snel afvallen

Snel afvallen of gewicht verliezen met deze handige tips

Ja was het maar zo eenvoudig dat je, als je dat op een bepaald moment wilt, gewoon makkelijk en snel kunt afvallen. Althans, bij mij, en waarschijnlijk vele anderen, gaat het niet zo. Je moet er echt flink moeite voor doen om een paar kilo kwijt te raken. De een doet dat met calorieën tellen, de andere gaat extra vaak een stukje wandelen en weer een ander gaat gewoon een koolhydraatarm dieet proberen.

De vier belangrijkste punten uit mijn artikel:

 1. Volhouden is cruciaal: Afvallen is geen gemakkelijke taak en vereist inspanning en doorzettingsvermogen. Het is essentieel om gemotiveerd te blijven en je focus op je doel te houden, zelfs als het moeilijk wordt.

 2. Wees niet te streng voor jezelf: Een te strikt dieet kan moeilijk vol te houden zijn en kan leiden tot frustratie en terugval. Het is belangrijk om realistische doelen te stellen en jezelf niet te veel onder druk te zetten.

 3. Kies voor gezonde voeding: Het belang van gezonde voeding, zoals complexe koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten, wordt benadrukt. Deze voedingsmiddelen kunnen bijdragen aan gewichtsverlies en een gezonde levensstijl.

 4. Aanpassing van levensstijl: In plaats van te focussen op snel gewichtsverlies, benadrukt de tekst het belang van het aanpassen van je levensstijl op de lange termijn. Het gaat er niet alleen om gewicht te verliezen, maar ook om een duurzame verandering in levensstijl te creëren die kan helpen om het gewichtsverlies op lange termijn te behouden.

Alleen al het voornemen om af te gaan vallen is natuurlijk de eerste stap op die soms moeilijke reis. Maar als je die eerste stap hebt gezet en je kunt die tweede stap ook maken, dus het voornemen omzetten in daadwerkelijke actie, dan komt daar ook vaak bij kijken hoeveel kilo je uiteindelijk kwijt wilt raken en wat je streefgewicht is om naar toe te werken.

Het maakt dan niet uit of je drie, vijf, tien of meer kilo’s wilt afvallen, het gaat er om dat je een plan van aanpak hebt. Een plan wat je gemotiveerd houdt en er voor zorgt dat je vol gaat houden.

Voordat ik in ga op de vraag hoe je makkelijk kunt afvallen is het belangrijk om vooraf je drie zaken goed te realiseren. Ik noem ze hieronder:

Volhouden, ook al zit het soms moeilijk.

Ik begin met wat ik zelf vaak heb en wat ik ook vaak van andere mensen hoor: Ik ben dat lijnen zo snel zat! Misschien ook voor jou herkenbaar? Bijna iedereen heeft tijdens het afvallen wel bepaalde momenten waarop wordt gedacht dat stoppen echt de beste optie is. Dat komt omdat lijnen en afvallen niet thuishoren in je dagelijkse leefstijl, maar daar juist tegenin gaan. De kunst is dan ook om niet zozeer te willen afvallen als wel de wil om je leefstijl aan te passen. Want als je je leefstijl geleidelijk aan kunt aanpassen, dan kun je het afvallen ook veel makkelijker en veel langer volhouden.

Vaak als je met afvallen begint, dan vliegen die eerste kilo’s er nog wel af, maar niet veel later val je ineens veel minder af en raak je het euforische gevoel dat je had toen de kilo’s er nog afvlogen, weer kwijt. Er wordt dan aan je motivatie geknaagd en het gevaar ontstaat dat je weer op de bank ploft met een snack in de hand. Dat emotie eten waar je zo graag van af wilde steekt dan in een zwak moment toch zijn kop weer op. Voor een enkele keer, als beloning op je behaalde resultaten is dat geen probleem. In plaats dat je je dan schuldig voelt dat je toch weer een zak chips hebt opengetrokken, kun je beter proberen er even van te genieten, je momentje te pakken en je dan weer volledig te focussen op waar je mee bezig was: kilo’s kwijtraken.

