We weten het allemaal; gezonde voeding is nodig voor een gezond leven. Daarom adviseert het Voedingscentrum gevarieerd te eten, met voldoende groente, fruit, brood en weinig verzadigd vet. Alleen lukt het niet altijd zo gezond te eten als we zouden willen. En dat terwijl we soms juist wel wat extra’s kunnen gebruiken. Zoals in drukke periodes, bij het volgen van een dieet, of voor de weerstand.

Met Flinndal Multi als aanvulling weet je zeker dat je elke dag de vitaminen en mineralen binnenkrijgt die je helpen gezond en fit te blijven. Met bijvoorbeeld vitamine C, A en ijzer ter ondersteuning van het immuunsysteem en B-vitaminen (zoals B1, B2, B3, B5, B6 en B11) die bijdragen aan de energiehuishouding in je lijf.

Flinndal Multi – multivitaminen

Een multivitamine met alléén goed opneembare ingrediënten en hulpstoffen van natuurlijke oorsprong. De multivitamine van Flinndal is afgestemd op de behoefte van mensen vanaf 14 tot ongeveer 50 jaar. Jonge kinderen en mensen vanaf 50 jaar hebben een andere voedingsstoffenbehoefte en daarvoor zijn weer andere, specifieke producten.

Flinndal Multi bevat alle 13 vitaminen. Maar ook 9 essentiële mineralen en sporenelementen, zoals selenium, ijzer en magnesium. Een complete samenstelling van belangrijke voedingsstoffen, speciaal voor je weerstand en een fit gevoel, in één tablet per dag.

Elke voedingsstof die in het multivitaminetablet zit, heeft een specifieke functie in het lichaam. De kwaliteit van Flinndal Multi is hoog. Zo bevat het bijvoorbeeld alleen goed opneembare ingrediënten, is de dosering optimaal en zitten er alléén hulpstoffen van natuurlijke oorsprong in.

Welke voedingstoffen zitten er in deze multivitamine en wat is de specifieke werking er van?

Vitamine A

De weerstand
Vitamine A is van belang voor het immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand. 

Het gezichtsvermogen
Vitamine A is goed voor het gezichtsvermogen en ondersteunt de conditie van het oog. 

De huid
Vitamine A voedt de huid van binnenuit en helpt de huid en slijmvliezen gezond te houden. Dat komt omdat het een gunstige invloed heeft op de epitheelcellen. Dit zijn de cellen die de bovenste laag van de huid en de slijmvliezen afdekken en beschermen. 

IJzergehalte
Vitamine A draagt bij aan het behoud van een goed ijzergehalte in het bloed. 

Celdeling
Vitamine A speelt een rol bij de celspecialisatie. Dit is het proces waarbij een nog niet gespecialiseerde cel verandert in een gespecialiseerde cel, om zo een eigen taak te kunnen uitvoeren.

Vitamine B1

Energie
Bevordert de energiestofwisseling in het lichaam, want het helpt energie vrij te maken uit eiwitten, koolhydraten en vetten die je via voeding binnenkrijgt. Het draagt ook bij aan extra energie bij vermoeidheid.

Het hart
Vitamine B1 is goed voor het hart. Zenuwstelsel Vitamine B1 is van belang voor het zenuwstelsel.

Psychologische functies
Vitamine B1 is goed voor het geheugen, concentratievermogen en de leerprestatie. Ook goed voor de gemoedstoestand.

Vitamine B2

Energie
Vitamine B2 activeert je natuurlijke energie in het lichaam en draagt ook bij aan extra energie bij vermoeidheid.

Huid en slijmvliezen
Vitamine B2 voedt de huid van binnenuit en helpt de huid en slijmvliezen gezond te houden. 

Gezichtsvermogen
Goed voor het gezichtsvermogen en ondersteunt de conditie van het oog.

Zenuwstelsel
Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en ondersteunt de opbouw van zenuwcellen.

Antioxidant
Beschermt de lichaamscellen tegen invloeden van buitenaf.

