koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten, hoe doe je dat?

20 tips voor succes

Een koolhydraatarm dieet is echt niet moeilijk om te volgen en iedereen die een paar kilo zou willen afvallen kan hier een goed resultaat mee behalen. Het is geen dieet waarbij je jezelf uithongert of waarbij je heel veel moet sporten. Nee, het is gewoon een kwestie van de juiste menu’s samenstellen met producten die passen binnen een koolhydraatarm dieet.
Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma heeft deze menu’s al voor je samengesteld zodat het je nog makkelijker wordt gemaakt om met afvallen te beginnen en een succes te maken van een koolhydraatarm dieet. De onderstaande 20 tips geven je nog wat extra informatie over het volgen van een koolhydraatarm dieet.

1. Honger jezelf nooit uit

Veel mensen denken dat een goede manier om af te vallen is, een crackertje met magere kaas als ontbijt. Doe jij dit ook, dan kun je hier beter mee stoppen. Want als je door deze manier van eten te snel gaat afvallen, dan zul je zien dat je dit op lange termijn niet vol kunt houden. Het gevaar van een crash dieet is dan ook een jo-jo effect, het na te zijn afgevallen weer aankomen in gewicht. In het slechte geval wordt je zelfs zwaarder dan voordat je met afvallen begon. 

2. Geef niet op, ook als je een keer een zwak moment hebt.

Realiseer je dat het bij iedereen wel eens een keer gebeurd: een moment van zwakte en je hebt de reep chocolade al half op. Of je trekt een zak chips open, of wat koekjes die je “toevallig” in huis had. En nadat je dit gegeten hebt baal je weer en denk je bij jezelf dat je dat hele afvallen maar beter kunt opgeven. Niet doen, gewoon blijven doorgaan, en wees een beetje aardig en vergevingsgezind voor jezelf.

3. Maak het jezelf niet te moeilijk

Een veel gemaakte fout is dat er wordt begonnen met een heel streng dieet om zo in korte tijd veel af te kunnen vallen. Maar een streng dieet kun je gewoon niet volhouden, dat gaat niemand lukken. Dus maak het jezelf niet al te moeilijk en zoek menu’s die je makkelijk kunt bereiden, en die lekker zijn, zodat je kunt blijven genieten. Want als je er niet meer van geniet, dan is het blijven volgen van zo’n dieet al op voorhand gedoemd om te mislukken. Wil je gewoon wat makkelijk te bereiden weekmenu’s die gebaseerd zijn op koolhydraatarme ingrediënten, kijk dan eens bij het 50 dagen koolhydraatarm programma van samenstellen Makkelijk Afvallen.

4. Neem eens een snack

Eet in plaats van 3 keer op een dag, gewoon 6 keer op een dag. Tussen de maaltijden, waarbij de portie’s dan iets minder groot hoeven te zijn, kun je dan een snack eten. Dit voorkomt dat je met een hongergevoel komt te zitten. Hierbij kun je denken aan een stukje kaas, een bierworstje een handje noten etc. Als je maag gevuld blijft kom je ook niet in de verleiding om wat ongezonds te gaan snacken.

5. Zorg voor voldoende vezels in je maaltijden

Voor je spijsvertering is het van groot belang dat je vezels binnenkrijgt. Hoe beter je spijsvertering hoe beter de afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Ga dus op zoek naar menu’s waar ook veel vezels in zijn verwerkt.

6. Extra groente in plaats van rijst

Heb je een beetje trek en lust je wel wat, mak dan niet de fout dat je aardappelen of rijst gaat eten. Maak gewoon wat extra groente, of als je in een restaurant eet en ze vragen of je Franse frietjes of aardappelen wilt, vraag dan in plaats daarvoor voor wat extra groente. Dan krijg je wel de vezelen binnen en wordt je maag ook goed gevuld. En staat er een uitsmijter op de kaart, vervang dan het brood door wat extra groente.

7. Zorg ruim van tevoren voor je boodschappen

Als je op de dag zelf er rond etenstijd achterkomt dat je niks in huis hebt om klaar te maken, dan is er het gevaar dat je weer wat laat thuisbezorgen of dat je naar de supermarkt gaat en thuiskomt met een ongezonde pre-fab maaltijd. Koop je boodschappen dus ruim van tevoren in, hou een lijstje bij wat je nodig denkt te hebben en laat het niet op het laatste moment aankomen.

8. Weeg altijd op hetzelde moment

Omdat je gewicht gedurende de dag wel wat heen en weer schommelt, door bijvoorbeeld het drinken van water of thee, kun je gewoon het beste wegen als je ’s ochtends net uit bed bent. Dan kun je een goed vergelijk maken met de voorgaande dagen. 

9. Maak een boodschappenlijstje

Zoals bij punt 7 al opgemerkt: maak op tijd een boodchappenlijstje en wacht niet tot het laatste moment. Als je vooraf al ongeveer weet wat je de komende week gaat eten, dan kun je het boodchappenlijstje maken em kom je niet in de verleiding om in de supermarkt je winkelwagentje af te laden.

10. Volg een goed en bewezen koolhydraatarm programma

Makkelijk Afvallen heeft een 50 dagen koolhydraatarm programma opgesteld. Hiermee kun je gegarandeerd afvallen en kilo’s kwijt gaan raken.

11. Houd je glucosespiegel stabiel

Probeer energiedips te voorkomen en daarmee de trek in suikers. Hou je glucosespiegel stabiel en eet bijvoorbeeld rood fruit, havermout, quinoa en beperkt zoete aardappelen.

