zwangerschapsbox

Zwangerschapsbox met sapjes

Tijdens de zwangerschap wordt vaak geadviseerd om extra foliumzuur te slikken, en wel zo’n 400 microgram per dag. Daarnaast wordt ook vitamine D aangeraden om in te nemen. Maar als je nu niet van pillen slikken houdt dan is er een andere oplossing voor je en wel: de Zwangerschapsbox met Sapjes.

Als je, als je zwanger bent, te weinig calcium, jodium of visvetzuren binnenkrijgt, dan kan het raadzaam zijn om extra supplementen in te nemen. Als het je niet lukt om die producten te eten waar juist deze stoffen in zitten, zoals in brood, zuivel of vis, dan moet je deze voedingsstoffen op een andere manier zien binnen te krijgen.

Een hele handige en eenvoudige manier is om deze voedingsstoffen via een sapje, uit de Zwangerschapsbox met Sapjes, binnen te krijgen.

Zwangerschapsbox met sapjes: wat is het en hoe werkt het?

Je kent die gratis zwangerschapsboxen wel. Zo heb je een zwangerschapsbox van Prenatal, of een zwangerschapsbox van de HEMA, en zelfs een zwangerschapsbox van de JUMBO.

In veel gevallen kun je een zwangerschapsbox aanvragen voor iemand die zwanger is en er zitten dan allerlei leuke magazines in, wat testers, wat kortingsbonnen voor Center Parcs en wat kleine accessoires.

Omdat het in veel gevallen gratis is, is het leuk om aan te vragen, cadeau te geven of cadeau te krijgen. Waar vaak niet bij wordt stilgestaan is dat de adresgegevens van de aanstaande moeder nu bij diverse partijen bekend zijn, en dat ze daar hun marketing machine op los kunnen laten. Met andere woorden: je krijgt nog jarenlang spam in je inbox of door de brievenbus.

Een veel beter alternatief is om een Zwangerschapsbox met Sapjes cadeau te geven aan een vriendin of familielid die zwanger is. Is de inhoud van een gewone zwangerschapsbox wel leuk, de inhoud van de Zwangerschapsbox met Sapjes, daar heeft de aanstaande moeder echt wat aan.

Wat zit er allemaal in zo’n box met sapjes?

Het is de bedoeling dat het vrouwelijke lichaam wordt ondersteund voor, tijdens en na de zwangerschap. Daar komen best wat vitaminen en mineralen bij kijken. De Zwangerschapsbox van Sap.je zit vol met biologische groentesappen. In deze groentesappen zitten de volgende vitaminen en mineralen:

 • ijzer
 • foliumzuur (vitamine B11)
 • magnesium
 • calcium
 • zink
 • vitamine C
 • vitamine B6
 • vitamine K
sunny sapje

Is het dan één box met meerdere flesjes van hetzelfde groentesap?

In de Zwangerschapsbox van Sap.je vindt je maar liefst tien verschillende groentesappen met daarin een hele verscheidenheid aan ingrediënten, juist die specifieke ingrediënten die een zwangere vrouw nodig heeft. Maar ook na de bevalling zijn deze ingrediënten essentieel want het lichaam moet na de bevalling weer flink herstellen en weer op krachten komen.

zwangerschapsbox met sapjes

De 10 sapjes die in de Zwangerschapsbox zitten zijn de volgende:

Fuel, een fris en verkwikkend komkommersapje dat voor meer dan 97% uit groenten bestaat. Het levert maar liefst 82% van je dagelijkse dosis foliumzuur. Ook zeer rijk aan vitamine K, dat helpt bij de normale bloedstolling.

Detox bevat o.a. choline en meer dan 100% van de RI van de vitamines K en C en calcium en bijna de helft van je dagelijkse dosis foliumzuur.

Recharge, een mix van minstens 10 verschillende seizoensgebonden groene (blad)groenten, met o.a. meer dan 100% van de RI aan vitamine K, 62% van de RI aan foliumzuur, mooie hoeveelheden van de vitamines A en C en de mineralen kalium, ijzer, koper, mangaan en jodium.

