Fitchef weekmenu

Fitchef weekmenu, makkelijk fit worden en blijven!

Het unieke van het Fitchef programma is, is dat je zelf de regie houdt over wat je eet, maar dat je hierin een juiste sturing krijgt van Fitchef. Het doel van Fitchef is namelijk om gezond eten voor iedereen toegankelijk te maken, ook als je een drukke baan hebt of veel onderweg bent. De recepten die door Fitchef voor jou worden samengesteld hebben dan ook weinig ingrediënten, zijn makkelijk mee te nemen, zijn snel te bereiden, heel smakelijk en bovenal heel betaalbaar.

EDIT: Fitchef is gestopt met dit programma, dus kijk voor een dergelijk programma naar het “Healthy Chef in 5 Dagen” programma. Ook dit programma is speciaal voor mensen die gezonder willen leren koken en hun gewicht in de hand willen houden.

Met de gebruikte ingrediënten wordt er voor gezorgd dat je gevarieerd en gebalanceerd eet. Hiervoor worden zo veel mogelijk onbewerkte basisproducten gebruikt. Dit geeft een degelijk voedingspatroon met producten die je bij elke supermarkt kunt vinden. Want boodschappen doen, dat moet je natuurlijk nog steeds zelf doen.

Het is wel zo dat de door Fitchef samengestelde weekmenu’s zo kostenefficiënt mogelijk zijn samengesteld. Dat betekent bijvoorbeeld dat de recepten bij elkaar zijn gezocht die kostentechnisch het beste bij elkaar passen. Praktisch komt dit neer op het feit dat binnen één week veel dezelfde ingrediënten worden gebruikt waardoor restjes worden voorkomen.

En wat helemaal handig is: bij het weekmenu krijg je een overzichtelijke boodschappenlijst die zo kunt importeren bij Albert Heijn online. Aan de koppeling met andere supermarkten wordt ook gewerkt. In de tussentijd is het ook mogelijk om het boodschappenlijstje te gebruiken bij andere supermarkten, alleen moet je het dan even handmatig overnemen.

Hoe hou je zelf de regie?

Dat is eigenlijk vrij eenvoudig: bij het aanmelden doorloop je 6 stappen. In deze stappen kun je een aantal zaken invoeren, zoals:

 • of je wilt afvallen, op gewicht wilt blijven of wilt aankomen
 • wat je geslacht is (voor berekening van benodigde calorieën)
 • wat je leeftijd, lengte en gewicht is (ook nodig voor de calorieën berekening)
 • hoeveel je sport en beweegt 
 • wat voor soort sport je beoefend
 • of je intoleranties hebt

Door het invullen van deze gegevens wordt de caloriebehoefte uitgerekend en de beste verhouding van eiwitten, vetten en koolhydraten. De gegevens kun je na verloop van tijd (als je bijvoorbeeld een paar kilo bent afgevallen) weer aanpassen, zodat voor een komende week weer een juiste berekening, met een juist weekmenu kan worden samengesteld. Al het denkwerk wordt eigenlijk voor je uit handen genomen door het Fitchef weekmenu en daardoor eet je moeiteloos precies wat je nodig hebt. En ook nog eens heel gevarieerd, want elke week krijg je weer een nieuw menu.

Het gebruik van het Fitchef weekmenu:

 • Elke week een menu op basis van je persoonlijke macro + caloriebehoefte.
 • Geef allergieën en dieetvoorkeuren door, zodat het menu aan jouw wensen wordt aangepast.
 • Sluit producten die je niet lust uit van je weekmenu’s.
 • Vervang maaltijden uit je weekmenu’s met één klik.
 • Stel je gewenste aantal eetmomenten per dag in.
 • Sla favoriete recepten op, die voorrang krijgen bij het samenstellen van je weekmenu.
 • Maak met één klik op de knop een automatische boodschappenlijst voor de hele week.
 • Bestel je boodschappen met één klik online bij de supermarkt.
 • Toegang tot de FitChef app.

Recepten

Fitchef heeft voor elk moment het perfecte recept. Via de zoekfunctie in de app kun je aangeven waar je naar op zoek bent. Ontbijt, lunch, diner of snack? Je vindt ze allemaal terug in de app, waarbij je tevens kunt aangeven hoeveel tijd je beschikbaar hebt om iets klaar te maken. Je favoriete recepten sla je met één druk op de knop op en kun je zo wat vaker in een weekmenu laten terugkomen.

Weekschema’s

Aan de hand van de door jou ingestelde doelen, zoals afvallen of aankomen, stelt Fitchef elke week het ideale menu samen. Daarbij wordt rekening gehouden met het feit of je wel of niet sport, of misschien wel heel intensief sport. Of je allergieën hebt, bijvoorbeeld glutenvrij, of dat je liever geen vlees eet. Al deze factoren worden meegenomen in de samenstelling van je weekmenu.

Slim boodschappen doen

Het is het doel van Fitchef om gezond eten voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom stelt Fitchef ook de complete boodschappenlijst samen. Alle ingrediënten die je voor het komende weekmenu nodig hebt, staan op deze boodschappenlijst. Dat maakt het boodschappen doen zoveel relaxter omdat je weet dat je alle benodigdheden in huis hebt en niet mis grijpt. De weekmenu’s worden zo samengesteld dat er ook heel weinig van wordt weggegooid of dat er veel restjes overblijven.

Eet je liever volgens een wat vaster eetpatroon? Dat kan ook. Je kunt weekmenu’s bijvoorbeeld een paar weken achter elkaar volgen of een dagmenu wat vaker herhalen. Je kunt dan zelf bepalen wanneer je weer overstapt op een volgend weekmenu. Het advies is dan wel om op te letten dat je wel gevarieerd en niet te eenzijdig gaat eten.

Wat zijn de kosten voor de Fitchef weekmenu’s?

De weekmenu’s lopen via een abonnement. Bij een abonnement van drie maanden zijn de kosten € 9,95 per maand. Hiermee kun je het Fitchef weekmenu programma uitproberen. Ben je tevreden met hoe het programma werkt, of zie je gelijk dat dit is wat je voor het komende jaar wil gaan gebruiken, dan krijg je 30% korting op een jaarabonnement. Tevens krijg je bij een jaarabonnement, het Fitchef Family kookboek voor het hele gezin ter waarde van € 29,95, kado.

Edit: zoals gezegd is Fitchef gestopt met dit programma en verwijs ik je naar het programma van Healthy Chef in 5 Dagen, waarvan ik ook een uitgebreide review heb geschreven.

Op de website van Fitchef zijn vele recepten al verzameld. Via een filter kun je heel makkelijk ingeven wat voor soort gerecht je zoekt, en of er bijvoorbeeld rekening moet worden gehouden met een dieet. Zeker een aanrader om eens even doorheen te bladeren naar wat lekkers. 

De Fitchef app kun je gratis downloaden en gebruiken. Ook hierin zijn heel veel recepten terug te vinden. 

Heel interessant, ik wil wel een voorbeeld weekmenu

Dat kan via de Healthy Chef website.

Naar de Healthy Chef website