20-tips-voor-een-koolhydraatarm-dieet

20 tips om af te vallen met koolhydraatarme voeding

Je kunt prima afvallen als je koolhydraatarm gaat eten. Daarom zijn de koolhydraatarme recepten en dieet vormen de laatste jaren ook zo populair. En als je een goede basis hebt, dan kun je een koolhydraatarme dieet ook heel lang volhouden, puur door alle ingrediënten die jij lekker vindt, wat vaker in een weekmenu terug te laten komen. Maar ook bij een koolhydraatarm dieet kun je soms tegen een lastige puntjes aanlopen. Het Makkelijk Afvallen – Koolhydraatarm 50 dagen programma is hieromheen opgebouwd. Met dit programma hoef je niet bang te zijn dat de recepten je gaan vervelen of dat je bepaalde ingrediënten niet lust.

Maar zoals bij elk programma of dieet zijn er altijd wel wat tips die je nog beter in staat stellen om beter af te vallen en het afvallen ook langer vol te houden. Hieronder heb ik ze voor je verzameld:

20 Tips om af te vallen met koolhydraatarme voeding

1 – Ga jezelf niet uithongeren maar blijf goed eten.

Als je denkt dat een beschuitje of een crackertje met een glas water je gaat helpen om goed en langdurig af te vallen, dan heb je het mis. Je zult er inderdaad mee af gaan vallen, maar dit ga je op de lange duur niet volhouden en daarnaast is het ook nog eens ongezond. Begin de dag met een ontbijt wat voedzaam is en je voldoende voedingsstoffen geeft.

2 – Wees lief en vergeef jezelf!

Ook al kun je nog zo gemotiveerd aan de slag gaan om te gaan afvallen, er zullen altijd momenten zijn waarop je even niet meer zo gemotiveerd bent, of niet meer zo sterk kunt zijn. Je pakt dan in een zwak moment toch weer een reep chocolade of je trekt een zak koekjes open. Weet dan, dat dit moment van zwakte niet betekent dat je gelijk weer kilo’s gaat aankomen.

Het betekent wel dat je met het andere wat je op die dag gaat eten, je rekening moet houden met wat je al aan calorieën hebt binnen gekregen. Zo vang je dat zwakke moment weer op, en kun je vol goede moed weer verder. Blijf er niet mee zitten, vergeef jezelf en probeer het moment waarop je je motivatie kwijt bent, wat verder voor je uit te schuiven, zo wordt je elke week sterker en nog vastberadener om je doel te bereiken.

3 – Vergeet niet om te blijven genieten.

Ook al ga je een dieet volgen, dan betekent dat nog niet dat je geen lekkere dingen meer kunt of mag eten. Integendeel, als je met een dieet gaat beginnen, dan kun je wel eens in aanraking komen met recepten die je eerder nooit maakte, met producten die je nog nooit eerder hebt gegeten. Als je deze recepten gewoon uitprobeert dan zul je zien dat er nog genoeg te genieten valt, ook al ben je op dieet.

Bij Makkelijk Afvallen hebben ze bijvoorbeeld weekmenu’s voor 50 dagen welke gebaseerd zijn op koolhydraatarme recepten. Deze menu’s zijn met zorg samengesteld, ze bevatten heerlijke, voedzame en gezonde ingrediënten en met deze recepten val je af. Zonder te hoeven sporten of honger te hoeven lijden.

4 – Neem een snack!

Maar wel een koolhydraatarme snack. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld een handje noten of zaden, maar ook een stukje kaas met komkommer of een klein bierworstje. Met een tussendoor snack kom je wat minder snel in de verleiding als er een andere snack, zoals de een stuk taart aangeboden door je collega, weer voorbij komt.

5 – Eet vezels!

Want vezels zorgen er voor je een goede spijsvertering hebt; je metabolisme versnelt en daardoor kunnen afvalstoffen sneller worden afgevoerd. En deze afvoer van afvalstoffen is essentieel als je op een gezonde manier wilt afvallen.

6 – Eet groeten!

Als je je bordje aan het vullen bent, probeer dan meer groente dan aardappels of pasta op te scheppen. Een extra portie groente kan helemaal geen kwaad, is juist ontzettend goed voor je en veel beter dan wat extra aardappels of pasta. En als je het hele jaar door groenten eet, dan heb je in elk seizoen weer wat anders op tafel staan en blijft wat je eet ook gevarieerd. Zo zijn er bijvoorbeeld ook in het najaar of de herfst weer heerlijke groente die je niet in het voorjaar eet.

7 – Maak een boodschappenlijstje.

Dat lijkt een “open-deur|” maar hiermee bedoel ik een boodschappenlijstje waarbij je van tevoren al gekeken hebt naar de producten en hoeveel koolhydraten ze bevatten. Als je dit al thuis op je gemak hebt gedaan, dan is het in de supermarkt puur je mandje vullen en koop ke niet de verkeerde producten of kom je in de verleiding om toch weer met hele andere producten thuis te komen.

