fit.nl

Fit & gezond eenvoudig gemaakt

Informatie, tools en een community die je gaan helpen naar een fitter & gelukkiger leven.

FIT.nl is de ideale start plek voor een beginnende sporter om zo basiskennis te krijgen wat er voor nodig is om fit te worden, en te blijven. Ook gevorderde of ervaren sporters kunnen nog genoeg leren van FIT.nl en de trainingsprogramma’s die ze aanbieden, zoals een trainingsschema en een voedingsschema. Alle informatie is goed onderbouwd en met veel gedegen onderzoek geschreven. Toch wordt het uiterst eenvoudig en begrijpbaar overgebracht. Kortom een aanrader voor iedereen die fit wil worden!

Voordat ik je wat meer ga vertellen over de FIT methode van FIT.nl, eerst even wat achtergrond informatie over FIT.nl zelf. Want dat FIT.nl geen eendagsvlieg is wordt wel bewezen doordat ze in 2018 en 2019 zijn uitgeroepen tot de website van het jaar in de categorie “wellbeing & fitness”. Jeroen van der Mark begon in 2014 met zijn website FIT.nl. Met een aantal collega’s wilde Jeroen een nuance aanbrengen in berichtgevingen over sport en voeding. Naar zijn idee miste daar nog wel wat aan en daarnaast wilde hij ook de zogenaamde sportfabels uit de wereld helpen. Zo werd FIT.nl en de FIT Shop geboren.

Het doel was dus om met gedegen info te komen die in de meeste gevallen ook nog eens wetenschappelijk werd onderbouwd. Met deze onderbouwing proberen ze klanten en website bezoekers aan te zetten tot het nadenken over hun leefstijl en zelfs zoveel te motiveren dat ze zelf hun eigen coach kunnen worden. Dat dit concept uitgroeide tot een website met vele miljoenen bezoekers op jaarbasis, bewijst dat mensen het op prijs stellen dat betrouwbare informatie wordt gedeeld. Tegenwoordig is FIT.nl een heel team met wetenschappers, diëtisten en fysiotherapeuten die hun kennis delen via de website, YouTube video’s en podcasts. 

Met het vergaren van al die info werd het tijd om die info ook uit te brengen in boekvorm en dat heeft Jeroen dus ook gedaan met zijn boek “De FIT Methode”. Als je daar meer over wilt lezen, klik dan op de cover van het boek hieronder. Daar staan ook nog twee andere titels, de één genaamd STERKER (voor een gedegen onderbouwing bij krachttraining) en SLANKER die je een helpende hand biedt bij het afslanken. In deze uitgaves worden de laatste wetenschappelijke inzichten verwoord en wordt je uitgelegd hoe je deze inzichten in de praktijk kunt toepassen. Bij FIT werken ze vaak met een stappenplan, en deze zijn dus ook weer terug te vinden in deze uitgaves.

fit methode

Essentiële kennis voor een succesvolle leefstijlverandering – Het plan voor een fit lichaam.

Ontdek de methode voor succesvol afslanken – De bewezen methode voor een realistisch, blijvend & haalbaar resultaat.

Ontdek de essentie van succesvolle spieropbouw – Van wetenschap naar praktijk.

“Geen Dieet, maar een plan dat werkt” Hoe werkt dat dan?

De FIT Methode wordt inderdaad omschreven als een plan. Een plan met drie basiselementen in dit geval. Welke basiselementen zijn dat dat waardoor de FIT methode zo goed werkt?

Gedragsverandering

Ten eerste is dat gedragsverandering. Afvallen is pas echt leuk en is pas echt geslaagd als het ook op langere termijn een blijvend resultaat geeft. Om daar naartoe te werken is een gedragsverandering noodzakelijk. De FIT Methode leert je nadenken over wat je nou echt wil bereiken, waarom je het wil gaan bereiken en hoe je dat op een gemotiveerde manier kan doen. Kortom: het eerste deel van de FIT Methode is echt gericht op je mindset.

Training

Het tweede element is training. Bij het eerste element heb je je doel vastgesteld. Maar hoe ga je dit doel bereiken en wat is er voor nodig? Met training ga je daarmee echt aan de slag. Op welke manier je moet trainen en hoe vaak je dat per week moet doen, dat wordt allemaal heel duidelijk omschreven in de FIT Methode. Het hangt natuurlijk heel erg af van het door jou gestelde doel, maar dit doel kun je zeker gaan bereiken, daarvoor krijg je alle informatie en adviezen die je nodig hebt.

Voeding

Het derde element is voeding. Omdat het het derde element is maakt het misschien ook wel duidelijk dat het niet het belangrijkste of hoofdonderdeel is van de FIT Methode. Het is dus niet zo dat je door alleen je voeding aan te passen, je gestelde doelen kunt bereiken. De andere twee elementen, training en gedragsverandering zijn net zo goed een wezenlijk onderdeel van de FIT Methode. Met het element voeding wordt je duidelijk gemaakt wat echt belangrijk voor je is. Aan de hand daarvan ga je ook een voedingsplan samenstellen. Met alles wat je wel moet eten, en alles wat je niet moet eten, dat vind je er niet in terug. Met behulp van dit voedingsplan werk je aan je doel en zul je zien dat dat doel geleidelijk aan steeds dichterbij komt.

