slank en soepel door de overgang

Laat overgewicht, overgangsklachten en andere overgangssymptomen die je als vrouw in de overgang kunt ervaren, verdwijnen!

Je bent een zelfbewuste vrouw ergens tussen de 40 en 60 jaar en je geniet van het leven. Je weet wat je wilt en je hebt je zaakjes behoorlijk voor elkaar. Je hebt tenslotte een enerverende baan, een paar leuke hobby’s en met een paar goede vrienden trek je vaak op. Want dat is een groot voordeel als je die leeftijd hebt bereikt: je kunt wat beter voor jezelf gaan zorgen en wat meer tijd voor jezelf vrijmaken want als je kinderen mocht hebben, dan zijn die op een leeftijd gekomen dat ze heel aardig voor zichzelf kunnen zorgen. 

Het is echt prettig dat je je veel minder zorgen hoeft te maken en dat alles in je leven een plaats heeft gekregen. Het wordt tijd om er echt van te gaan genieten!

Maar dan verandert er van alles! De menopauze dient zich aan!

Misschien heb je nog geen leeftijd tussen de 40 en 60 jaar maar vraag je je af hoe je bij jezelf kunt herkennen of de menopauze zich ook bij jou heeft aangediend. Om je een idee te geven wat voor verschijnselen je in de overgang kunt ervaren, noem ik er hier een aantal op.

Op een gegeven moment kan het zelfs zo ver komen dat je jezelf helemaal niet meer herkent en dat je met jezelf in de weg zit en last van jezelf hebt. Je kijkt in de spiegel en denkt bij jezelf: “wat is er toch met me gebeurd? Ik wist niet dat de overgang met zulke vervelende verschijnselen gepaard gaat”.

En als je denkt dat je alles hebt gehad, dan gaat ook je figuur nog veranderen, om gek van te worden! Jarenlang had je een prima gewicht en was je best slank, maar het lijkt nu wel of je een buikje gaat krijgen. Argh!

Als het bovenstaande herkenbaar voor je is, dan ben je vast op zoek om deze problemen aan te pakken, om slank en soepel door de overgang te komen.

Slank en soepel door de overgang, kom in actie!

Want hoe vervelend de overgang ook kan zijn, en hoeveel last je ook kunt hebben van overgangsverschijnselen, er is ook goed nieuws! Het is namelijk mogelijk om al deze klachten voor een heel groot deel terug te dringen. 

Op wat voor manier werkt dat dan, dat terugdringen van die klachten? Wat ik je kan adviseren is om niet aan te blijven modderen, maar gericht actie te gaan ondernemen. Neem contact op met een coach met een deugdelijk programma. Er zijn programma’s die vele vrouwen in de overgang al gevolgd hebben en waarbij er heel veel positieve resultaten zijn geboekt. Vrouwen die echt weer lekker in hun vel zitten, waarbij overgangsklachten voor een groot deel zelfs helemaal verdwenen zijn en die zich fitter en vitaler voelen, ja misschien nog wel fitter en vitaler dan voor de overgang! Slank en soepel door de overgang, het is mogelijk voor elke vrouw die de ene stap durft te zetten. Ga op zoek naar een goede coach!

Judith Bussink

Judith Bussink is zo’n coach, overgangsexpert, overgangsconslulente, evaringsdeskundige en wat voor mooie termen er nog meer voor zijn. Maar Judith heeft echt recht van spreken als het gaat om ervaringsdeskundige. Ze kwam zelf al redelijk vroeg in de overgang en al de al genoemde overgangsverschijnselen kwamen bij haar langs. Ze heeft deze periode niet ervaren als één van de beste periodes in haar leven.

Niet alleen als ervaringsdeskundige heeft Judith recht van spreken, maar Judith heeft ook al bijna 10 jaar een eigen praktijk. In haar praktijk waar ze als natuurgeneeskundig therapeut vele vrouwen mocht begeleiden, ging ze steeds meer en steeds sneller deze overgangsklachten herkennen. Ook in haar directe omgeving zag ze dat haar vriendinnen dit een lastige periode vonden en dat het niet een echt sexy onderwerp was op feestjes en partijen.