Stop dus niet met waar je aan begonnen was, maar hou vol. Hou je doel voor ogen en blijf daar naartoe werken. Dat doel kan weliswaar wat verder naar achteren komen te liggen omdat het afvallen niet meer zo snel gaat als in het begin, maar hou vol, ook al duurt het traject weken, maanden of misschien wel een half jaar over doet. Hoe langer je over doet om je doel te bereiken, hoe trotser je kunt zijn als je je doel behaald hebt. Heb je je streefgewicht bereikt, probeer dat dan vol te houden. Je kunt je lekker ontspannen en genieten wat je hebt bereikt. In de afgelopen periode heb je een nieuwe leefstijl aangeleerd, hou dit vol en je hoeft niet langer weer weken lang streng af te vallen.

Niet te streng!

Het tweede probleem bij te snel willen afvallen is dat je gebruik maakt van een te streng dieet. Want zoals ik hierboven als schreef, als het je niet makkelijk af gaat, dan kun je het op den duur ook niet lang volhouden. Dus waag je niet aan een crash dieet en wees niet te streng voor jezelf.

Hou het bij realistische doelen en probeer niet om drie a vier kilo in een week af te vallen. Dit is gewoon niet vol te houden. Realistisch is zo’n halve kilo per week, en als je echt goed je best doet, op je voeding en beweging let, dan kun je dat verhogen naar 1 kilo per week, zo’n 5 kilo per maand. Wil je dus 10 kilo afvallen, stel dan een realistische periode in van twee maanden om dat doel te bereiken. De eerste weken zul je misschien 2 kilo per week afvallen, de weken daarna maar een halve kilo. Maar laat je daardoor niet ontmoedigen.

De strekking is: wees niet te streng voor jezelf en volg niet een te streng dieet. Om een uitgebalanceerd dieet te volgen is niet zo heel moeilijk, er zijn voldoende diëten en afslankschema’s te vinden. Denk  bijvoorbeeld aan het Makkelijk Afvallen Dieet.

Met deze schema’s vermijdt je dat je een te streng dieet volgt en weet je dat je aan de hand van deze dieëten of voedingsschema’s hoe je het op langere termijn kunt volhouden.

Snel afvallen met gezonde koolhydraten: 7 tips

Als je snel wilt afvallen, denk je waarschijnlijk niet meteen aan koolhydraten. Vaak worden koolhydraten als dikmakers gezien en daarom verminderd of zelfs volledig geschrapt in een dieet. Maar wist je dat er ook gezonde koolhydraten zijn die juist kunnen bijdragen aan gewichtsverlies?

Koolhydraten zijn namelijk een belangrijke bron van energie voor ons lichaam. Maar niet alle koolhydraten zijn hetzelfde. Er zijn complexe koolhydraten, die langzamer worden opgenomen en voor een langduriger verzadigingsgevoel zorgen, en er zijn snelle koolhydraten die juist snel worden opgenomen en voor een piek in de bloedsuikerspiegel zorgen.

Als je gezond wilt afvallen, is het belangrijk om te kiezen voor de juiste koolhydraten. Hieronder geven we je 7 tips voor het snel afvallen met gezonde koolhydraten:

 1. Kies voor volkoren producten
  Volkorenbrood, volkoren pasta en zilvervliesrijst zijn voorbeelden van complexe koolhydraten die langzamer worden opgenomen en voor een langduriger verzadigingsgevoel zorgen.

 2. Eet voldoende groente en fruit
  Groente en fruit bevatten ook koolhydraten, maar dan in de vorm van vezels en suikers. Deze koolhydraten worden langzamer opgenomen dan bijvoorbeeld witte rijst of suiker.

 3. Kies voor peulvruchten
  Peulvruchten zoals bonen, linzen en kikkererwten bevatten complexe koolhydraten en zijn daarnaast ook nog eens rijk aan eiwitten en vezels.

 4. Vermijd bewerkte producten
  Bewerkte producten zoals koekjes, snoep en frisdrank bevatten veel snelle koolhydraten en weinig voedingsstoffen. Kies liever voor natuurlijke producten.

 5. Eet ook weer niet teveel fruit
  Fruit is gezond, maar bevat ook suikers. Eet dus niet teveel fruit en kies voor fruitsoorten met minder suikers zoals bessen.