Elk doel zijn eigen aanpak

Hoewel de drie elementen Gedragsverandering, Training en Voeding, elementen zijn die in meerdere programma‘s voorbij komen, de FIT Methode duikt hier net even wat dieper op in. Bij elk element krijg je eerst een duidelijke, onderbouwde uitleg waarin je stap voor stap wordt meegenomen wat er voor zorgt dat je er heel bewust mee bezig gaat. Aan de ene kant is de uitleg heel simpel, maar aan de andere kant is het daardoor juist heel makkelijk te volgen en in je eigen leven toe te passen. Heb je voor jezelf een doel bepaald, bijvoorbeeld vet verliezen of spiermassa opbouwen, dan krijg je voor dit specifieke doel ook een specifieke aanpak. Elk doel heeft natuurlijk een ander plan van aanpak nodig. En dat maakt de FIT Methode zo uniek: wat je je als doel stelt, via het stappenplan kun je dit doel bereiken! Als je dit voor ogen houdt, dan ben je al een heel stuk verder met het eerste element: Gedragsverandering.

Bij het element training is het niet de bedoeling dat je gewoon een paar rondjes in het park gaat joggen. Nee ook hier is sprake van een duidelijk plan. Alles is gericht op het bereiken van jouw doelen. Daarom, voordat je van start gaat, krijg je eerst een duidelijke uitleg over hoe het menselijk lichaam werkt, en wat het belang is van training. Dan wordt aan de hand van je doel bepaald welke spieren er getrained moeten worden en welke oefeningen je daar het beste voor kunt doen. Deze oefeningen bouw je rustig op zodat blessures worden voorkomen. Dus na het doen van oefeningen is het ook weer goed om te herstellen. Dit wordt allemaal op een eenvoudige manier in de Fit Methode uitgelegd. Natuurlijk komt het na die gedegen uitleg wel aan op het daadwerkelijk gaan doen. En dat is iets wat je zelf moet doen, maar omdat je goed gemotiveerd bent door het boek, zie je het als een uitdaging om er mee aan de slag te gaan en resultaten te gaan boeken.

Bij het element voeding krijg je in het boek eerst weer de gedegen uitleg die je ook hebt gehad bij de voorgaande elementen. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan voedingsstoffen en hoeveel je er van nodig hebt. Waar ze goed voor zijn, of juist niet. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd met als voordeel dat je ook echt snapt waarom je doet, wat je aan het doen bent, en dat je het ook kunt onthouden en reproduceren. Om het snel inzichtelijk te maken is er een tabel te vinden in het boek. Hierin staan vermeld welke producten je beter niet teveel kunt eten en om welke reden dat dat is. Alternatieven voor deze minder goede keuzes zijn ook in het boek terug te vinden. 

Alle elementen goed doorgelezen, je doel gesteld en je snapt waar je mee bezig gaat? Dan is het tijd om in actie te komen. Want van alleen een boek lezen ga je helaas geen kilo’s afvallen. 

Gratis tools

Als toevoeging op de drie elementen zijn er nog wat gratis tools te vinden in de FIT Methode. Bijvoorbeeld een gratis voedingsschema en een gratis fitnessschema. Ben je al een tijdje bezig met de FIT Methode dan kun je ook gebruik maken van het aanwezige Persoonlijke Trainingsplan. Bij deze methode krijg je ondersteuning en advies van een FIT Coach. Je maakt een trainingsplan wat volledig afgestemd is op je persoonlijke doel, of je leefwijze en geheel naar jouw eigen wensen. Dit trainingsplan kun je ook in een App verwerken.

De FIT Methode App

De App die je daarvoor kunt gebruiken is de FIT Methode app, genaamd FIT Premium. De hele styling zoals je van het boek gewend bent, komt terug in de app. Ook daarin een duidelijke uitleg aangevuld met grafieken, afbeeldingen en animaties.

Bij het doen van trainingsoefeningen kun je de app heel goed gebruiken. Aan de hand van 3D animaties kun je precies zien hoe een bepaalde oefening moet worden uitgevoerd, zonder dat je daarbij blessures oploopt. Daarbij zie je ook voor welke spieren de bepaalde oefeningen goed zijn. Naast het trainingsschema kun je ook het voedingsplan heel handig met de app gebruiken. Zo kun je er in bijhouden wat voor voeding je gedurende de dag en de week eet.

Ook de ontwikkeling die je gedurende een tijd doorgaat wordt in de app bijgehouden. Dit werkt echt heel motiverend. Je ziet je doel voor ogen en je bent bereid om toch nog wat beter je best te doen om steeds dichter bij je doel te komen. Zit het even niet mee en lijkt het doel wat verder weg te komen, dan kun je even overleggen met de FIT Coach en die kan je dan verder begeleiden om je weer op het goede spoor te zetten. 

