Koken met Jerry en Mandy

Het samenstellen van lekkere en voedzame gerechten leer je binnen 5 dagen bij de cursus “Healthy Chef”

De vier belangrijkste punten uit het onderstaande artikel wat ik heb geschreven over de Healthy Chef cursus

 1. De cursus “Healthy Chef in 5 Dagen” van Health for Wealth is een online cursus die gericht is op gezond koken. Tijdens de cursus leer je in vijf dagen alles over gezonde voeding, ingrediënten en kooktechnieken, zodat je zelf gezonde en lekkere maaltijden kunt bereiden.

 2. De cursus is geschikt voor iedereen die gezonder wil eten en zijn of haar kookvaardigheden wil verbeteren, ongeacht of je een beginnende kok bent of al ervaring hebt in de keuken.

 3. De cursus biedt verschillende voordelen, waaronder flexibiliteit, de mogelijkheid om op je eigen tempo te leren, persoonlijke aandacht en praktische lessen waarin je zelf aan de slag gaat met het bereiden van gezonde maaltijden.

 4. Door de cursus te volgen, krijg je niet alleen kennis over gezonde voeding en ingrediënten, maar ook over verschillende kooktechnieken die je kunt toepassen om gezonde en lekkere maaltijden te bereiden.

Gezond eten is belangrijk, maar het kan soms lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Misschien heb je al verschillende diëten geprobeerd, maar ben je nog steeds op zoek naar een manier om gezonder te eten zonder dat het ten koste gaat van de smaak.

HfW logoGelukkig is er nu de cursus “Healthy Chef in 5 Dagen” van Health for Wealth. Tijdens deze online cursus leer je in vijf dagen alles over gezonde voeding, ingrediënten en kooktechnieken, zodat je zelf gezonde en lekkere maaltijden kunt bereiden. Maar wat maakt deze cursus anders dan andere cursussen op het gebied van gezond koken? En waarom zou je deze cursus moeten volgen?

In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt om te beslissen of de cursus iets voor jou is. Lees verder en ontdek hoe je in vijf dagen een gezonde chef-kok kunt worden!

Wat is de cursus “Healthy Chef in 5 Dagen”?

De cursus “Healthy Chef in 5 Dagen” van Health for Wealth is een online cursus die gericht is op gezond koken. Tijdens de cursus leer je in vijf dagen alles over gezonde voeding, ingrediënten en kooktechnieken, zodat je zelf gezonde en lekkere maaltijden kunt bereiden. De cursus is bedoeld voor mensen die hun kookvaardigheden willen verbeteren en gezonder willen eten.

Voor wie is de cursus bedoeld?

voedzame gerechten

De cursus is bedoeld voor iedereen die gezonder wil eten en zijn of haar kookvaardigheden wil verbeteren. Of je nu een beginnende kok bent of al ervaring hebt in de keuken, de cursus is geschikt voor iedereen die meer wil leren over gezond koken. De cursus is online beschikbaar, zodat je op je eigen tempo kunt leren en geen specifieke voorkennis nodig hebt.

De cursus is voor jou geschikt, want:

 • Je leert alles over smaken, bereidingen en je zintuigen gebruiken tijdens het koken. Je krijgt waarering voor pure producten en koken wordt een passie. De keuken wordt jouw uitlaatklep in het drukke bestaan en je nodigt met zelfvertrouwen gasten uit, om ze te laten genieten van jouw liefde op een bord.
 • Als er één ding prominent naar boven komt in deze cursus is het wel de juiste zelfzorg voor een gezond en gelukkig leven. Voeding is de basisbrandstof van ons bestaan en je kunt jezelf letterlijk met elke hap versterken of verzwakken. In deze cursus leer je hoe je hoe jij jezelf (en je huishouden) met elke hap kunt versterken.
 • De cursus is er speciaal op gericht om jou de benodigde kennis en tools te overhandigen die je nodig hebt om jouw eigen lekkere en voedzame creaties te verzinnen. Het leven wordt écht 10 keer makkelijker als je gewoon zonder plan de supermarkt in kan stappen en op intuïtie (en goed geweten) je winkelwagen vult met producten waar jij zin in hebt. De maaltijd, die verzin je thuis wel!
 