 6. Kies voor gezonde snacks
  Kies bijvoorbeeld voor een handje noten of een stuk fruit als snack in plaats van koekjes of chips.

 7. Eet met aandacht
  Door bewust te eten en te genieten van je maaltijd, eet je langzamer en geef je je lichaam de tijd om het verzadigingsgevoel te registeren.

Eiwitten en vetten voor gezond en snel afvallen: 8 tips

Eiwitten en vetten zijn essentiële voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Maar wist je dat deze voedingsstoffen ook kunnen helpen bij het afvallen? In dit artikel lees je hoe je gezond en snel kunt afvallen met eiwitten en vetten en krijg je 8 handige tips om dit toe te passen.

 1. Kies voor magere eiwitbronnen
  Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw van spieren en de verbranding van vet. Kies bij voorkeur voor magere eiwitbronnen zoals kip, kalkoen, vis, mager rundvlees, ei en magere zuivelproducten.

 2. Eet voldoende vetten
  Het eten van vetten is belangrijk voor een gezond lichaam en kan helpen bij het afvallen. Kies voor gezonde vetten zoals avocado, noten, zaden, olijfolie en vette vis.

 3. Beperk bewerkte voedingsmiddelen
  Bewerkte voedingsmiddelen bevatten vaak veel ongezonde vetten en toegevoegde suikers. Kies daarom voor onbewerkte voedingsmiddelen zoals groente, fruit, volkoren producten en verse vlees- en vissoorten.

 4. Eet regelmatig eiwitrijke maaltijden
  Door regelmatig eiwitrijke maaltijden te eten, blijf je langer verzadigd en voorkom je dat je gaat snacken. Kies bijvoorbeeld voor een omelet met groente als ontbijt en een salade met kipfilet als lunch.

 5. Combineer eiwitten met gezonde vetten
  Door eiwitten te combineren met gezonde vetten blijf je langer verzadigd en krijg je alle essentiële voedingsstoffen binnen. Maak bijvoorbeeld een salade met zalm en avocado of een roerbakschotel met kip en groente.

 6. Eet voldoende groente en fruit
  Groente en fruit bevatten weinig calorieën maar wel veel voedingsstoffen. Eet daarom voldoende groente en fruit om gezond en snel af te vallen.

 7. Drink voldoende water
  Water is belangrijk voor een gezond lichaam en kan helpen bij het afvallen. Drink minimaal 1,5 liter water per dag en vermijd suikerrijke dranken zoals frisdrank en vruchtensap.

 8. Vraag advies aan een deskundige
  Als je gezond en snel wilt afvallen met eiwitten en vetten, is het verstandig om advies te vragen aan een deskundige. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt en kun je op een gezonde manier afvallen.

Gezond afvallen met vezels en suikers: 5 tips

Veel mensen denken bij het woord “suikers” al snel aan ongezonde, zoete snacks en snoepjes. Toch zijn er ook gezonde suikers, zoals die in fruit en groenten. En wist je dat vezels en suikers juist heel goed kunnen helpen bij het afvallen? In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt en geven we 5 tips om gezond af te vallen met vezels en suikers.

Hoe werkt afvallen met vezels en suikers?

Vezels en suikers kunnen een belangrijke rol spelen bij het afvallen. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel honger hebt en dus minder eet. Ook zorgen vezels voor een goede spijsvertering en darmwerking, waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Suikers zijn een belangrijke energiebron voor ons lichaam, maar het is wel belangrijk om te kiezen voor de gezonde varianten. 

Suikers uit fruit en groenten worden namelijk geleidelijk aan door het lichaam opgenomen en geven dus langer energie. Daarnaast bevatten fruit en groenten ook veel voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezond lichaam.

Tip 1: Eet meer vezelrijke voeding

Probeer dagelijks meer vezelrijke voeding te eten, zoals volkoren producten, groenten en fruit. Denk bijvoorbeeld aan volkorenbrood, havermout, quinoa, bruine rijst, bonen, linzen, broccoli, bessen en appels. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel en helpen bij het afvallen.

