help-afvallen-lukt-niet

Help! Afvallen lukt niet!

Eerlijk is eerlijk: voor de meeste mensen is afvallen gewoon erg moeilijk. Er is tenslotte niks aan om de hele dag met een hongergevoel rond te lopen, het is bere-ongezellig, helemaal geen koekje bij de koffie of de thee, en daarnaast moet je het ook nog eens heel lang volhouden om uberhaupt resultaat te kunnen zien.

Waarom zou je jezelf zo pijningen en blijven strijden tegen die overtollige kilo’s? Daar kan iedereen zijn eigen redenen voor hebben, maar vaak is het gewoon gezonder om een paar kilo lichter te zijn.  Je hoeft niet meteen zo’n killerbody zoals sommige dames op TV hebben, maar gewoon een paar kilo er af, dat zou al heel fijn zijn. Maar hoe je ook je best doet ..

Afvallen lukt niet!

Ook jij hebt waarschijnlijk wel het één en ander aan diëten uitgeprobeerd en de ene keer waren de resultaten beter dan de andere keer, maar in het algemeen kun je niet anders dan constateren dat die kilo’s er verrot slecht af gaan.

Ook al heb je dagenlang een koolhydraatarm menu gevolgd, ben je zelfs flink aan het sporten en wandelen gegaan of misschien heb je zelfs geprobeerd of intermittent fasting voor jou de oplossing is, telkens moet je constateren: het lukt me niet om blijvend kilo’s kwijt te raken. Natuurlijk wordt er dan tegen je gezegd dat je te ongeduldig bent, dat je het de tijd moet geven en dat het een proces is dat je hele leven duurt.

Maar wat nou als je helemaal niet je hele leven met dieten bezig wilt zijn? Je wilt gewoon een paar kilo er af, laten we zeggen 5 tot 10 kilo. Dat moet toch te doen zijn?

Misschien is het goed om een paar afval-tips door te nemen en te zien hoe effectief die voor jou kunnen zijn, en of het echt daadwerkelijk goede tips zijn, of loze beloftes.

We beginnen met de dooddoener: 

1. Van weinig eten val je af

Ja, maar het werkt ook andersom. Van plotseling drastisch minderen met eten schiet  het lichaam in de stress en gaat het op de reservestand. In eerste instantie leidt dat inderdaad tot afvallen, maar zodra we weer normaal gaan eten gaat het lijf als een bezetene reserves opslaan omdat het denkt dat er misschien straks weer een periode van schaarste aankomt. Gevolg: de kilo’s vliegen er weer aan.

2. Koolhydraten zijn de duivel

Wie helemaal stopt met koolhydraten eten, valt waarschijnlijk inderdaad heel snel af. Maar ook gaat dit vaak gepaard met veel honger of met ingewikkelde vervangers die veel tijd kosten in de keuken. En dat is simpelweg voor de meeste mensen niet lang vol te houden. Wie daarna weer begint met koolhydraten eten, schiet meteen weer omhoog in gewicht.

3. Van veel sporten word je vanzelf slank

Natuurlijk, sporten is gezond. En wie meer calorieën verbrandt dan er binnenkomen, valt af. Maar echt afvallen gebeurt pas als we én sport én eetpatroon blijvend aanpassen. Sporten en daarnaast iedere dag te veel eten zet geen zoden aan dijk.

4. Voor de tv eten

Iemand die voor de tv eet, werkt gemakkelijk meer eten naar binnen dan iemand die aan tafel zit. De oorzaak is simpel: wie tv kijkt let op iets anders dan op het hongergevoel en eet dus door tot het bord leeg is.

Schuif dus beter niet gedachteloos het eten naar binnen onder het genot van de zoveelste aflevering van je favoriete serie, maar maak van de maaltijd een bewuste aangelegenheid.

5. Lekkere koffietjes drinken

Al die cappuccino’s en latte’s die we op een dag achteroverslaan op ons werk of thuis zijn stiekeme calorie-bommen. Probeer het te beperken tot één speciaal koffietje per dag en drink de rest van de dag zwarte koffie of thee.

6. Vegetarisch eten = afvallen

Het is natuurlijk goed om minder (of helemaal geen) vlees te eten, maar dan luistert het wel nauw waarmee het wordt vervangen. Vegetarische producten en vleesvervangers zitten vaak vol vet en suiker, bijvoorbeeld omdat er veel kaas in zit. Dat iets vegetarisch is, wil niet zeggen dat het dus ook gezond of licht is.