 
Voordelen van de cursus en waarom deze de moeite waard is om te volgen
 

De cursus “Healthy Chef in 5 Dagen” biedt verschillende voordelen. Zo leer je tijdens de cursus niet alleen over gezonde voeding en ingrediënten, maar ook over verschillende kooktechnieken die je kunt toepassen om gezonde en lekkere maaltijden te bereiden. Daarnaast is de cursus online beschikbaar, zodat je op je eigen tempo kunt leren en geen specifieke voorkennis nodig hebt.

Bovendien ontvang je naast de cursus ook gratis tips en inspiratie op het gebied van koken en gezondheid. Kortom, de cursus “Healthy Chef in 5 Dagen” is de moeite waard om te volgen als je gezonder wilt eten en je kookvaardigheden wilt verbeteren.

Wat leer je tijdens de cursus?

De online cursus “Healthy Chef in 5 Dagen” omvat vijf modules waarin je stap-voor-stap de belangrijkste vaardigheden en kennis opdoet om zelf gezonde maaltijden te bereiden. Hieronder vind je een overzicht van de modules en de onderwerpen die aan bod komen:

Module 1: De juiste mindset rondom gezond eten

In de eerste module leer je hoe je op een positieve manier en zonder schuldgevoel gezonde gewoontes kunt integreren in je leven. Ook krijg je inzicht in jouw persoonlijke triggers en blokkades rondom voeding, zodat je hier vrij van wordt. Zo kan je met plezier en motivatie aan de slag gaan met gezonder eten.

Module 2: Gezonde voeding

In de tweede module ligt de focus op gezonde voeding. Je leert wat goede keuzes zijn in de supermarkt volgens de laatste inzichten. Ook leer je alles over macro- en micronutriënten en hoe je deze optimaal binnenkrijgt. Na deze module kun je zelfverzekerd aan de slag met het samenstellen van gezonde maaltijden.

Module 3: Spijsvertering

In de derde module draait het om spijsvertering, een onmisbaar onderdeel van gezonde voeding. Je leert hoe je spijsvertering werkt en hoe je deze gezond houdt. Ook krijg je inzicht in veelvoorkomende intoleranties en leer je luisteren naar de behoeftes van je lichaam. Goede spijsvertering is de basis voor meer energie en een sterker immuunsysteem.

Module 4: Kooktechnieken

In de vierde module ga je echt aan de slag als healthy chef. Je leert essentiële kooktechnieken zoals stomen, roerbakken en pocheren. Ook leer je hoe je smaken combineert en je eigen gezonde recepten kunt bedenken. Je krijgt alle handvatten om met plezier en vertrouwen te experimenteren in de keuken.

Module 5: Gezond koken in je drukke leven

Tot slot zijn er in de vijfde module tal van handige tips om gezond koken gemakkelijk te integreren in je drukke leven. Hoe maak je op een snelle manier gezonde keuzes, zonder dat het veel tijd of geld kost? Deze module staat vol handige tools om gezond eten haalbaar te maken in jouw dagelijkse leven.

Zo biedt de cursus “Healthy Chef in 5 Dagen” een complete stap-voor-stap training om alle facetten van gezond koken onder de knie te krijgen. In vijf modules bouw je een stevige basis aan kennis en vaardigheden op, om jouw gezondheid naar een hoger niveau te tillen.

HFW_OwnersOver Health for Wealth en de ontwikkeling van de cursus

Health for Wealth is een platform dat boordevol tips en de lekkerste recepten biedt op het gebied van koken en gezondheid. Het platform wordt gerund door Jerry & Mandy, die met hun methode hebben laten zien dat de werelden van gezondheid en lekker eten juist perfect samengaan.

Het bewijs liegt er niet om, meer dan 300 Healthy Chefs gingen jou voor! Daarnaast hebben ze al honderden mensen kennis laten maken met heerlijk en gezond eten op retreats en verzorgen ze momenteel maandelijks de maaltijden tijdens de retreats van Vilna, waar zij 80 tot 100 mondjes vullen met de lekkerste en voedzaamste gerechten. Ze inspireren dagelijks duizenden mensen op Instagram en hun website op het gebied van koken en gezondheid door middel van gratis content zoals blogs, recepten en video’s.