Tip 2: Kies voor gezonde suikers

Vermijd suikers uit snoep, koekjes en frisdranken. Kies in plaats daarvan voor gezonde suikers uit fruit en groenten. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, blauwe bessen, frambozen, sinaasappels, bananen, appels en peren. Deze bevatten gezonde suikers die geleidelijk aan door het lichaam worden opgenomen en dus langer energie geven.

Tip 3: Drink voldoende water

Drink dagelijks minimaal 1,5 liter water om je lichaam goed gehydrateerd te houden en afvalstoffen af te voeren. Daarnaast kan het drinken van water helpen bij het afvallen, omdat het een verzadigd gevoel geeft en helpt om hongergevoelens te onderdrukken.

Tip 4: Eet langzaam en geniet bewust van je eten

Door langzaam en bewust te eten, geef je je lichaam de tijd om het verzadigingsgevoel te registreren. Hierdoor eet je automatisch minder en voel je je sneller verzadigd. Bovendien kan het bewust genieten van je eten zorgen voor meer ontspanning en minder stress, wat ook kan bijdragen aan het afvallen.

Tip 5: Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels en suikers in de juiste verhouding

Het eten van een vezelrijke voeding is belangrijk omdat vezels de spijsvertering vertragen en het gevoel van volheid verhogen, waardoor je minder snel te veel eet. Suikers daarentegen zijn vaak calorie-dicht en worden snel verteerd, wat kan leiden tot een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel en vervolgens een crash die leidt tot hongergevoelens. 

Combineer vezelrijke voeding met voedingsmiddelen die langzaam verteerbare suikers bevatten, zoals fruit, volkoren granen en groenten, om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden en een langdurig verzadigd gevoel te krijgen.

Verantwoord gewicht verliezen: kilo’s per week kwijtraken met deze tips

Gewicht verliezen kan een uitdaging zijn, vooral als je meerdere kilo’s per week wilt kwijtraken. Het is belangrijk om dit op een verantwoorde manier te doen, om ervoor te zorgen dat je gezondheid niet in gevaar komt. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om kilo’s per week te verliezen op een verantwoorde manier:

 1. Stel realistische doelen
  Het is belangrijk om realistische doelen te stellen bij het afvallen. Als je te veel wilt afvallen in een korte tijd, kan dit leiden tot gezondheidsproblemen en het is meestal niet duurzaam op de lange termijn. Probeer in plaats daarvan om een gezonde en haalbare doelstelling te stellen, zoals een halve tot een kilo per week.

 2. Eet gezond en gevarieerd
  Het is belangrijk om gezonde en gevarieerde maaltijden te eten als je gewicht wilt verliezen. Eet voldoende groenten, fruit, volkoren producten en magere eiwitbronnen zoals kip, vis en tofu. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen en suikerhoudende dranken.

 3. Blijf in beweging
  Regelmatige lichaamsbeweging kan je helpen om calorieën te verbranden en je stofwisseling te verbeteren. Probeer minstens 30 minuten per dag te bewegen, bijvoorbeeld door te wandelen, te fietsen of te zwemmen.

 4. Drink voldoende water
  Voldoende water drinken kan je helpen om je vol te voelen en het kan ook helpen om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Drink minstens 8 glazen water per dag.

 5. Houd een dagboek bij
  Het bijhouden van een eet-dagboek kan je helpen om je eet- en bewegingsgewoonten bij te houden en om je voortgang te meten. Noteer wat je eet, hoeveel je beweegt en hoeveel gewicht je verliest. Dit kan je motiveren en je helpen om gemotiveerd te blijven. 

Vet verliezen zonder dieet: snel afvallen doe je zo!

Wil je graag snel gewicht verliezen en vet kwijtraken, maar wil je geen rigoureus dieet volgen? Dan heb ik goed nieuws voor je, want er zijn verschillende manieren om af te vallen zonder een dieet te volgen. In dit artikel geef ik je een aantal tips om snel af te vallen en vet te verliezen zonder dieet.

Tip 1: Eet gezond en gevarieerd
Het is belangrijk om gezond en gevarieerd te eten om af te vallen zonder dieet. Kies voor voedingsmiddelen die veel vezels en eiwitten bevatten, en vermijd voedingsmiddelen die veel suiker en vet bevatten. Eet bijvoorbeeld volkoren producten, groenten, fruit, noten, zaden en magere eiwitbronnen zoals kip, vis en peulvruchten.