Daar moest wat aan gebeuren vond Judith. Want ja, de overgang is gewoon iets natuurlijks wat vanzelf weer overgaat,  hoofdpijn verdwijnt uiteindelijk ook weer vanzelf, dus waarom zou je überhaupt nog een pijnstiller slikken? Dit was de reden voor Judith om te onderzoeken of er net als asperine voor de hoofdpijn, er een oplossing te vinden was waarmee de overgangsklachten ook tot een minimum konden worden beperkt. Want ook al is het voornamelijk een hormonen kwestie, er valt wel degelijk wat aan te doen!

Judith kan jou in haar praktijk helpen bij het verbeteren van jouw gezondheid. Of je nu wilt afvallen, je gezonder en vitaler wilt voelen, je zelfvertrouwen wilt vergroten, je leven een andere wending wilt geven of gewoon meer plezier wilt in het leven van alledag, je bent bij Judith van harte welkom. Ze helpt vrouwen met diverse klachten en problemen die vaak aan de menopauze zijn te koppelen. Daarbij kun je denken aan:

 • Afvallen
 • Voedingsvraagstukken
 • Leefstijladvies
 • Darm- en maagklachten
 • Hoofdpijn en migraine
 • Allergie en voedselintolerantie
 • Hormonale klachten
 • Onrust en vermoeidheid
 • Stressklachten
 • Hyperventilatie
 • Vage klachten of gewoon niet lekker in je vel zitten

Wat me aanspreekt aan de aanpak van Judith is dat ze een mooi motto heeft om mee te werken:

Het gaat er in het leven niet om om volmaakt te zijn. Het gaat erom dat je je best doet om elke dag een beetje meer jezelf te zijn!

Maatwerk

Het is Judiths ervaring door de jaren heen dat veel vrouwen wel weten dat ze het anders moeten doen, maar wat ze dan precies moeten doen, daar hebben ze geen idee van. Ze weten niet wat echt bij hen werkt en wat echt bij hen past. Judith stelt zulke vrouwen in haar praktijk centraal. Het gaat om hun persoonlijke situatie, het gaat niet om een algemeen toepasbaar verhaal. Als je bij Judith komt voor hulp bij je overgangsklachten dan kijkt ze samen met jou naar het totaalplaatje en dan stemt ze samen met jou dat af op jouw wensen en ambities. Het gaat er om dat je elke dag weer een beetje meer jezelf kunt zijn! 

Met deze maatwerk aanpak worden hele goede resultaten behaald, al vele honderden vrouwen mochten door de aanpak en begeleiding van Judith al weer veel beter in hun vel komen te zitten en vol zelfvertrouwen de overgang door komen. 

Drempel

Vaak is het echter wel een hele drempel om met een coach in contact te komen en daar dan je persoonlijke verhaal mee te delen. Judith begrijpt dat en om het heel laagdrempelig te maken kun je bij haar een gratis supportsessie aanvragen. Je kunt dan in een gesprek van zo’n 20 minuten aan Judith voorleggen waar je tegenaan loopt, wat je klachten en verschijnselen zijn en waardoor je niet lekker in je vel zit. In dit gratis gesprek kan Judith al aangeven welke aanpak het beste bij jou persoonlijk past. Dit is een geweldige service, geheel kosteloos en met tips waar je gelijk al mee verder kunt. Het proberen zeker waard!

Gratis webinar

Met enige regelmaat organiseert Judith ook een gratis webinar. Je kunt je hier voor opgeven en dan krijg je een uitnodiging om het webinar bij te wonen. Is het webinar net geweest, dan kun je je alsnog opgeven want dan krijg je automatisch een mailtje als er weer een nieuw webinar wordt georganiseerd. Er komt van alles aan bod bij het gratis webinar en er is ook ruimte om vragen te kunnen stellen. Het webinar wordt gegeven via Zoom (je hoeft er niet met je gezicht in beeld 😉  en na circa 1 uur weet je precies wat je moet doen om  jouw overgangsklachten te verminderen en hoe je jouw figuur weer terug krijgt.

Wil je kennismaken met Judith en van haar horen hoe ze jou kan helpen bij je overgangsklachten, meldt je dan aan voor het gratis webinar:

Vrouwen die het webinar hebben gevolgd zeggen hierover:

Ik heb super waardevolle tips en adviezen ontvangen. Ik vond het écht de moeite waard en kan het iedereen aanraden.
Christel
Ik voelde me écht gehoord en begrepen! Judith is een hele fijne vrouw. Niets menselijks is haar vreemd.
Bianca
Heel fijn om Judith's verhaal te horen. Ik herken nu veel beter de signalen van mijn lichaam en hoe hier mee om te gaan.
Cindy

Hoe raak je nou die vetrollen en overgangsklachten kwijt?