12. Je hebt alleen succes met een koolhydraatarm dieet wat bij jou past

Koolhydraatarm eten gaat je zeker helpen om kilo’s af te vallen, maar kies dan wel een dieet wat bij jou past. Want wat bij een ander werkt, hoeft niet per se bij jou ook te werken. Probeer dus wat uit en test wat je lekker vindt en waar je je lekker bij voelt. Hierdoor kun je zo’n dieet veel langer volhouden.

13. Zorg voor een gebalanceerd voedingspatroon

Als je wilt afvallen dan weet je vast dat je de slechte koolhydraten achterwege moet laten en dat je daar in plaats van eiwitten en gezonde vetten moet eten. Je kunt daarbij de volgende verdeling hanteren:

  • 50% eiwitten
  • 30% gezonde vetten
  • 20% gezonde, langzame koolhydraten.

14. Bewegen is altijd goed

Bewegen is geen must om af te vallen, maar beweging in het algemeen is gewoon goed voor je. Verplicht sporten om af te vallen is dan ook niet nodig, maar minstens een half uurtje beweging per dag is goed voor je lichaam en voor je geest. 

15. Schep wat minder op

Dat is best lastig, niet teveel op je bord scheppen. Je portie moet niet al te groot zijn, maar wel zo groot dat je er vol van zit want anders ontstaat de kans dat je al vlak na het eten weer trek krijgt en wat (ongezonds) gaat snacken.

16. Drink je fruit niet op

Probeer vruchten altijd in vaste vorm te eten want aan vruchtensappen zijn vaak extra suikers aan toegevoegd. Wat je drinkt is minstens net zo belangrijk als wat je eet. Bij het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma krijg je als gratis bonus een aantal drinktips voor lekkere en verfrissende, niet dikmakende drankjes.

17. Probeer alcohol te beperken

Zes glazen alcohol per week is echt wel wat je maximaal mag drinken. Neem dan bijvoorbeeld een glas doge witte wijn per avond, of een glas whiskey. Drink geen alcohol bij het eten want als je alcohol drinkt, dan gaat het lichaam er alles aan doen om de alcohol weer af te breken. Hierdoor heeft je lichaam minder energie om je eten te verteren en zal je dus eerder vet gaan opslaan.

18. Je eigen party food

Ga je naar een feestje, neem dan gewoon wat mee wat je fijn vind om te eten. Een koolhydraatarme snack bijvoorbeeld. Zo heb je altijd wat te eten en kun je met de rest meedoen, die misschien ook wel trek krijgen in een koolhydraatarme snack.

19. Controleer de etiketten

Kijk op het etiket van een product voordat je het aanschaft en controleer de E-nummers. Staan er veel E-nummers op? Vermijd deze producten dan. Vind je dat een heel gedoe en gewoon niet handig om dat allemaal in de supermarkt te moeten uitzoeken? Bij het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma krijg je de boodschappenlijstjes voor de komende 7 weken bijgeleverd. je hoeft dus nergens op te letten of te controleren, alles wat je van dat boodschappenlijstje koopt is koolhydraatarm verantwoord.

20. Zorg voor je eigen koolhydraatarme lifestyle

Het volgen van een koolhydraatarm dieet wordt soms gezien als een tijdelijk iets. Je houdt het een tijdje vol, je valt er prima mee af en als je dan een paar kilo bent afgeslankt, dan denk je, dat koekje bij de koffie, dat kunnen we wel weer invoeren. Of het toetje na het eten wat je zo gemist hebt .. Maar voor je het weet vliegen dan de kilo’s er al weer aan. Wees verstandig en maak van koolhydraatarm eten je eigen gezonde lifestyle. Met zo’n lifestyle is een keertje zondigen geen doodzonde, want je nieuwe lifestyle is niet in beton gegoten. Daarnaast, niemand kan alleen maar gezond eten, toch? In het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma lees je ook hoe je je eigen gezonde lifestyle kunt ontwikkelen en hoe je hiermee voor langere tijd op gewicht kunt blijven.

Is een koolhydraatarm dieet moeilijk te volgen?

Nee, het is zeker niet moeilijk om een dergelijk dieet te volgen, met de 20 tips hierboven kun jij ook dit dieet succesvol volgen. Je hoeft echt geen honger te lijden met een koolhydraatarm dieet om af te vallen. Integendeel, je eet gewoon 6 keer per dag en je hebt de hele dag geen hongergevoel.

Het enige wat daarvoor nodig is, is om het gewoon te gaan doen. Het is een kleine stap om te nemen, maar wel één stap met grote gevolgen: je gaat meer energie krijgen, je gaat buikvet verbranden en je gaat zo’n 2 kilo per week afvallen, dus zo’n 10 kilo in een maand.

Het programma duurt 50 dagen dus tussen de 10 en 15 kilo kan ook jij kwijtraken als je de weekmenu’s volgt uit het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma. Lees op de website van Makkelijk Afvallen hoe je het Koolhydraatarm 50 dagen Programma voor een gereduceerde prijs van € 37,00 kunt bestellen. Wat je er allemaal aan bonusmateriaal bij krijgt wordt op de website verder uitgelegd. 

PS. Mocht je niet zijn afgevallen na 50 dagen, dan stuur je gewoon een berichtje naar de klantenservice en ze storten het volledige aankoopbedrag zonder gezeur terug op je rekening!

Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Alle info over dit programma met reacties van deelnemers aan dit programma, de bonussen die je er gratis bij krijgt en de mogelijkheid om het programma tegen een gereduceerde prijs van € 37,00 te bestellen.

Naar het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Vergelijkbare berichten