Tip 2: Beweeg regelmatig
Beweeg regelmatig om snel af te vallen en vet te verliezen. Dit kan door bijvoorbeeld dagelijks te wandelen, te fietsen, te zwemmen of te dansen. Probeer daarnaast ook krachttraining te doen, zoals gewichtheffen, om spiermassa op te bouwen. Spiermassa zorgt namelijk voor een snellere stofwisseling, waardoor je meer vet verbrandt.

Tip 3: Vermijd stress
Stress kan leiden tot overeten en gewichtstoename, dus probeer stress zoveel mogelijk te vermijden. Zorg voor voldoende ontspanning, slaap en regelmatige lichaamsbeweging om stress te verminderen.

Tip 4: Drink voldoende water
Drink voldoende water om af te vallen zonder dieet. Water is namelijk calorievrij en helpt je lichaam te hydrateren en te ontgiften. Drink minimaal 1,5 liter water per dag, en vermijd suikerrijke dranken zoals frisdrank en vruchtensappen.

Tip 5: Wees geduldig
Geduld is belangrijk als je wilt afvallen zonder dieet. Het duurt namelijk even voordat je resultaat ziet. Verwacht daarom niet dat je binnen een week kilo’s kwijtraakt, maar houd vol en blijf gezond eten en bewegen. Het is een lifestyle change die je moet volhouden om blijvend gewicht te verliezen en een gezonde levensstijl te behouden.

10 kilo verantwoord afvallen in 2 maanden: hoe doe je dat op een gezonde manier?

Wil je graag 10 kilo afvallen binnen twee maanden? Het is belangrijk om te weten dat afvallen op een gezonde manier tijd kost en discipline vereist. Er zijn verschillende methoden om gewicht te verliezen, maar niet allemaal zijn even gezond. In dit artikel geven we je daarom tips om op een gezonde manier 10 kilo af te vallen in 2 maanden tijd.

 1. Stel realistische doelen 
  Het is belangrijk om realistische doelen te stellen als je wilt afvallen. Stel jezelf daarom een doel dat haalbaar is in 2 maanden tijd. 10 kilo afvallen in 2 maanden tijd betekent dat je ongeveer 1,25 kilo per week moet afvallen. Dit is een realistisch doel dat haalbaar is.

 2. Eet gezond en gevarieerd
  Gezond eten is de sleutel tot succes als je wilt afvallen. Kies voor voeding met veel vezels, eiwitten en gezonde vetten. Eet daarnaast voldoende groenten en fruit. Probeer suikerrijke en vetrijke voeding zoveel mogelijk te vermijden.

 3. Beweeg voldoende
  Naast gezonde voeding is beweging ook belangrijk als je wilt afvallen. Probeer dagelijks minstens 30 minuten te bewegen. Dit kan bijvoorbeeld door te wandelen, fietsen of zwemmen.

 4. Drink voldoende water
  Drink voldoende water om je lichaam gehydrateerd te houden en afvalstoffen af te voeren. Probeer minstens 2 liter water per dag te drinken.

 5. Zoek ondersteuning
  Afvallen is niet altijd gemakkelijk. Zoek daarom ondersteuning bij familie, vrienden of een bij een traject waar je samen kunt afvallen. Samen sta je sterker en houd je het langer vol.

Testimonial van Monica:

Monica was altijd al bezig met haar gezondheid, maar toch lukte het haar niet om van haar overtollige gewicht af te komen. Totdat ze op zoek ging naar tips om snel gewicht te verliezen en op een gezonde manier snel af te vallen. 

Door haar calorieën goed bij te houden en te letten op de mineralen die ze binnenkreeg, merkte ze al snel dat ze gewicht begon te verliezen. Ook begon ze met intermittent fasting, waarbij ze op bepaalde momenten van de dag niet ging eten. Dit hielp haar om snel resultaat te zien.

Al na een paar weken was ze zo’n 2-3 kilo kwijt en na een maand was ze al snel 10 kilo lichter! Vooral haar buikvet was snel verdwenen. Door snel en gezond af te vallen merkte Monica dat haar bloedsuikerspiegel snel daalde en haar type 2 diabetes beter onder controle was.

