijven. Zo behaal je betere resultaten in het 50 dagen programma.

Speciaal hiervoor is de 7 daagse smoothie detox kuur ontwikkeld. Een week lang heerlijke sapjes, drie keer per dag. Het is een pittige kuur, waarbij je aan het einde je krachtig en vitaal zult voelen. Vol energie om aan het 50 dagen programma te beginnen. Zonder suiker verslaving en waarschijnlijk al een paar kilo lichter.

Supplementen

Naast detoxen, zijn suplementen belangrijk ter ondersteuning van het 50 dagen programma. Door de gezonde voeding die je gaat eten zul je al veel meer goede voedingsstoffen binnen krijgen dan voorheen.
Echter, je lichaam heeft al haar kracht nodig om weer gezond te worden. Daarnaast zorgen invloeden van buitenaf en stress ervoor dat je extra ondersteuning nodig hebt. Supplementen zorgen ervoor dat je alles binnenkrijgt wat je nodig hebt. 

Kurkuma

Kurkuma heeft eindeloos veel voordelen. Zo is het is bijvoorbeeld goed tegen ontstekingen in je lijf. Ook helpt het bij stijve gewrichten, voorkomt het verschillende vormen van kanker en verlaagd het je slechte cholesterol.
Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat het werkt tegen depressie en Alzheimer. Wil je de allerbste Kurkuma? Ik raad je de die van nutribites aan, zij bieden als enige een blend aan die bewezen 15x beter wordt opgenomen door je lichaam. Je besteld het in deze shop.

Greenjuice

Het is vervelend om ontzettend veel verschillende supplementen te moeten slikken.
Greenjuice kan de rest van je tekorten aanvullen. Een groot deel van je basis aan groente en fruit in één drankje. Het bevat 26 biologische voedzame ingrediënten verschillende soorten groenten, fruit, enzymen en kruiden. Je besteld het hier

Jodium

Doordat je weinig brood en zout eet, kun je een jodiumtekort krijgen. En dat zorgt weer voor problemen met je schildklier. Om dit te voorkomen raad ik je aan om kelppoeder te gebruiken.
Dat is echt ideaal aangezien je maar een keer per week een halve theelepel nodig hebt!) Met een zak kelp poeder van 250 gram kan je dus wel 2 jaar vooruit.

Vitamine D3-tekort

Je krijgt vitamine D3 vooral binnen door zonnestralen op je huid. In de winter ben je natuurlijk veel binnen en is er weinig zon. Vitamine D3 zit ook in sommige voeding. Maar deze hoeveelheden zijn zo klein dat het lastig is om voldoende binnen te krijgen. Wil je het online bestellen, dan raad ik je dit product aan.

Voor je van start gaat… krijg je nog een opdracht mee.

De opdracht om vanaf nu bewust te gaan eten. Je relatie met eten is de afgelopen jaren waarschijnlijk niet al te best geweest. Om te zorgen dat je deze keer gaat slagen is het belangrijk om weer te gaan genieten van eten. En jezelf niet te veroordelen als je een keer de fout in gaat.

Opdracht: Bewust eten

Vaak nemen we niet de tijd om te eten. Wel zijn we wel een groot deel van onze tijd met (negatieve) gedachten bezig rondom afvallen en (di-)eten. Probeer juist het proces van eten aandacht te geven en echt te gaan genieten van elke maaltijd.

 • Geniet al van het proces van het bereiden van je eten. Neem de tijd om te koken en richt je keuken in zodat het een fijne plek is om te zijn. Ruim bijvoorbeeld je kastjes op, koop wat mooie nieuwe borden, koop verse kruiden plantjes etc.
 • Maak van het eten een ritueel. Maak je bord mooi op, neem voor je de eerste hap eet even de tijd om los te laten waar je mee bezig was en focus op de maaltijd.
 • Eet rustig. Geniet van elke hap, kauw voldoende.
 • Zorg voor zo min mogelijk afleiding. Telefoon aan de kant TV uit. Tenzij je in gezelschap bent, ben je met niets anders bezig dan genieten van je maaltijd.
 • Eet je vaak met het gezin, of juist niet (meer) zo vaak, maar zou je dit wel willen? Zorg dat het een moment voor jullie is. Geniet samen en stel bijvoorbeeld de regel dat de telefoons aan de kant gaan tijdens het eten.
 • Zie Koolhydraatarm eten niet als een beperking of dieet. Het is een nieuwe gezonde leefstijl. Je kunt eindeloos varieren met heerlijke voedzame gerechten Je zult je zo goed gaan voelen dat je niet anders meer wil.

Dit alles helpt bij het krijgen van een verzadigd gevoel en een positieve relatie met eten. Je zult ook beter voelen wanneer je genoeg hebt gehad en leren luisteren naar je lijf.