Sunny, een sapje met gele biet en paprika met meer dan 100% van je RI vitamine C en 49% van de RI aan foliumzuur.

Power, een krachtig tomatensapje rijk aan onder andere vitamine A, C, K en foliumzuur, jodium, koper, kalium, en nog veel meer.

Fresh, een zoet en kruidig wortelsapje vol vitamine A, voor het behoud van gezonde ogen

Energy, een krachtig sapje met rode biet, paarse wortel en paarse boerenkool dat een mooie mix van o.a. vitamine A, C, K, B6 en foliumzuur, kalium en mangaan levert.

Wild, een sapje vol wilde planten en vruchten dat rijk is aan o.a. de vitamines K, C, en A en de mineralen kalium, koper en mangaan. Ook een goede bron van foliumzuur, calcium, magnesium en zink.

Recover, een zoetzuur sapje met biet en kersen vol vitamine A en kalium, mangaan, vitamine C, foliumzuur en koper.

Wat maakt het geven van een Zwangerschapsbox met Sapjes aan een zwangere vriendin zo leuk?

Met zo’n box geef je echt iets wat de gezondheid van de (aanstaande) moeder ten goede komt. Want tijdens haar zwangerschap wil ze natuurlijk extra goed letten op het binnenkrijgen van de juiste voedingstoffen en vitamines.

Het is een heel gevarieerd pakket met 10 verschillende sapjes met 10 verschillende smaken. Maar ook met 10 verschillende ingrediënten waardoor er een verscheidenheid aan vitaminen en mineralen in zit.

De box zelf bevat 24 flesjes groentesap zodat er bijna een maand lang gebruik van kan worden gemaakt. Deze 24 flesjes zijn gevuld met 100% biologische groentesappen, zonder toegevoegde suikers of conserveringsmiddelen.

De groentesappen zijn met een zogenaamde “slowjuicer” met de hand geperst en daarna ingevroren in de shockfreezer voor optimaal behoud van de gezonde voedingsstoffen.

De Zwangerschapsbox met Sapjes kun je op elk gewenst moment bij degene laten bezorgen aan wie je hem cadeau wilt doen. Natuurlijk kun je ook een box voor jezelf kopen als je je gezondheid een boost wilt geven en misschien wat wil gaan afvallen na de zwangerschap.

De sapjes zijn een toevoeging op gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Wil je echt een keer detoxen en een sapkuur doen, dan kan dat natuurlijk ook, daar heeft Sap.je weer andere pakketen voor.

Dit pakket is echt bedoeld voor (aanstaande) moeders die wat extra energie kunnen gebruiken, en die zich wat vitaler en sterker willen voelen.

Wat zit er aan ingrediënten in deze sapjes van de Zwangerschapsbox?

Belangrijke vitamines tijdens de zwangerschap zijn foliumzuur, vitamine C, vitamine D, magnesium en ijzer. De sappen in de Zwangerschapsbox bevatten precies deze voedingsstoffen en nog meer, en zijn de perfecte aanvulling op de dagelijkse voeding.

Er zitten heel veel elementen in, ik omschrijf ze hieronder even in het kort:

Kaliumgoed voor de bloeddruk, ondersteunt een normale spierwerking en speelt een belangrijke rol bij het functioneren van de zenuwen.

Vitamine B1goed voor het hart, het geheugen en het concentratievermogen. Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.

Vitamine B3Activeert de natuurlijke energie in het lichaam. Is belangrijk voor een gezonde huid en een goed voor het geheugen. Helpt vermoeidheid en moeheid verminderen.

Vitamine COndersteunt je immuunsysteem en is een anti-oxidant, waardoor deze beschermt tegen vrije radicalen. Draagt bij aan de vorming van collageen, wat van belang is voor gezonde bloedvaten en een gezonde huid. Draagt bij aan een heldere geest en het goed functioneren van de zenuwen.

FosforDraagt bij aan de normale werking van celmembranen en de instandhouding van sterke botten. Bevordert de energiestofwisseling.