Binnen de app is er ook een community te vinden. Mensen die net als jij bezig zijn met de FIT Methode. Mensen die net als jij bezig zijn om een bepaald doel te bereiken. Omdat de community een gesloten community is, worden er veel persoonlijke ervaringen gedeeld. Zit je even vast, kom je niet verder, dan is er altijd wel iemand uit de groep die dit ook heeft gehad en je kan motiveren om vol te houden en dat het resultaat echt gaat komen. Hoewel het heel interessant en motiverend is om al die verhalen te lezen, vergeet niet dat je door lezen alleen, niet gaat afvallen. Er is dus werk aan de winkel en de handjes moeten uit de mouwen.

Aan de slag

Ben jij er ook aan toe om de handjes uit de mouwen te steken en echt werk te maken van het afvallen wat je al een tijd voor je uitgeschoven hebt? Als je 100% gemotiveerd bent om aan de slag te gaan, dan zal de FIT Methode je 100% motiveren om je doelen ook echt te gaan bereiken. 

De FIT Methode kun je op een aantal manieren starten.
De eenvoudigste is door het aanschaffen van het boek “De FIT Methode“. Hierbij is een deel zelfdiscipline nodig. Ook al leest het boek vlotjes weg en staat er heel veel nuttige info in, je moet het wel zelf doen, je moet zelf alle stappen nemen. Heb je dit, dan is dit boek eigenlijk alles wat je nodig hebt om aan je doelen te werken en die doelen ook daadwerkelijk te halen.

Heb je een steuntje in de rug nodig, of vind je het leuk om alle info in een app bij te houden, dan kun je ook gebruik maken van de FIT Methode app. Hierin worden de drie elementen van de FIT Methode nog wat verder uitgelegd en met animaties van een duidelijke uitleg voorzien. Je kunt de app eerst gratis testen in een proefperiode. Onlangs is de app nog verder uitgebreid en zijn er tal van zaken aan toegevoegd. Zo kun je in de app, ook wel FIT Premium genoemd, terugvinden:

 • Meer dan 100 trainingsschema’s voor beginners & gevorderden, thuis & sportschool
 • Inzicht in progressie door visueel dashboard met 250+ verschillende meetgegevens
 • Samenstellen van voedingsplan middels uitgebreide voedingsdatabase
 • Toegang tot de besloten FIT-community
 • Community-uitdagingen en achievements
 • Mogelijkheid om vragen te stellen aan gecertificeerde experts

Wil je graag een Persoonlijk Trainingsplan, dan kun je dit voor minder dan 20 euro aanschaffen. Dat kun je los doen, of als aanvulling op het boek. Dit Trainingsplan wordt door een coach van FIT.nl voor je samengesteld. Dit samenstellen doe je dus samen met deze coach.

Naast het Trainingsplan kun je ook los een Persoonlijk Voedingsplan aanschaffen. Voor minder dan 18 euro kun je dit e-book digitaal invullen en bijhouden. Bij dit voedingsplan zitten ook een aantal lekkere recepten; niet een streng dieet, maar gewoon gezonde menu’s die makkelijk te bereiden zijn.

Wil je echt van A tot Z begeleid worden en er zeker van zijn dat je je doel gaat behalen? (Omdat je jezelf misschien wel zo goed kent dat je zonder een stok achter de deur al heel snel het doel uit het oog dreigt te verliezen..) In dat geval is de Volledige FIT Methode de beste keus voor jou. Hierin zitten alle onderdelen, met alle informatie en tools en persoonlijke begeleiding door een FIT Coach. De Volledige FIT Methode bestaat uit 6 maanden coaching met:

 • PERSOONLIJK CONTACT MET EEN EXPERT
 • 6 COACHINGSGESPREKKEN
 • WEKELIJKS FEEDBACKMOMENT
 • ONBEPERKT VRAGEN & ADVIES
 • PERSOONLIJK VOEDINGSPLAN
 • TIPS OM GEZONDER TE ETEN
 • PERSOONLIJK TRAININGSSCHEMA
 • EFFECTIEVER TRAINEN
 • HET BOEK DE FIT METHODE (200+ PAGINA’S)
 • ANTWOORD OP AL JE VRAGEN
 • TOEGANG TOT  DE FIT METHODE APP

De Volledige FIT Methode met online coaching kun je aanschaffen voor € 99,99 per maand.
Wil je eerst nog wat meer informatie? Dat kan! Plan daarvoor een gratis intake gesprek in met één van de FIT coaches. De link naar het formulier vind je hier.

Om echt je doel te bereiken is er nu geen excuus meer te bedenken. Met het programma van FIT.nl ga je je doel bereiken. Is het niet via het inspirerende boek De FIT Methode, dan wel via de App FIT Premium, of met behulp van de coaches die je hiernaast ziet staan. Zij begeleiden je bij een persoonlijk voedingsplan en trainingsschema en kunnen je antwoord geven op alle vragen die je mocht hebben. Ga er mee aan de slag, niet aan de slag met een dieet, maar met een plan dat werkt!