Bloed
Draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen. 

Niacine (B3)

Energie
Bevordert de energiestofwisseling in het lichaam, want het helpt energie vrij te maken uit eiwitten, vetten en koolhydraten die je via voeding binnenkrijgt. Het draagt ook bij aan extra energie bij vermoeidheid.

Zenuwstelsel
Goed voor het zenuwstelsel.

Huid en slijmvliezen
Helpt de huid gezond te houden en is goed voor de slijmvliezen. 

Pantotheenzuur (B5)

Energie
Bevordert de energiestofwisseling in het lichaam, want het maakt energie vrij uit eiwitten, koolhydraten en vetten die je via de voeding binnenkrijgt. Het draagt ook bij aan extra energie bij vermoeidheid.

Psychologische functies
Pantotheenzuur helpt bij geestelijke inspanning en ondersteunt in stress-situaties.

Vorming van hormonen
Betrokken bij de vorming van (steroïde) hormonen zoals oestrogeen en cortison. Ook maakt je lichaam (onder invloed van zonlicht) vitamine D aan. Om dat goed te kunnen doen is hierbij ook vitamine B5 nodig.

Vitamine B6

Energie
Bevordert de energiestofwisseling in het lichaam, want het helpt energie vrij te maken uit eiwitten, koolhydraten en vetten die je via de voeding binnenkrijgt. Vitamine B6 draagt ook bij aan een goede energievoorziening in de spieren en het helpt bij vermoeidheid. 

Eiwitstofwisseling
Vitamine B6 heeft een gunstige invloed op de productie en verbranding van eiwitten en koolhydraten. 

Zenuwstelsel
Goed voor het zenuwstelsel. 

Het bloed
Draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen.

Weerstand
Zorgt mede voor een goede weerstand. 

Hormonen
Vitamine B6 reguleert mede de activiteit van hormonen in het lichaam. 

Psychologische functies
Goed voor het geheugen, concentratievermogen en de leerprestatie. Ook goed voor de gemoedstoestand.

Biotine (B8)

Energie
Bevordert de energiestofwisseling in het lichaam, want het helpt energie vrij te maken uit eiwitten, koolhydraten en vetten die je via de voeding binnenkrijgt. 

Stofwisseling
Van belang voor de stofwisseling. Het draagt namelijk bij aan de opname en afbraak van vetten, eiwitten en koolhydraten in het lichaam.

Huid en slijmvliezen
Helpt de huid en slijmvliezen gezond te houden, doordat het een rol speelt bij de groei en herstelprocessen ervan.

Het haar
Helpt het haar gezond te houden.

Psychologische functies
Ondersteunt de normale psychologische functies. Waaronder het denkvermogen, concentratievermogen en het gevoelsleven.

Zenuwstelsel
Goed voor het zenuwstelsel.

Chroom

Stofwisseling
Chroom draagt bij aan de vertering van vetten, eiwitten en koolhydraten.

Bloedsuikerspiegel
Chroom heeft invloed op de hoeveelheid insuline die aangemaakt wordt en draagt er zo aan bij dat glucose uit het bloed kan worden opgenomen. Chroom helpt zo het bloedsuikergehalte normaal te houden.

Deze en nog een aantal andere vitaminen vind je terug in deze tabletjes die je met water inneemt. Tabletjes die bijdragen aan een verbeterde gezondheid, je kunnen helpen bij het afvallen, om dan toch de benodigde vitamines en mineralen binnen te krijgen, en wat natuurlijk belangrijk is: er zitten alléén hulpstoffen van natuurlijke oorsprong in deze Multivitaminen van Flinndal.

Wij zijn erg tevreden over de vitaminen. Op aanraden van mijn diëtiste ben ik de multivitaminen gaan gebruiken, omdat er geen onnodige stoffen aan de pillen zijn toegevoegd, waar je eventueel last van zou kunnen krijgen. Ook de verpakking vind ik prettig en handig dat het pakje door de brievenbus past!

Paula

21-08-2021