8 – Wat eten we vandaag?

In navolging op Tip 7: als je je boodschappen goed hebt ingekocht, koop ze dan ook ruim op tijd in zodat je je niet aan het eind van de middag afvraagt: Wat eten we vandaag? Want dit wil nog weleens uitmonden in een brommertje van Thuisbezorgd voor de deur en die brengt vaak niet de meest koolhydraatarme gerechten langs ..

9 – Een dieet wat bij jou past.

Wat voor de ene persoon goed werkt, hoeft nog niet bij jou te werken, en wat een ander persoon lekker vindt, tsja, dat hoef jij natuurlijk ook niet gelijk lekker te vinden. Het is dus van belang om een dieet te vinden wat bij jou past. Kijk van tevoren in de weekmenu’s wat de ingrediënten zijn en of je deze wel lust. Als je er al een paar tegenkomt waarbij je je twijfels hebt, kijk dan gewoon even verder.

Het is belangrijk dat je met een positief gevoel aan een dieet begint, dat de voeding die je eet lekker en voedzaam is, en om met Tip 3 te spreken: het is belangrijk om ook van je eten te blijven genieten.

10 – Eet je al koolhydraatarm?

Ga voor jezelf eens na wat voor koolhydraatarme producten je al in je wekelijkse recepten gebruikt. Probeer die als basis te gebruiken om mee te variëren en gedurende de maand die recepten te vervangen die nog wel bestaan uit veel koolhydraten, door recepten waar veel minder koolhydraten in zitten. Je kunt hierbij denken aan rood fruit, havermout, quinoa of een zoete aardappel. Als je een gedegen koolhydraatarm menu volgt, dan betekent dat, dat je glucosespiegel stabiel blijft, dat energie dips worden voorkomen en dan je trek in suikers ook afneemt.

11 – Volg een gebalanceerd voedingspatroon

Een goed gebalanceerd voedingspatroon bestaat uit de volgende onderdelen:

 • koolhydraatarm50% eiwitten
 • 30% gezonde vetten
 • 20% gezonde, langzame koolhydraten

Met name die 20% zijn belangrijk; probeer zoveel mogelijk om slechte koolhydraten te vervangen voor gezonde en langzame koolhydraten. In de weekmenu’s van Makkelijk Afvallen wordt precies verteld welke ingrediënten je hiervoor kunt gebruiken. 

12 – Blijf bewegen.

Beweging is altijd gezond en zeker als je wilt afvallen, dan is een combi van een dieet en beweging aan te raden. Bewegen is goed voor je, maar niet noodzakelijk om af te vallen. Sommige mensen kunnen niet sporten of houden niet van sport, maar dat betekent niet dat ze niet kunnen afvallen, want dat kan wel degelijk. Het kan alleen wat langer duren voordat er wat resultaten zichtbaar gaan zijn. Maar onthoudt: gezond eten is het allerbelangrijkste!

13 – Een sapje of een smoothie.

Er zijn andere manieren om een maaltijd tot je te nemen. Dus in plaats van een volkoren boterham met kaas, kun je ook een hele voedzame en gezonde smoothie nemen. Zo start je de dag met een beker vol vitaminen en mineralen en heb je een gezond begin van je dag. Je kunt de sapjes zelf maken, maar er zijn ook verschillende sapjes die je kant-en-klaar kunt bestellen en waar je dan een week mee vooruit kunt.

14 – Snack-attack!

Heb jij last van een opkomend honger gevoel of ben je een emotie-eter? Dan heb je vast wel eens geprobeerd om dit gevoel te onderdrukken, er niet aan te denken of er niet aan toe te geven, Maar er zijn vast ook momenten dat je toch aan die verleiding gehoor moest geven en je toch de kast hebt opengetrokken en een snack hebt gepakt.

Voor een volgende aanval heb ik een goede tip voor je: zorg er voor dat je een gezonde snack op voorraad hebt liggen. Maak bijvoorbeeld in het weekend een paar lekkere, hartige snacks en bewaar die in de koelkast. Gedurende de week heb jij dan je snack voorraad gecoverd!

15 – Bring your own!

Ga je op visite bij vrienden of kennissen, neem dan gewoon een gerecht mee wat jij hebt klaargemaakt en wat op een koolhydraatarme manier is bereid. Je vrienden zullen versteld staan hoe lekker dit kan zijn, maar sterker nog, ze zullen hierdoor ook gaan nadenken hoe zij hun gerechten tot nu toe hebben bereid en hoe ze dat de komende tijd willen gaan doen. Misschien is het 50 dagen Koolhydraatarm Menu – boek dan ook wel wat voor hen om inspiratie uit op te doen!

16 – Je dagelijkse koolhydraten.