Dat was een vraag die veel bij Judith in haar praktijk voorbij kwam. En Judith heeft daar wat op gevonden, sterker nog, ze heeft een hele kuur ontwikkeld waarmee direct overgangsklachten kunnen worden verminderd en waarmee je tot wel 10% overtollig vet kunt gaan verliezen. En dat alles zonder hongergevoel of ingewikkelde recepten. Maar waarmee dan wel?

De periode van de overgang is voor een vrouwenlichaam een intensieve periode; er gebeurd van alles en de hormonale schommelingen zijn niet van de lucht. Een hele vervelende bijkomstigheid is dat een vrouwenlichaam in de overgang veel gemakkelijker vet op slaat. Met als resultaat dat je aan gaat komen terwijl je helemaal niets meer bent gaan eten. Je kunt daar vreselijk van balen als er vetrolletjes rondom je buik beginnen te ontstaan. Wat kan er nu aan gedaan worden om weer in een goede balans terecht te komen, weer lekker in je vel te komen, die overtollige kilo’s kwijt te raken en met plezier de periode van je overgang te beleven? Judith heeft hier heel veel onderzoek naar gedaan en heeft in samenwerking met een aantal andere deskundigen het antwoord op deze vraag gevonden. En het antwoord is Menokuur.

Judith heeft Menokuur dus speciaal ontwikkeld voor vrouwen in de overgang. Het is een 24-daags programma waarin de vrouwelijke hormonen weer in balans worden gebracht en waarin je gelijk al de overgangsklachten af ziet nemen. Het is een kuur waarbij je gezond en puur eet. Je kunt er op vertrouwen dat deze kuur 100% natuurlijk is en hormoonvrij. Het is een verantwoorde en prettige manier om te kiezen voor jezelf en om je systeem te onderhouden en overtollige kilo’s kwijt te raken. Met behulp van Menokuur kun je groeien naar een nieuwe en gezonde leefstijl.

Het geheim van Menokuur

het geheim van Menokuur zit ‘m vooral in de stapsgewijze opbouw en de met zorg samengestelde supplementen, boordevol vitaminen en mineralen welke precies zijn afgestemd op een vrouw in de overgang. Daarbij is Menokuur eenvoudig te volgen en bijzonder effectief. De Menokuur wordt geleverd inclusief een praktische handleiding, heerlijke en gemakkelijk te maken recepten, een eenvoudig te volgen stappenplan en een handig boodschappenlijstje om de recepten te kunnen bereiden. 

Daarnaast is het zo dat je meer zelfinzicht gaat krijgen en bewustwording gaat ervaren wat er aan bijdraagt dat de natuurlijke balans in een relatief korte tijd al weer kan worden hersteld. Lukt je dat niet op eigen houtje dan is Judith hierbij jouw “stok achter de deur”. Ze zal je motiveren en stimuleren zodat je die kilo’s daadwerkelijk gaat verliezen en je gezondheid snel zal verbeteren. Kortom: het succes van Menokuur zit ‘m vooral in de combinatie van verantwoord afvallen én het oplossen van overgangsklachten in de overgang.

Wat kan Menokuur voor jou betekenen?

 • De hoogwaardige supplementen (MenoVitaal en MenoDetox) zitten boordevol vitaminen en mineralen die speciaal zijn afgestemd op een vrouw in en rond de overgang. Deze supplementen zorgen er voor dat je je beter in balans voelt.
 • De vetverbranding kun je op een zodanige manier activeren zodat overtollig vet gaat verdwijnen.
 • De overgangsklachten kunnen door de hormoonbalancerende ampullen zoveel minder worden dat je ze niet meer als last ervaart. Sterker nog, bij de meeste deelnemers verdwijnen de  overgangsverschijnselen zelfs!
 • Met Menokuur investeer je in je gezondheid waarbij je puur en gezond gaat eten, je afvalstoffen op een natuurlijke manier kwijt gaat raken en waarbij er geen sprake is van een honger gevoel.
 • Jij zelf gaat patronen doorbreken wat er voor gaat zorgen dat je kunt gaan beginnen aan een nieuwe leefstijl. Menokuur heeft een positieve uitwerking op je mentale gestel en binnen korte tijd voel je weer fitter en vitaler.

