keto police

De 10 KETO geboden

10 KETO geboden

𝐃𝐞 𝟏𝟎 𝐤𝐞𝐭𝐨 𝐠𝐞𝐛𝐨𝐝𝐞𝐧

Soms moeten we er weer eventjes aan herinnerd worden, aan de basics van KETO. Want wat mag je nu wel eten bij KETO, en wat niet?! Daarom hieronder voor je samengevat, de 10 KETO geboden:

1 – 𝗨 𝘇𝘂𝗹𝘁 𝗸𝗼𝗼𝗹𝗵𝘆𝗱𝗿𝗮𝘁𝗲𝗻 𝗯𝗲𝗽𝗲𝗿𝗸𝗲𝗻
Dé basis regel van een ketogene leefstijl: beperk je koolhydraten. Voor de een ligt de grens van ketose bij maximaal 20 gram koolhydraten per dag, voor de ander bij 50 gram.

2 – 𝗨 𝘇𝘂𝗹𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝘀𝘂𝗶𝗸𝗲𝗿 𝘁𝗼𝘁 𝘂 𝗻𝗲𝗺𝗲𝗻
In een ketogene leefstijl probeer je zo weinig tot geen echte suiker tot je te nemen. Ga in plaats daarvan suikervervangers op basis van stevia en erythritol.

3 – 𝗨 𝘇𝘂𝗹𝘁 𝗴𝗲𝗻𝗼𝗲𝗴 𝘄𝗮𝘁𝗲𝗿 𝗱𝗿𝗶𝗻𝗸𝗲𝗻
Het is belangrijk dat je genoeg water blijft drinken in een ketogene leefstijl omdat je veel vocht verliest.

4 – 𝗨 𝘇𝘂𝗹𝘁 𝗴𝗲𝗻𝗼𝗲𝗴 𝘇𝗼𝘂𝘁 𝘁𝗼𝘁 𝘂 𝗻𝗲𝗺𝗲𝗻
Door het verlies van vocht, verlies je ook mineralen en elektrolyten. Neem daarom genoeg zout om de balans in je lichaam te blijven houden.

5 – 𝗨 𝘇𝘂𝗹𝘁 𝗴𝗲𝗻𝗼𝗲𝗴 𝗲𝗶𝘄𝗶𝘁𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗼𝘁 𝘂 𝗻𝗲𝗺𝗲𝗻
Eiwitten zijn de bouwstenen van je lichaam. Eet daarom genoeg eiwitten, zeker als je krachttraining uitvoert heb je extra eiwitten nodig.

6 – 𝗨 𝘇𝘂𝗹𝘁 𝗴𝗲𝗻𝗼𝗲𝗴 𝘃𝗲𝘁𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗼𝘁 𝘂 𝗻𝗲𝗺𝗲𝗻
Dé energiebron in een ketogene leefstijl: vet! Uiteraard is het dus van belang om genoeg vetten tot je te nemen.

7 – 𝗨 𝘇𝘂𝗹𝘁 𝗲𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗼𝘁 𝘂 𝘃𝗲𝗿𝘇𝗮𝗱𝗶𝗴𝗱 𝗯𝗲𝗻𝘁
Doordat je meer eiwitten en vetten gaat consumeren, zul je ook merken dat je minder honger gaat krijgen. Eet dus tot je je verzadigd voelt.

8 – 𝗨 𝘇𝘂𝗹𝘁 𝗴𝗲𝗻𝗼𝗲𝗴 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗻𝘁𝗲𝗻 𝗲𝘁𝗲𝗻
Groenten zijn een bron voor mineralen en vitamines. Dus ook zeker in een ketogene leefstijl is het van belang dat je genoeg groenten tot je neemt.

9 – 𝗨 𝘇𝘂𝗹𝘁 𝗺𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿 𝘀𝗻𝗮𝗰𝗸𝗲𝗻
Je wilt tijdens een ketogene leefstijl je suikerspiegel stabiel. Gelukkig zou je door genoeg eiwitten en vetten ook minder trek moeten hebben in snacks.

10 – 𝗨 𝘇𝘂𝗹𝘁 𝘃𝗼𝗹𝗱𝗼𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘀𝗹𝗮𝗽𝗲𝗻
Tot slot is het ook van belang voldoende te slapen. Geef je lichaam de rust zodat het weer kan herstellen en je weer kunt beginnen aan een nieuwe dag in jouw keto journey!

Over al deze geboden vertel ik je meer in mijn artikel wat ik heb geschreven over KETO. Het heet “KETO, alles wat je moet weten” en daarin behandel ik alles wat met KETO te maken heeft, waarom het zo goed werkt als je blijvend wilt afvallen en er is zelfs een kleine quiz waarin je zelf geheel gratis kunt nagaan of KETO ook wat voor jou is. Niet voor niets is KETO één van de populairste afvalmethode in Nederland.

KETO, ook iets voor jou? je leest het hier.

Vergelijkbare berichten