7. De sleutel tot afvallen is calorieën tellen

Niet alle calorieën zijn gelijk aan elkaar. Calorieën uit eiwitten zijn bijvoorbeeld niet gelijk aan calorieën uit vet of koolhydraten, dus reageert het metabolisme er ook anders op. Alleen de hoeveelheid calorieën tellen zegt dus eigenlijk helemaal niet zoveel over wat erbinnen komt en wat dat met het lichaam doet.

8. Veel drinken helpt om af te vallen

Klopt inderdaad, maar wat veel mensen niet weten is dat we vaak dikker worden door wat we drinken, dan door wat we eten. Dat alcohol en smoothies dikmakers zijn, is inmiddels wel bekend, maar al die zogenaamd gezonde watertjes met kokos en elektrolyten gaan dus ook direct op de heupen zitten. Het is misschien saai, maar wie wil afvallen moet het toch houden bij water, zwarte koffie en thee.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

9. Als je maar genoeg wilskracht hebt, bereik je je streefgewicht

Ieder mens is anders en heeft dus een ander lichaam. Een mens kan een hoop bereiken door zich in te zetten en hard te werken, maar uiteindelijk is het lichaam niet helemaal maakbaar. De genen zorgen voor een bepaald lichaamstype en ook al sta je zes keer per week in de sportschool: die genen train je er niet uit. Uitgebalanceerd eten en sporten is gezond, maar een beetje zelfacceptatie ook.

10. Afvallen zien als doel

Voor wie afvallen alleen maar ziet als een kortdurende taak die even moet worden volgehouden, maar die daarna weer ophoudt, gaat het ‘m niet worden. Denk niet in termen van afvallen, maar in termen van gezond blijven. Wie structureel op een gezond of lager gewicht wil blijven, gaat niet ‘even afvallen’: verander je hele mindset en daarmee dus je hele leven.

11. Door buikspieroefeningen verdwijnt je buikje vanzelf

Helaas. Iedere dag 100 sit-ups doen om buikvet te verliezen helpt niet. Je traint hiermee wel je buikspieren, maar plaatselijke vetverbranding is een misverstand. Er zijn wel andere manieren om buikvet te verliezen. Ook hier komt het toch weer aan op een gezond eetpatroon en letten op je conditie.

Afvallen, dat gaat bij mij niet lukken …

Als je al de bovenstaande punten hebt gelezen dan kun je bij jezelf denken: afvallen, dat gaat bij mij niet lukken.

Maar dan heb ik een goede tip voor je want als je alles al hebt gedaan en geprobeerd om af te vallen en toch lukt het niet, dan kan het zijn dat je het gewoon moeilijk vindt om in je ééntje af te vallen. En vaak ligt daar de boosdoener.

Het is namelijk zo ontzettend moeilijk om op langere termijn de motivatie vast te houden. Dat is sowieso al moeilijk, laat staan als je alles alleen moet doen, omdat je bijvoorbeeld alleenstaand bent, of omdat de rest van het gezin niet mee hoeft te doen met afvallen omdat die wel allemaal op gewicht zijn.

Om toch goed gemotiveerd te worden, en goed gemotiveerd bezig te zijn, is het een goed idee om anderen op te zoeken die met dit zelfde probleem kampen. Je hebt met zulke personen al heel snel een klik en doordat je je kunt inleven in die ander, kun je ook heel snel met elkaar, en met een aanwezige coach, over bepaalde problemen praten die je bij het afvallen tegenkomt.

Maar je kunt bijvoorbeeld ook lekkere recepten met elkaar uitwisselen, en elkaar progressie bijhouden. Als je ziet hoe anderen hun afval proces doorkomen, dan zitten daar vast ideeen bij die jou ook kunnen helpen. 

De Samen Slank Community, dat is zoals die besloten groep heet, die bestaat uit zo’n 1500 (voornamelijk) vrouwelijke leden die allemaal hetzelfde willen: afvallen. De één wat meer dan de ander, maar voor iedereen is het doel hetzelfde en dat schept een band.

De community, opgericht door Niels Bosman van MakkelijkAfvallen.nl is waar het om gaat. Het is dus geen boek of e-book, maar het is een bepaalde methode die Niels heeft ontwikkeld waarmee in één keer honderden vrouwen kunnen worden ge-coached: de Samen Slank Community.