Ze begon snel resultaat te zien en voelde zich weer heel snel fit en energiek. Met de tips om af te vallen die ik in dit artikel heb genoemd, gaat het Monica gemakkelijk af om per week wat minder te eten en per week wat vet te verliezen. Door de tips toe te passen kon ze ook snel gewicht verliezen zonder dieet. Ze ging ook een paar keer per week naar de sportschool om binnen een paar weken de kilo’s er helemaal af te krijgen.

Nu is Monica 70 kilo en kan ze weer vol vertrouwen in de spiegel kijken. Ze heeft geen last meer van het jojo-effect, want ze heeft geleerd om op een gezonde manier, toch snel af te kunnen vallen, zonder dat het gewicht er daarna weer bij komt. Het enige wat ze nu nog doet is haar gewicht in de gaten houden en bijhouden in haar eet-dagboek, en alle tips toepassen in haar dagelijkse leven. Zo weet ze zeker dat haar gewicht er daarna niet weer aan komt en dat ze vol energie de dag door kan.

Snel en gezond afvallen zonder dieet: verlies kilo’s per week met deze tips!

Als je alle tips hebt doorgenomen die we hebben genoemd in dit artikel, dan weet je dat het mogelijk is om snel af te vallen en kun je een kilo per week verliezen. Je kunt op een een gezonde manier afvallen en in een maand tijd zo’n 8 kilo en in sommige gevallen zo’n 10 kg in gewicht verliezen zonder dieet. Maar wil je gaan starten met afvallen en wil je snel gewicht verliezen, vergeet dan niet waar het allemaal mee begint, namelijk:

Ga niet van start zonder goed doorzettingsvermogen.

Als je twijfels hebt, als je met afvallen wilt beginnen, dan doe je er verstandig aan om er beter helemaal niet mee te beginnen. Je moet echt goed gemotiveerd zijn om af te gaan vallen, want anders gaat het echt niet lukken. Denk dus niet dat je het niet kunt maar ga er vol voor.

Soms kan het helpen om op een bepaalde periode van start te gaan. Vaak wordt daarvoor het begin van een nieuw jaar gebruikt, maar het kan net zo goed de eerste van de komende maand zijn. Als je er maar van overtuigd bent dat je genoeg doorzettingsvermogen hebt om door te gaan en niet op te geven.

Wat moet je dus vermijden als je snel wilt afvallen?

 • Stop niet te vroeg met hetgeen waaraan je bent begonnen
 • Het dieet wat je gaat volgen moet niet te streng zijn
 • Geloof in jezelf dat je echt af kunt vallen.

En wat moet je dan juist wel doen als je snel wilt afvallen?

 • Onderzoek vooraf goed wat voor traject je wilt gaan; wil je een dieet volgen, een voedingsadvies of misschien wil je het wel niet alleen doen maar wil je er graag begeleiding bij.
 • Stel realistische doelen en hoe rekening met een eventuele stagnatie of terugval.
 • Hou vol, hou je doel voor ogen en geniet van je behaalde resultaten.

Boek: Foodsisters Kookboek

Ben je je aan het oriënteren om bijvoorbeeld de komende twee maanden wat kilo’s kwijt te raken? Neem eens een kijkje in dit boek van de Foodsisters: In 8 weken Slank

De Foodsisters, Janneke en Amande, hebben met dit boek een bestseller geschreven en is populair bij mensen die op een goede, en misschien wel nieuwe manier met voeding bezig willen zijn. In het boek met meer dan 300 pagina’s, staan zo’n 100 recepten die je gedurende een periode van 8 weken kunt gebruiken. 

Er staan in het boek ook weekmenu’s inclusief boodschappenlijst, dus het wordt je erg makkelijk gemaakt om hiermee te beginnen. Zo kun je dus op een goed onderbouwde manier snel een flink aantal kilo’s afvallen zonder dat je het al snel zat wordt en geen zin meer hebt om het dieet te volgen.

Video afspelen

Ik hoop dat je met deze tips je plan om af te gaan vallen goed kunt gaan oppakken en vol kunt houden. Succes daarmee!

Vergelijkbare berichten