voordelen-van-afvallen

De voordelen van afvallen

Afvallen heeft veel meer voordelen dan de meeste mensen denken. Vaak wordt gedacht dat afvallen met name goed is voor je uiterlijk en dat je na het afvallen bepaalde kleding eindelijk weer eens aan kunt.

Maar afvallen heeft naast die uiterlijke kenmerken ook een aantal kenmerken en voordelen die met name goed zijn voor je gezondheid. Want zoals je waarschijnlijk wel weet heeft een gezond gewicht een positief effect op hoe jij je in het dagelijkse leven voelt. Als je weet op wat voor manieren afvallen je een positief gevoel kan geven, dan kan die kennis zeker bijdragen om serieus af te gaan vallen en met een flinke portie motivatie.

De voordelen van afvallen 

Afvallen doen de meeste mensen om er beter uit te zien, voor zichzelf en voor de mensen om hen heen. Maar er zijn nog veel meer voordelen aan afvallen. Een gezond gewicht heeft niet alleen een positief effect op je uiterlijk, maar ook op je gezondheid en op de manier waarop je je voelt. Daarnaast, door je begrip van afvallen te vergroten is het ook  makkelijker vol te houden; zeker als je even geen zin hebt om minder te eten en meer te bewegen.

Voordelen van afvallen voor je gezondheid

Er zijn veel voordelen van afvallen voor de gezondheid. Sommige daarvan zijn heel bekend, andere veel minder. Het mooie van afvallen is dat je aan al deze gezondheidsaspecten tegelijkertijd werkt. Een gezond gewicht is op heel veel vlakken goed voor je.

Verlaging van je cholesterol

Afvallen verlaagt je cholesterol, waardoor je een veel lagere kans op hart- en vaatziekten krijgt. Ook krijg je minder snel een hoge bloeddruk of diabetes. Te zwaar zijn is zeker niet de enige oorzaak voor deze ziektes en kwalen, maar levert hier vaak wel een belangrijke bijdrage aan.

Afvallen helpt lichamelijke problemen te voorkomen

Overgewicht kan leiden tot ademhalingsproblemen, onvruchtbaarheid, menstruatie-problemen en psychische problemen. Afvallen helpt om elk van deze problemen tegen te gaan.

Een gezond gewicht is beter voor je gewrichten

Wanneer je een gezond gewicht hebt, krijg je minder snel last van je gewrichten. Bij iemand die zwaar is, worden de gewrichten extra, en vaak te zwaar, belast. Lichaamsdelen die veel problemen opleveren bij mensen met overgewicht zijn voeten, knieën en de rug. Door afvallen blijven je gewrichten langer soepel en kun je pijn voorkomen.

Afvallen zorgt er voor dat je beter slaapt

Afvallen kan ook leiden tot beter slapen. Bij mensen die te zwaar zijn komen namelijk vaker slaapproblemen voor dan bij mensen met een gezond gewicht. Andersom helpt goed slapen ook bij afvallen.

Afvallen en je immuunsysteem

Afvallen is ook goed voor je immuunsysteem. Door meer te bewegen en gezonder te eten krijgt je immuunsysteem een boost.

Een gezond gewicht en ziektes

Mensen die een gezond gewicht hebben zijn over het algemeen minder vaak ziek, en leven langer. Nog meer goede redenen om op je gewicht te letten en zonodig af te gaan vallen.

voordelen van afvallen

Voordelen van afvallen voor je uiterlijk

Veel mensen willen afvallen om er beter uit te zien. Maar de voordelen van afvallen zijn veel meer dan alleen uiterlijke voordelen, wat de meeste denken.

 • Afvallen maakt je slanker. Buikvet verdwijnt en benen, billen en armen gaan er strakker uitzien. De meeste mensen worden hierdoor ook aanzienlijk aantrekkelijker gevonden en niet onbelangrijk, het zelfvertrouwen van de mensen die zijn afgevallen, dat neemt heel behoorlijk toe!
 • Doordat je slanker bent, ziet niet alleen je lichaam er beter uit, kleding staat je ook beter. En hoewel je als je flink aan het afvallen bent, een groot deel van je kledingkast zult moeten vervangen, biedt dit wel de mogelijkheid om mooie kleding aan te schaffen.
 • Afvallen zorgt er ook nog eens voor dat je er jonger uit gaat zien en mensen om je heen zal dat op gaan vallen en je zult te horen krijgen: wat zie jij er goed uit!