De Samen Slank Community is met name bedoeld voor met vrouwen die:

 • Willen afvallen (van enkele kilo’s tot meer dan 30 kilo)
 • Meer energie willen ervaren
 • Een betere conditie en gezondheid willen krijgen
 • Buikvet willen verbranden
 • Gezond & lekker willen eten
 • Koolhydraatarm willen eten
 • Minder suiker willen eten
 • (bijna) In de overgang zijn, maar slank en gezond willen blijven
 • ‘Coachable’ zijn
 • Het echt willen om hun lifestyle aan te passen
 • Diabetes, fybromyalgie of darmklachten hebben
 • Last hebben van huidproblemen
 • In de overgang zijn of last hebben van opvliegers

Wat zijn de kosten van de Samen Slank Community met coaching door Niels?

Je zult verrast zijn, maar de kosten zijn maar 9,95 per maand! En het leuke is dat je het nu voor maar 1 euro een hele maand kunt uitproberen! En voor die ene euro krijg je dan toegang tot alle trainingen en webinairs, want wat achtergrond informatie om op een goede manier kilo;s kwijt te gaan raken, is natuurlijk belangrijk.

Daarnaast krijg je toegang tot de community met onbeperkte coaching en support vanuit de groep. En als klap op de vuurpijl krijg je ook elke week een nieuw menu met een bijbehorende boodschappen lijst.

Voor één euro kun je dit alles dus een maand lang uittesten; als je het leuk vind en er door gemotiveerd wordt, dan wordt het vervolgens een tientje per maand, maar alleen al 4 keer een uitgebreid weekmenu met boodschappenlijstjes is al meer waard dan dat. Want dit gaat je heel veel tijd en uitzoekerij schelen.

Samen Slank Community ervaringen

Mensen vragen wat de ervaringen zijn van de Samen Slank Community. Die kunnen natuurlijk voor een ieder anders zijn, maar gemiddeld vallen de goed gemotiveerde deelnemers zo’n 2 a 3 kilo per week af. Wil je 10 kilo afvallen, dan kan dat binnen een maand en ben je maar 1 euro kwijt! Het proberen zeker waard!

En als je na verloop van tijd besluit om weer te stoppen, dan kan dat op elk moment, net zoals met het programma beginnen, dat kan ook op elk gewenst moment.

Mensen vragen ook wat er dan nog meer nodig is naast het lid worden van de community. En dat is het mooie: verder is er niks nodig. Het is namelijk een volledig programma om mee af te kunnen vallen. Het enige wat je moet doen zijn de weekmenu’s en de recepten volgen, dan gaat afvallen eigenlijk als vanzelf.

Gedurende de week heb je dan regelmatig contact met anderen en als je last hebt van een vreetbui, dan kruip je gewoon even achter de computer en lees je de tips en opmerkingen van andere deelnemers om dit tegen te gaan. Je kunt de informatie natuurlijk ook op je telefoon of iPad lezen als je dat wilt.

Ben je lid van de Samen Slank Community dan zul je merken dat er drie kernpunten zijn waar het in het programma om draait:

 1. Gezond eten, zonder dat je jezelf hoeft uit te hongeren.
 2. Blijven genieten, maar wel steeds vaker de gezonde keuzes maken.
 3. Niet te snel willen afvallen

en de bonus is: je hebt een stok achter de deur. Een goede coach die je vragen stelt en die jou zelf met een oplossing laat komen. Niks wordt je opgedrongen, en je kunt in vertrouwen met de coach en de mede-deelnemers overleggen.

successtory makkelijk afvallen

Samen naar een Slank, Gelukkig en Gezond Leven.

Kennismaken met de community en ge-coached worden door Niels en Evelien!

Voor  1 euro  kun je nu al een maand meedoen met het programma van Niels. Bezoek zijn website voor aanvullende info.

Naar de website met 1 euro aanbieding!

Ook als je uitroept: Help! Afvallen lukt niet! .. probeer dan eens de Samen Slank Community. Voor die ene euro kun je dit gokje wel wagen, en je zult er geen spijt van hebben, getuige de 1500 andere vrouwen die hier ook aan deelnemen. Succes met afvallen!

Vergelijkbare berichten