Wat zit er in de Menokuur box?

 • Menokuur Box wordt geleverd in een prachtige box met 3 reset- en 21 hoogwaardige ampullen die vrouwen in de overgangsleeftijd ondersteunen.
 • In de box zit een flesje MenoDetox druppels die speciaal door overgangsdeskundigen is ontwikkeld voor vrouwen in de overgang.
 • Een potje MenoVitaal met 60 tabletten die vol zitten met vitaminen en mineralen die het ouder wordende lichaam op een positieve manier ondersteunen.
 • Een praktisch stappenplan zodat je precies weet wat je moet doen en wat de volgende stappen zullen zijn.
 • Een boodschappenlijst om zo alle ingrediënten bij elkaar te hebben voor de heerlijke recepten.
 • Een uitgebreide handleiding over alles wat je in de doos aantreft.

Gemiddeld wordt met de Menokuur box een gewichtsverlies behaald van 8 tot 10%. Tevens zijn overgangsklachten sterk verminderd of zelfs verdwenen en zijn er geen nadelige bijwerkingen. De ervaringen zijn zeer positief, maar omdat iedereen uniek is, kan niet worden gegarandeerd dat iedereen deze resultaten behaalt.

Wat omvat het Menokuur programma?

De Menokuur Box is echt voor doe-het-zelf-ers. Met de Menokuur Box en het stappenplan kun je op zelfstandige wijze je overgangsverschijnselen concreet aanpakken en als resultaat hiervan kun je die klachten ook gaan verminderen.
Heb je behoefte aan begeleiding en instructievideo’s die je helpen om de kuur te doorlopen, dan is het Menokuur Programma daar een goede keus voor. Het Menokuur Programma is ontwikkeld, omdat de ervaring leert dat veel vrouwen behoefte hebben aan extra (online) begeleiding tijdens het volgen van Menokuur. In het Menokuur Programma zit de Menokuur Box met alle onderdelen zoals hierboven beschreven. Daarnaast vind je bij het Menokuur Programma ook:

 • Toegang tot 11 begeleidingsvideo’s om je tijdens de kuur en in de drie weken daarna te ondersteunen zodat je je doelen kunt halen.
 • Een gratis consult met Judith. Zij zal je ondersteunen en al je vragen beantwoorden die je hebt over de kuur of over jouw overgangsklachten.

Door het volgen van het online begeleidingsprogramma vergroot je de kans om daadwerkelijk goede resultaten te behalen.

Wil je echt een VIP begeleiding door Judith? Dat kan ook, daarvoor is het Menokuur VIP Programma.

Wat omvat het Menokuur VIP programma?

Als je Menokuur VIP Programma bestelt, dan ontvang je hetzelfde als het Menokuur Programma (zoals hierboven staat) en in aanvulling daarop mag je gedurende het VIP-traject drie persoonlijke consulten inplannen wanneer jij het wilt. Tijdens deze gesprekken (telefonisch of via Zoom) tune je samen met Judith in op jouw persoonlijke situatie, zodat je enerzijds inzicht krijgt in jouw belangrijkste (overgangs)klachten en geeft Judith je adviezen zodat je weet wat voor jou het beste werkt.

En als extra bonus mag je tijdens het Menokuur VIP Programma traject gebruik maken van één gratis telefonisch spoedconsult. Dit betekent dat je Judith rechtstreeks mag bellen als je op korte termijn hulp nodig hebt.

Welke resultaten kunnen worden behaald?

Als jij het VIP-traject volgt, dan behaal je (net als bij de Menokuur Box en het Menokuur Programma) gemiddeld een gewichtsverlies van 8 tot 10% en tevens zullen jouw overgangsklachten sterk verminderen of zelfs verdwijnen, zonder nadelige bijwerkingen.

Tevens weet je (mede door de persoonlijke adviezen) wat voor jou het beste werkt en hierdoor kun je in de toekomst nog gerichter (voedings)keuzes maken, zodat de resultaten ook op lange termijn aanwezig zijn. Maar ook hiervoor geldt dat (ook al zijn de ervaringen zeer positief), niet kan worden gegarandeerd dat iedereen deze resultaten behaalt (omdat iedereen uniek is).