Probeer de koolhydraten die je dagelijks eet, over heel de dag heen te spreiden, dus gewoon bij ontbijt, lunch en diner, en misschien nog een koolhydraatarme snack tussendoor. Als je op deze manier je koolhydraten over de dag verspreid, dan voorkom je dat er te grote pieken in je bloedsuikerspiegel ontstaan en zo worden vreetbuien of snack-attacks voorkomen.

17 – Vermijdt vruchtensappen.

Hoewel vruchtensappen misschien gezond klinken, dat zijn ze niet. De kant en klare vruchtensappen bevatten namelijk veel extra toegevoegde suikers en zo krijg je ongemerkt, tijdens een “gezond” drankje toch ineens veel suikers binnen. Eet daarom de vruchten altijd in vaste vorm, zo voorkom je de extra toegevoegde suikers en krijg je alle fruitvezels binnen. Want wat je drinkt, is net zo belangrijk als wat je eet!

18 – Geen alcohol.

Net zoals je vruchtensappen moet mijden, zo moet je ook zo min mogelijk alcohol drinken. Wil je toch af en toe een glaasje drinken, neem dan een glas droge witte wijn, echter niet meer dan drie of 4 per week. Drink ook geen alcohol als je aan het eten bent, want als je alcohol drinkt, dan gaat je lichaam heel hard aan de slag om deze alcohol af te breken. Hierdoor is er minder energie beschikbaar om je eten te verteren. En wat gebeurd er dan? Het zal als vet worden opgeslagen en hiermee belemmer je het afval proces.

19 – Verdiep je in etiketten.

Hoewel de informatie op de etiketten van je voeding je in eerste instantie weinig zeggen, als je je hier een klein beetje in verdiept, dan zul je merken dat hier veel waardevolle informatie voor jou op staat. Om het eenvoudig te houden: heb je een artikel in je handen met veel E-nummers: gewoon terugzetten op het schap. Zie je een hoog percentage koolhydraten, glucose stroop of verzadigde vetten: terugzetten op het schap.

Hoe meer rare ingrediënten je op een verpakking ziet staan, hoe aannemelijker het is, dat er ongezonde producten in verwerkt zijn. Zie je door de bomen het bos niet meer, hoe je dan aan de boodschappenlijst die Makkelijk Afvallen je aanraadt. Over al deze producten hoef je je geen zorgen te maken en kun je zo in je winkelwagentje doen.

20 – Een nieuwe lifestyle.

Als je met koolhydraatarm eten bent begonnen, dan zul je na een paar weken gaan ervaren dat dit voor jou een nieuwe leefstijl is geworden. Je hebt nieuwe producten en voedingsmiddelen ontdekt en de oude, ongezonde voedingsmiddelen, daar heb je geen trek meer in. Een keertje zondigen komt best nog wel eens voor maar dit is meer uitzondering dan regel.

Het Koolhydraatarm 50 dagen programma leert jou om je die leefstijl eigen te maken. Je kunt er makkelijk mee afvallen en daarnaast leer je heerlijke nieuwe ingrediënten kennen. En je hoeft je geen zorgen te maken over welke producten je moet inkopen, want die staan al op de boodschappenlijstjes die bij het boek zijn inbegrepen.

Dit is wat je allemaal krijgt bij het Koolhydraatarm 50 dagen programma:

 • Koolhydraatarm 50 Dagen Programma, 6de druk 
 • Online Afslank Coaching, Email programma 
 • Bonus: Koolhydraatarm 50 Dagen, Digitaal 
 • Bonus: Boodschappenlijstjes PDF, Digitaal 
 • Bonus: 50 Afslank Smoothies Inspiratiegids 
   

  De totale prijs komt op € 260,00 en kost als pakket nu € 89,00.

  Via deze link krijg je zelfs daar nog korting op en betaal je een actieprijs van € 39,00. Een super mooie aanbieding dus!

Koken met Makkelijk Afvallen:

Video afspelen over Makkelijk-Afvallen-front-video

Het vernieuwde Koolhydraatarm 50 Dagen Programma is een stap-voor-stap plan. Je volgt elke week de weekmenu’s en instructies die je leest in het boek.

Als je dit volgt blijf je betrokken en gemotiveerd bij iedere stap. Hierdoor heb je een stok achter de deur. Hierdoor blijf je gemotiveerd en houd je het vol!

Het enige wat jij hoeft te doen is 50 dagen genieten van heel lekker, gevarieerd en gebalanceerd eten. Hierdoor val je af. Met een gebalanceerd eetpatroon ervaar je ook allerlei lichamelijke voordelen:

 • Stralende huid en haren
 • Energiek – geen after dinner dip
 • Fit – minder algehele vermoeidheid
 • Rustige darmen en goede stoelgang

 

Afvallen is niet een kwestie van heel weinig eten. Het is vooral een kwestie van nét even anders eten

Vergelijkbare berichten