Je beter voelen door afvallen

Afvallen heeft niet alleen voordelen voor je gezondheid en je uiterlijk; het zorgt er ook voor dat je je lekkerder voelt. Dat heeft verschillende oorzaken.

 • Met minder kilo’s zit je lekkerder in je vel. Je hoeft geen overtollig vet mee te slepen, waardoor je veel meer energie hebt en je soepeler beweegt.
 • Afvallen zorgt ook voor meer zelfvertrouwen. Dat komt niet alleen doordat je er beter uitziet, maar ook door het afvallen zelf. Als het je lukt om kilo’s te verliezen en slanker te worden, krijg je het gevoel dat je echt iets bereikt hebt. Vaak levert het ook complimentjes op uit je omgeving en dat geeft je nog extra motivatie om nog wat langer vol te houden en nog een paar extra kilo’s kwijt te raken.
 • Een gezonder gewicht en een slanker lichaam helpen vaak ook om je minder onzeker te voelen over je lichaam. Dit kan ervoor zorgen dat je meer geniet van seks en intimiteit.

Afvallen heeft vele voordelen voor het menselijk lichaam, zolang je het maar met mate doet en gecontroleerd. Samengevat zijn dit de grootste voordelen van afvallen:

 • Verbeterde conditie
 • Lagere bloeddruk
 • Meer energie
 • Je voelt je zelfverzekerder
 • Minder risico op hart- en vaatziekten
 • Minder ontwikkelingen van bepaalde vormen van kanker
 • Minder kans op diabetes
 • Je hebt een lager cholesterol

Afvallen is vaak niet een erge populaire bezigheid, aangezien je er hard voor aan de slag moet. Toch kan het ook op een plezierige en zelfs eenvoudige manier. 

Hoe? Dat lees je hier onder!

De “Samen Slank Community”  is een community met 1.200 gemotiveerde vrouwen, die allemaal bezig zijn met koolhydraatarm eten.

Ze helpen elkaar om vooruitgang te boeken naar een slank, gezond & gelukkig leven.

Hoe werkt het? Heel simpel, in 3 stappen:

1 – de online community waar jij met andere dames hetzelfde doel kunt najagen: op een eenvoudige manier afvallen, maar wel met een (klein) stokje achter de deur zodat je extra gemotiveerd bent om vol te houden.

2 – Elke week een nieuw weekmenu + boodschappenlijstje met daarin seizoens-gebonden groenten, dus je eet het hele jaar gevarieerd, en gezond!

3 – De juiste begeleiding zodat je niet terugvalt. Er zijn webinars en trainingen waar je veel info op kunt doen zodat je ook begrijpt waarom eten op een koolhydraatarme manier, een duurzame manier is om mee af te vallen.

Je krijgt direct toegang tot de Samen Slank Community voor maar €1 en kunt alles 30 dagen uitproberen. Daarna is de keuze aan jou: als je het leuk vindt blijf je lid en profiteer je doorlopend van de tijdelijke actieprijs van 9,95 per maand.

Je doet mee voor zo lang jij dat wilt. Je zit nergens aan vast en het is maandelijks opzegbaar. Is het niets voor jou of heb je je doel behaald dan kun je eenvoudig online opzeggen. Daarna wordt er nooit wat van je rekening afgeschreven.

Het kost je dus echt maar 1 euro en dan heb je direct toegang tot de coaching en de wekelijkse recepten. Dar is toch zeker het proberen waard? Meer dan 1000 andere vrouwen deden dat ook en hebben er nog steeds geen spijt van. Sterker nog! Ze kunnen ook jou in de community helpen met hun ervaring. Dus mocht je vragen hebben over de recepten of ingrediënten, elke vraag kan voor je worden beantwoord. Doe jij ook mee?

Vergelijkbare berichten