Kort samengevat zijn er dus drie verschillende trajecten die je bij Judith kunt volgen, ik zet ze hier even naast elkaar:

de doe-het-zelf box

de box met instructievideo’s en begeleiding

 menokuur met persoonlijke consulten

Nu je hebt gelezen wat er allemaal in de Menokuur box zit en hoe het hele Menokuur programma werkt, kun je misschien toch nog wel met een paar vragen blijven zitten. Dat is ook niet zo gek want elke vrouw, en elk vrouwenlichaam is weer anders. De één neemt wat makkelijker een stap om actie te ondernemen dan een ander. Zo zou je nog met deze vragen kunnen zitten:

“Wat levert het Menokuur programma mij persoonlijk op?”

Dankzij het menokuur programma heb je straks weer grip op je leven en zijn je overgangsklachten verminderd, of zelf helemaal verdwenen. Je bent weer tevreden met wat de weegschaal aangeeft en je kunt weer op een opgewekte en positieve manier door het leven. Je bent gewoon weer blij, je straalt en je voelt je fit en vitaal. Welke vrouw in de overgang wil dit nou niet?

Twijfel je nog? Dat kan ..

Je kunt er aan twijfelen of dit programma echt wel iets voor jou is. Maar zeg nou zelf .. hoe vaak ben je niet ergens aan begonnen en was je er eigenlijk al binnen een week klaar mee? Deze twijfel hoef je hier niet te hebben. Je krijgt directe, persoonlijke begeleiding van Judith en zij zal je laten zien dat jij wel degelijk je leven en je leefstijl aan kunt passen!

Gaat het mij dan ook lukken, net als bij al die andere vrouwen?

De hele Menokuur is ZO ontwikkeld dat je wel moet slagen als je de kuur volgt. Je hoeft het niet helemaal alleen te doen, Judith helpt je persoonlijk met vragen die je mocht hebben, over de overgang of over de Menokuur. De instructievideo’s, het stappenplan en de uitgebreide handleiding, alles is er op gericht dat je gaat slagen, dat het bij jou ook gaat lukken. Dankzij het Menokuurprogramma met online begeleiding zit je binnen de kortste keren weer super lekker in je vel. Dat wil jij toch ook?

Wat vrouwen zeggen die het menokuurprogramma hebben gevolgd:

Na ruim vijf jaar allerlei hormonale klachten te hebben gehad was het Menokuurprogramma echt mijn laatste hoop. Ik had de laatste jaren van alles geprobeerd, van spiraal tot hormoonpleisters, van Reiki tot acupunctuur en voelde me alleen maar slechter. Hormonen wilde ik niet, maar ik voelde me alleen maar slechter en slechter. Ik sliep niet meer, had vage rugklachten, en kwam ook nog eens kilo’s aan. Niemand begreep mij.
 
Toen startte ik met het Menokuurprogramma en ik voelde me snel energieker. Mijn opvliegers, buikpijn en rugpijn verdwenen. Ik slaap weer 7 uur achter elkaar! Zo bijzonder! En ik ben ook nog eens 10 kilo kwijt. Eindelijk voel ik me weer zoals vroeger, helemaal mezelf!!! Ik ben ontzettend dankbaar… ik heb mijn leven terug.
Cindy

Cindy

47 jaar

Het laatste halfjaar had ik erg veel last van de overgangsklachten. Ik had opvliegers, dan was ik weer blij en dan weer boos of emotioneel. Ik sliep slecht en kwam in korte tijd kilo’s aan. Ik had al van alles geprobeerd, maar had geen resultaat. Totdat ik met het Menokuurprogramma in contact kwam.

 
Het was super eenvoudig te volgen, kreeg goede tips en adviezen en ik zag snel resultaat. Ik zit nu weer lekker in mijn vel en mijn klachten zijn nagenoeg verdwenen. Ik ben weer fijn op mijn gewicht en voel me superfit. Ik ben dan ook mega enthousiast en superblij dat ik het programma hebt gevolgd en kan het iedereen aanraden. Neem die stap, Judith zal je er verder bij helpen
bianca

Bianca

43 jaar

Ben jij ook Enthousiast geworden over Menokuur?

Bezoek dan de website van Judith en lees daar nog veel meer info over Menokuur. Via deze website kun je je inschrijven voor een gratis webinar, of kun je een gratis adviesgesprek met Judith aanvragen.

Naar de website van Judith met alle info over Menokuur