afvallen-en-alles-eten

Eten zoveel je wilt, en toch afvallen. 

Afvallen en zeker afvallen met een dieet is niet makkelijk. Het kan dan ook enorm helpen om één dag in de week zoveel te eten als je wilt. Misschien heb je hier nog nooit over nagedacht en denk je nu, dat kan toch helemaal niet goed zijn?!

Maar bekijk het eens zo: de dag dat je niet op dieet bent, kijk je niet naar calorieën, koolhydraten of vet. Hierdoor word je welliswaar zwaarder, maar die extra kilo’s raak je ook vrij gemakkelijk weer kwijt. Daarnaast verhinder je je stofwisseling om efficiënter te gaan werken, dat de stofwisseling door een streng dieet op een spaarstand gaat komen. 

Op de andere dagen in de week kun je daardoor sneller afvallen. En daar gaat het natuurlijk om, dat je ondanks zo’n “schrans-dag” gedurende de week toch afvalt. En het belangrijkst is misschien wel dat het afvallen leuker is en dat je motivatie om het dieet vol te houden veel groter wordt.

Afvallen = minder eten

Als je wilt afvallen en je gaat op dieet, dan houdt dat eigenlijk altijd in, dat je minder gaat eten en meestal ook anders gaat eten. Je zorgt ervoor dat je minder calorieën binnen krijgt, dat je minder vet gaat opslaan en dat je overtollig lichaamsvet gaat verbranden. 

Zoveel eten als je wilt lijkt hier op geen enkele manier mee te verenigen. Of toch wel? Ja, het is echt mogelijk om een combinatie te maken van een dieet en zoveel eten als je wilt. En dit heeft ook nog bepaalde voordelen als het om afvallen gaat.

Eén dag in de week niet op dieet

Het idee is dat je een dieet volgt, en dat je je daar zo strikt mogelijk aan houdt. Veel diëten zijn helemaal niet zo eenvoudig vol te houden, dus dat kan een behoorlijke opgave zijn. Dat doe je zes dagen in de week. En de zevende dag mag je zoveel eten als je wilt. 

Daarbij let je totaal niet op de samenstelling van je dieet van de andere zes dagen, op het aantal calorieën of de hoeveelheid koolhydraten, vetten en eiwitten. Die dag ben je dus niet op dieet. Volproppen hoeft niet, maar je mag wel gewoon eten waar je trek in hebt.

Het effect van “één dag alles eten wat je wilt” op je gewicht

De kans is groot dat wanneer je je een dag flink te buiten gaat aan alles wat je lekker vindt, je de volgende dag zwaarder zult zijn. Een deel van de verloren kilo’s zit er weer aan na een dag goed eten en drinken.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar onontkomelijk als je echt alles gaat eten wat je wilt. Maar je zult wel merken dat deze kilo’s er weer erg makkelijk af te krijgen zijn. Eigenlijk net zoals wanneer je net begint met afvallen.

zoveel eten als je wilt

Als je bijvoorbeeld 1 kilo zou aankomen na zo’n dag, dan is het erg waarschijnlijk dat je 0,5 kilo hiervan vrij makkelijk weer kwijt bent, zonder dat je daar echt wat voor hoeft te doen. Die laatste halve kilo kost je wel moeite, maar die kun je er met een streng dieet makkelijk weer af krijgen voordat je weer een dieet-vrije dag hebt.

Heb je daar heel veel moeite mee, probeer dan in het begin die ene dag één keer in de 10 dagen of één keer in de twee weken te houden, dan heb je iets meer tijd om te herstellen, en voor de volgende dag nog wat verder af te vallen.

alles eten en toch afvallen

Het effect van een dieetvrije dag op je stofwisseling

Het nadeel van een dieet waarbij je minder calorieën eet en drinkt is dat een deel van het effect al snel verloren gaat. Dat komt doordat je lichaam gaat wennen aan de nieuwe hoeveelheid calorieën: je stofwisseling gaat efficiënter werken.

Door één dag in de week juist flink veel calorieën tot je te nemen, voorkom je dat de stofwisseling zich gaat aanpassen. Doordat je je één dag in de week niet aan je dieet houdt, en misschien wel wat pondjes aankomt, zorg je er dus voor dat je de andere dagen in de week juist extra snel kunt afvallen omdat de stofwisseling nog steeds lekker bezig is en niet in de spaarstand raakt.

Motivatie voor het afvallen

Veel mensen die beginnen met een dieet lukt het uiteindelijk niet om af te vallen, en nog minder mensen bereiken hun streefgewicht. In het overgrote deel van de gevallen komt dit niet doordat het dieet niet goed is.

Wat is er dan niet goed aan zo’n dieet? Vaak zijn het niet de recepten of de ingrediënten, maar komt het doordat mensen het dieet niet volhouden. En dat is eigenlijk het geval bij elk dieet: je moet het wel op langere termijn kunnen volhouden. Daarom werken hele strenge dieëten ook niet, want die zijn gewoon niet vol te houden op de lange duur.

Een goed dieet moet juist niet aanvoelen als een dieet, een goed dieet is eigenlijk een duurzame aanpassing van je voedingspatroon.

alles eten en toch afvallen

Diëten = niet leuk

De meeste diëten zijn niet leuk, en van veel diëten zou je kunnen zeggen dat ze zwaar zijn. Je mag veel dingen die je lekker vindt niet eten; en soms ben je dan ook nog eens verplicht om (dure) producten te gaan eten die je helemaal niet lekker vindt.

Naarmate je langer met het dieet bezig bent, en het afvallen traag verloopt, dan daalt je motivatie en ga je steeds vaker producten eten die eigenlijk niet mogen of in elk geval niet binnen het dieet passen. Uiteindelijk leidt dit ertoe dat je stopt met je dieet en weer terugvalt in je oude eetpatroon.

Het kan een flinke motivatie-opkikker geven voor het afvallen wanneer je het niet constant hoeft vol te houden. Eén dag in de week de druk van de ketel kan enorm helpen om het afvallen vol te houden.

En als je dan ook nog eens weet dat je de extra kilo’s die je op die dag opeet snel weer verliest en dat je daarmee je stofwisseling onder controle houdt, dan wordt afvallen opeens weer een stuk leuker!

Makkelijk Afvallen: jij kunt het ook!

De website van Niels heet niet voor niets Makkelijk Afvallen.nl. Hij heeft een manier bedacht waarmee iedereen op een eenvoudige manier blijvend kan afvallen, op een makkelijk en leuke manier. Wil je weten hoe, lees dan de info door op zijn website en zie hoeveel andere er ook mee heeft kunnen helpen!

makkelijk-afvallen-boek-niels-bosman

Heel interessant, ik wil nog wat meer info

Op de website van Niels Bosman, www.makkelijkafvallen.nl staat nog veel meer informatie over het Koolhydraatarm 50 dagen programma en lees je ervaringen van mensen die zijn programma hebben gevolgd. Daarnaast kun je er ook al diverse gratis herfstrecepten vinden.

Naar de Website

 

 

Minder koolhydraten eten?  Volg het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma en val tot 2 kilo per week af.

Update: 23.857 keer verkocht sinds januari 2021

Nu Slechts €37,- (75% korting)

Vergelijkbare berichten