Jerry & Mandy spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling en samenstelling van de cursus. De cursus wordt aangeboden door Health for Wealth en past perfect bij de visie van Jerry & Mandy om gezond eten en lekker eten samen te laten gaan. De cursus is bedoeld voor iedereen die gezonder wil eten en zijn of haar kookvaardigheden wil verbeteren.

Tijdens de cursus leer je niet alleen over gezonde voeding en ingrediënten, maar ook over verschillende kooktechnieken die je kunt toepassen om gezonde en lekkere maaltijden te bereiden. Bovendien krijg je praktische lessen waarin je zelf aan de slag gaat met het bereiden van gezonde maaltijden.

Kortom, de cursus “Healthy Chef in 5 Dagen” past perfect bij de visie van Jerry & Mandy en biedt alles wat je nodig hebt om gezond te leren koken en je kookvaardigheden te verbeteren. Lijkt het je ook leuk om mee te doen?

Hoe kun je de cursus volgen?

De cursus “Healthy Chef in 5 Dagen” is een online cursus die je op je eigen tempo kunt volgen. Je hebt alleen een computer, tablet of smartphone en een internetverbinding nodig om toegang te krijgen tot de cursus. Na aanmelding krijg je direct toegang tot de cursus en kun je beginnen met leren. De cursus is opgebouwd uit vijf modules waarin je stap-voor-stap de belangrijkste vaardigheden en kennis opdoet om zelf gezonde maaltijden te bereiden.

Voordelen van online leren

Online leren biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel leren in een klaslokaal. Hieronder vind je een overzicht van de voordelen van online leren:

 • Flexibiliteit: Je kunt leren waar en wanneer het jou uitkomt. Dit maakt het mogelijk om de cursus te volgen naast je werk, studie of andere verplichtingen.
 • Op je eigen tempo leren: Je kunt de cursus in je eigen tempo volgen en zo veel tijd besteden aan de onderwerpen die voor jou het belangrijkst zijn.
 • Kostenbesparend: Online leren kan kostenbesparend zijn omdat er geen kosten zijn voor lesruimtes, onderhoud en boeken. Dit kan resulteren in lagere kosten voor de cursus.
 • Persoonlijke aandacht: Online leren biedt de mogelijkheid om extra hulp op maat te krijgen van de docent of opleider.
 • Toegankelijkheid: Online leren maakt het mogelijk om te leren vanaf elke locatie met een internetverbinding. Zo kunnen ook studenten die ver weg wonen of geen mogelijkheid hadden tot een bepaalde studie, nu deze mogelijkheid wel hebben.

Kortom, online leren biedt veel voordelen en maakt het mogelijk om op een flexibele manier te leren. Dit maakt de cursus “Healthy Chef in 5 Dagen” toegankelijk voor iedereen die gezonder wil eten en zijn of haar kookvaardigheden wil verbeteren.

Hoe gaat de cursus in z’n werk? Kan ik dat thuis doen of moet ik ergens naar toe?

Het is een online cursus, bestaande uit een online leeromgeving met 5 modules aan videomateriaal inclusief een online werkboek, met een praktisch stappenplan voor het samenstellen van jouw eigen gerechten. De video’s kun je rustig op je eigen tempo bekijken. Je hebt onbeperkt toegang tot deze online omgeving die je gewoon thuis in je eigen vertrouwde omgeving kunt volgen.

Daarnaast is er een live cooking week, waarin je live, met z’n allen de keuken induikt. Dit volg je dus vanuit je eigen keuken en bekijk je via een online verbinding. Dat kan live in een bepaalde week, maar daarna kun je op elk gewenst moment die opname ook terugkijken, wat wel zo handig is, want dan kun je zelf bepalen wanneer je er echt mee aan de slag gaat.

De “Live Cooking Week” is een ware experience, het is mega gezellig om met zo’n grote groep vanuit je eigen keuken te koken. Je kunt direct aan de slag, want je ontvangt de opnames van de voorgaande Live Cooking Week. Daarnaast heb je een ticket voor de volgende Live Cooking week. Deze vindt van 30 oktober t/m 3 november 2023 plaats. Mocht je er deze data niet bij kunnen zijn, geen probleem! Je kunt later alles terugkijken.