JodiumDraagt bij aan een normale productie van schildklierhormonen en de werking van de schildklier.

FoliumzuurHelpt het lichaam bij het aanmaken en onderhouden van nieuwe cellen. Foliumzuur ondersteunt onder andere de aanmaak van rode en witte bloedcellen.

IJzerOndersteunt de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, draagt bij aan het proces van celvernieuwing, helpt het immuunsysteem, heeft een gunstige invloed op een normaal zuurstoftransport in het lichaam en houdt de geest helder.

En daarnaast nog: Magnesium, Zink, Mangaan, Koper, Calcium en Vitamine A, B2, B5 en E.

Afvallen tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap verandert het vrouwelijk lichaam ingrijpend. Het hele lichaam past zich aan, aan de baby die 9 maanden lang in moeder groeit. De zwangerschapshormonen zorgen voor bredere heupen, en je lichaam gaat extra vet verzamelen om daarmee extra weerstand op te bouwen. Een prachtig natuurlijk proces waarin je niet zomaar in moet grijpen.

Hoewel tijdens de zwangerschap het vrouwelijke lichaam heel erg verandert en je het misschien wat moeilijker kan accepteren dat je er wat molliger uit begint te zien, weet dan dat een gemiddelde vrouw ruim 12 kilo aankomt tijdens de zwangerschap. Deze extra kilo’s komen maar voor een beperkt deel van de vettoename, de rest komt van de baby zelf, het vruchtwater, de baarmoeder, de vergrote borsten en het vasthouden van vocht.

Daarom is het ook helemaal niet raadzaam om tijdens je zwangerschap af te gaan vallen want als je daarmee begint, dan kom je niet alleen zelf voedingsstoffen tekort, maar ook het kindje krijgt dan te weinig belangrijke voedingsstoffen binnen. Baby’s in de baarmoeder hebben juist goede voeding nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen, dus ga pas afvallen na de geboorte. In een ander artikel wat ik heb geschreven, ga ik daar wat dieper op in, hoe je op een verantwoorde manier kunt afvallen na de zwangerschap.

Hou dit voor ogen: het is heel normaal dat je tijdens een zwangerschap aan gaat komen. Maar let wel op: zeker inde eerste maanden van de zwangerschap kun je een enorme behoefte aan eten hebben. Probeer daar niet aan toe te geven en blijf gezond en gevarieerd eten.

In het kort komt het er op neer dat je als je zwanger bent, je zo’n 300 calorieën meer kunt innemen per dag. Eet daarbij gevarieerd en probeer in elk geval in je voeding op te nemen:

 • voldoende brood
 • aardappelen
 • groente
 • fruit
 • melk
 • kaas
 • noten
 • vlees
 • 1,5 liter water per dag

Wil je meer info of een Zwangerschapsbox voor jezelf of een vriendin bestellen, klik dan op de kortingslink hieronder. Op de website van Sap.je staat dan alle aanvullende info en hoe je de box kunt bestellen.

zwangerschapsbox met sapjes

Zoek je nog een ander leuk cadeautje om een aanstaande moeder te geven, dan is het boekje van Claudia de Brey, Krijg Nou Tieten, een aanrader. Een lezeres schreef:

Ik heb genoten van dit boek. Erg gelachen om de persoonlijke adviezen en verhalen, het komt zo eerlijk over, met een goeie dosis zelfspot en een tikje venijn. Heerlijk, echt heel komisch. Heel herkenbaar, zelfs voor een vrouw zonder kinderwens is dit leuk om te lezen 😉 Fijne illustraties ook. Dit boek vertelt op een intens grappige manier wat zwanger zijn nou Echt Inhoudt, dat niet alles Leuk en Geweldig is, en dat bevallen gewoon pijn doet. Nee, niet gewoon pijn, verschrikkelijk pijn. Geen gelul, gewoon eerlijk zijn. En dan toch duidelijk kunnen maken hoe geweldig het ook is. Applaus. Een boek wat een staande ovatie zou moeten krijgen.