Wat heb je bereikt als je de cursus hebt gevolgd?

 1. Je weet precies hoe smaken werken en hoe je deze kunt combineren. Jouw zintuigen zet je kundig in tijdens het bereiden van jouw maaltijden en je staat met zelfvertrouwen in de keuken. Je nodigt met plezier gasten uit om jouw liefde op het bord te delen.
 2. De keuken wordt jouw oase van plezier en creativiteit. Koken is geen ‘moetje’ meer, maar een hobby waar je graag tijd voor vrij maakt. Het is de plaats waar je jouw creativiteit en vindingrijkheid kunt laten stromen.
 3. Je weet welke voeding optimaal is voor jou, zodat jij floreert in het leven. Je buik werkt met jou, in plaats van tegen jou en je voelt je energiek en gelukkig. Dit motiveert je weer extra om door te gaan met je nieuwe passie.

Andere mogelijkheden om gezond koken te leren?

Er zijn niet zo heel veel verschillende cursussen en workshops beschikbaar die gericht zijn op gezond koken. Hieronder vind je enkele mogelijkheden:

 • Online cursussen van de Bibliotheek: De Bibliotheek biedt verschillende online cursussen op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Er zijn ook cursussen beschikbaar op het gebied van koken en gezondheid.
 • Workshop “Go For Healthy” van Sportworkshop.nl: Deze workshop wordt gegeven door voedingsdeskundige Nicole en is gericht op gezond koken. Tijdens de workshop leer je daar ook één en ander over voeding en gezond koken.

Het samenstellen van lekkere en voedzame gerechten

Hoewel er verschillende mogelijkheden zijn om gezond koken te leren, biedt de cursus “Healthy Chef in 5 Dagen” van Health for Wealth een complete stap-voor-stap training om alle facetten van gezond koken onder de knie te krijgen. De cursus is online beschikbaar, zodat je op je eigen tempo kunt leren en geen specifieke voorkennis nodig hebt.

Bovendien ontvang je naast de cursus ook gratis tips en inspiratie op het gebied van koken en gezondheid. Kortom, de cursus “Healthy Chef in 5 Dagen” is de moeite waard om te volgen als je gezonder wilt eten en je kookvaardigheden wilt verbeteren.

Conclusie

De cursus “Healthy Chef in 5 Dagen” van Health for Wealth is een online cursus die gericht is op gezond koken. Tijdens de cursus leer je in vijf dagen alles over gezonde voeding, ingrediënten en kooktechnieken, zodat je zelf gezonde en lekkere maaltijden kunt bereiden.

De cursus is bedoeld voor iedereen die gezonder wil eten en zijn of haar kookvaardigheden wil verbeteren. Of je nu een beginnende kok bent of al ervaring hebt in de keuken, de cursus is geschikt voor iedereen die meer wil leren over gezond koken. Tijdens de cursus leer je niet alleen over gezonde voeding en ingrediënten, maar ook over verschillende kooktechnieken die je kunt toepassen om gezonde en lekkere maaltijden te bereiden.

Bovendien krijg je praktische lessen waarin je zelf aan de slag gaat met het bereiden van gezonde maaltijden.

De cursus “Healthy Chef in 5 Dagen” biedt verschillende voordelen, zoals flexibiliteit, op je eigen tempo leren en persoonlijke aandacht. Bovendien is de cursus online beschikbaar, zodat je op je eigen tempo kunt leren en geen specifieke voorkennis nodig hebt. Kortom, de cursus “Healthy Chef in 5 Dagen” is de moeite waard om te volgen als je gezonder wilt eten en je kookvaardigheden wilt verbeteren.

Bronvermelding

 • https://www.healthforwealth.nl/healthy_chef_opties/
 • https://www.healthforwealth.nl/cursus_healthychefin5dagen/
 • https://thehealthychef.nl/pakketten
 • https://www.healthforwealth.nl/cursussen/cursus-healthy-chef-in-5-dagen/
 • https://www.sportworkshop.nl/go-for-healthy/
 • https://www.healthforwealth.nl/lekker-makkelijk-en-gezond-avondeten-3-tips/